צדק לנרדפי הנאצים: גרמניה תחנון רבבות הומואים
ממשלת גרמניה אישרה הצעת חוק שתבטל את הרשעתם בפלילים של עשרות אלפי גברים בגין נטייתם המינית, ותשלם להם פיצויים: "לא נוכל לעולם למחוק לגמרי את עיוות הדין, אבל אנו רוצים לשקם את הקורבנות". החקיקה עוברת לפרלמנט
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
במסגרת הצעת החוק שאושרה בממשלה הגרמנית, ישולם פיצוי בסך 3,000 אירו (3,230 דולר) לכל אדם שהורשע על ידי הנאצים בגלל הומוסקסואליות ו-1,500 אירו נוספים ישולמו על כל שנת מאסר שנגזרה.
כ-50 אלף גברים הורשעו בשנים 1969-1949 בהתאם לסעיף 175 שמוציא מחוץ לחוק יחסים מיניים בין גברים. החקיקה הופיעה לראשונה במאה ה-19, הוקשחה תחת המשטר הנאצי ונותרה כפי שהיא גם בימיה של מערב גרמניה.
בשנת 1969 נקבע בגרמניה שהומוסקסואליות איננה נחשבת לעבירה פלילית, אולם החקיקה שהוציאה את ההומוסקסואליות מחוץ לחוק הוצאה לחלוטין מהרשומים רק ב-1994.
עם אישור הצעת החוק בממשלה הגרמנית לחנון את עשרות אלפי ההומוסקסואלים שהורשעו בפלילים, עוברת ההצעה לאישור הפרלמנט.
מדובר בניצחון גדול לפעילים שנלחמו במשך עשרות שנים לטהר את שתם של גברים הומוסקסואלים שחיו עם רישום פלילי בהתאם לסעיף 175 בחוק העונשין. על פי הערכות, 5,000 גברים מבין אלה שהורשעו בגין נטייתם המינית עדיין בחיים. "לא נוכל לעולם למחוק לגמרי את עיוות הדין, אבל אנחנו רוצים לשקם את הקורבנות", אמר שר המשפטים הגרמני הייקו מאס בהודעה שפרסם.
הצעד הגרמני בא בעקבות בריטניה, שבשנה שעברה הודיעה כי תעניק חנינה לאלפי גברים הומוסקוסלאים וביסקסואלים שהורשעו בעבר בעבירות שונות הקשורות לנטייתם המינית, ובתחילת 2017 העבירה חקיקה בנושא.
החקיקה בבריטניה "חוק טיורינג" נקראה על שמו של גיבור מלחמת העולם השנייה אלן טיורינג. טיורינג פיצח את מכונת הצופן וסייע לבעלות הברית במלחמתן בנאצים, התיאוריות שלו הניחו את היסודות לעידן המחשב ועבודתו על אינטליגנציה מלאכותית מהווה עד היום את הבסיס לדיון סביב השאלה אם מכונות מסוגלות לחשוב. אולם מכיוון שהיה הומוסקסואל הוא הורשע ב-1952 וטופל בשל כך בהורמונים שיועדו "למתן את הדחף המיני שלו". מדוכא, מתוסכל וכועס הוא שם קץ לחייו ב-1954.
מעשים הומוסקסואליים הפכו לחוקיים באנגליה רק ב-1967, ורק בשנת 2001 הורד גיל ההסכמה ליחסי מין הומוסקסואליים ל-16 – גיל זהה לגיל ההסכמה של הטרוסקסואלים. בשנת 2013, כמעט 60 שנים אחרי שהתאבד בעקבות הרשעתו בעבירה פלילית בגין הומוסקסואליות, הואילה מלכת בריטניה אליזבת השנייה להעניק חנינה לטיורינג.