המשטרה: ראיות לשוחד נגד פיירברג, הגרוש והבן
המשטרה סיימה את חקירת "תיק נתניה" וגיבשה תשתית ראייתית שלפיה ראש העיר מרים פיירברג ביצעה עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים ב-7 פרויקטים: "פעילות פלילית נרחבת". ראיות לשוחד גם נגד בעלה לשעבר והבן צפריר. פיירברג בתגובה: "התיק ייסגר"
המשטרה סבורה שיש ראיות לשוחד נגד ראש העיר נתניה מרים פיירברג : יחידת להב 433 של המשטרה סיימה את החקירה ב"תיק נתניה" - פרשה 252 - וגיבשה תשתית ראייתית שלפיה פיירברג ביצעה עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים סביב שבעה פרויקטים של נדל"ן. בנוסף, המשטרה ממליצה להעמיד לדין את בעלה לשעבר, אליהו פיירברג, בגין ניסיון קבלת שוחד בפרויקט אחד, ואת בנה צפריר פיירברג על עבירות שוחד ביחס לחמישה פרויקטים. את ההחלטה אם להגיש כתב אישום תקבל פרקליטות המדינה.
לפי הודעת המשטרה, פיירברג ובני משפחתה חברו באמצעות עו"ד אברהם גוגיג אל יזמים שונים בעלי אינטרסים בנתניה, במישרין בעקיפין, ובאמצעות נאמנות לשם הסתרת זהותם. הם קיבלו מהקבלנים והיזמים בין היתר את הזכות לרכוש חלק בפרויקטים שונים בשותפות, בעלויות פחותות משמעותית - עלויות שלימים הניבו לראש העיר זכות לדירה במחיר מופחת. לפי המשטרה, הדבר שיקף במקרים מסוימים הטבה של מאות אלפי שקלים.
על פי הודעת המשטרה: "משמעות אפשרות רכישת הזכויות בשלב היזמי, בטרם שינתה הקרקע את ייעודה למגורים ואשר לא הייתה פתוחה בפני הציבור הרחב, אלא ניתנה לפיירברג בכובעה כראש העיר, טמנה בחובה השבחת הנכס וערכו הכלכלי בעתיד, מה שמעיד על הטבה בשווי של עשרות מיליוני שקלים.
"שינוי הייעוד בקרקעות המדוברות, על ידי גופים הכפופים וסרים למרותה של ראש העיר, מעידים על תשתית לפעילות מבוססת שוחד, באופן שבו בתמורה להעמדת הזכות לרכישת חלק בקרקע... פעלה ראש העיר לקידום הליכי התכנון והבנייה של הפרויקטים השונים בעיריית נתניה ובחברה לפיתוח ותשתיות, שעליה היא אמונה במסגרת תפקידה".
פיירברג נעצרה בספטמבר שעבר, ולאחר חמישה ימים נשלחה למעצר בית. היא הורחקה מהעירייה למשך כחודשיים וחזרה ללשכתה רק בנובמבר האחרון.
במהלך החקירה, סבורים במשטרה, הצטייר מארג פעילות פלילית נרחבת של ראש העיר ובני משפחתה בכמה אירועים, ביחס לכמה פרויקטים,
ובאופן שיטתי ומובנה המציג מערכות יחסים שוחדיות בינם לבין גורמים שונים.
"שיטה זו כללה רכישה של חלק במגרש בשותפות עם היזמים, הסתתרות מאחורי 'נאמנות' באופן שזהותה מוסתרת מעיני הציבור ושמה אינו מופיע במרשמים הפתוחים לעיון הציבור", נכתב. "כל אלה תוך הימנעות מכוונת מדיווח רשמי לבעלי האינטרסים במגרשי הנדל"ן השונים בעיר, בה בעת שראש העיר המשיכה לדון בוועדות התכנון העוסקות, בין היתר, בסוגיות הנוגעות לעתידן של הקרקעות בהן מצויים נכסיה".
בני משפחתה של ראש העיר, נטען, יצרו מעטפת תמיכה לפעילות השוחד ולקחו בה חלק פעיל. נגד הבן צפריר פיירברג עלו חשדות שלפיהם בכובעו כעורך דין קיבל מיליוני שקלים כ"תמורה לכאורה", שסופקה על ידו לגורמים שלישיים, אף שבפועל לא ניתן על ידו כל ייצוג. בהקשרו של הגרוש אליהו פיירברג עלה כי הוא מקבל כספי שוחד בתמורה לפעילותו להביא לשינוי יעוד בפרויקט בנייה אחד.
עורכי הדין נתי שמחוני ואילנה זיבנברג, המייצגים את פיירברג, מסרו: "לעמדת המשטרה, תהא אשר תהא, אין כל תוקף מחייב בדין. גב' פיירברג סמוכה ובטוחה כי בסופו של יום הפרקליטות תסגור את התיק ותגיע להחלטה מושכלת שלפיה לא דבק בה כל רבב. היא תמשיך לשרת נאמנה את העיר נתניה ותושביה – כשטובתם בלבד לנגד עיניה – כפי שעשתה ב-18 השנים האחרונות".
כמו כן התגבשה תשתית ראייתית בגין עבירות שוחד וניסיון מתן שוחד של עו"ד אברהם גוגיג, סמנכ"ל העירייה פול ויטל, האדריכל גבי טטרו, הקבלנים אברהם תשובה ואשר חודדאד, היזמית תקווה ג'ארד ועוד.