שבדיה בלחץ מרוסיה - ומתרגלת מצב מלחמה
משלחת מהפרלמנט התכנסה במקום סודי לתרגול שמדמה מצב של מלחמה. החודש הוחזר גיוס החובה בגלל המתיחות עם רוסיה בים הבלטי
"יש תרחישים סודיים, אתה נחשף ללחץ", אמר אלין על המפגש והוסיף: "זה הלך טוב מאוד". המשלחת כללה פוליטיקאים מכל הקשת הפוליטית. ה"דיילי מייל" דיווח כי שבדיה מתכוונת להכשיר מחדש יותר מ-60 אלף בונקרים גרעיניים שנבנו אחרי מלחמת העולם השנייה בגלל החשש ממלחמה גרעינית בעולם.
בפרלמנט מתכננים לערוך את התרגול כבר מ-2014, אך אלין אמר כי העוינות הגוברת בעולם ובאזור הפכה את הצורך בתרגול לדחוף יותר. "יש השפעה גם לאווירה בעולם שהופכת מתוחה יותר", אמר הדובר, והוסיף שהתרגול יושהה אם שבדיה תהיה משוכנעת שהעולם והאזור בטוחים.
שבדיה, שלא חברה בברית נאט"ו, לא חוותה בשטחה מלחמה מאז 1814. הפעם האחרונה שהפרלמנט השבדי תרגל מצב של מלחמה היה ב-1997. "אם הכול היה בסדר אנשים היו אומרים שאפשר לחכות עוד כמה שנים", אמר אלין. "לרוע המזל אנחנו רואים מגמה שבה מדינות מגבירות את התחמשותן", הוסיף ולא ציין את שמות המדינות.
שבדיה הודיעה החודש שהיא מתכוונת להחזיר את גיוס החובה - שבע שנים אחרי שוויתרה עליו - בתגובה לאתגרים הביטחוניים בעולם, בין השאר ההתנהגות התוקפנית של רוסיה באזור הים הבלטי. פיטר האלטקוויסט, שר ההגנה השבדי, הזכיר איך רוסיה סיפחה את חצי האי קרים וציין כי הרוסים "עושים עוד ועוד תרגילים בסביבה הקרובה שלנו".
רוסיה הזהירה כמה פעמים את שכנותיה, פינלנד ושבדיה, מהצטרפות לברית נאט"ו, נושא שעולה לדיון פעמים רבות בשתי המדינות הסקנדינביות. באזור הים הבלטי שבדיה הגבירה את הפעילות הצבאית, בייחוד על רקע האיומים מצד רוסיה וסיפוח חצי האי קרים.