שגב מכין: אנטרקוט של שף
מחפשים מתכון חגיגי שירשים את האורחים וידרוש מכם כמה שפחות עבודה? השף שגב משה מלמד להכין אנטרקוט עם בצל מטוגן
אנטרקוט אפוי עם בצל מטוגן
מתכון לשולחן שישי או לשולחן חג שמתאים לכל המשפחה
המצרכים:
1 נתח אנטרקוט עם השומן, במשקל 1 ק"ג
למשרה -
4 כפות גדושות של חרדל גרגירים
2 כפות גדושות של חרדל חלק
1/4 כוס דבש
1/4 כוס יין אדום
1/4 כוס שמן זית
3 גבעולי רוזמרין טריים (רק את העלים)
1 צרור קטן של מרווה
6 שיני שום טריות
1 כף מלח גס
לבצל השרוף -
6 בצלים סגולים, חתוכים לרצועות
פאם שמן זית
2 כפות מהרוטב של הבשר
חופן גדול של עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה:
- מכינים את הבשר - מחממים תנור לחום הכי גבוה על פעולת טורבו גריל עליון. חותכים את האנטרקוט לשלושה שרוולים, מניחים את הבשר בטמפרטורת החדר וניגשים להכנת המשרה.
- מכינים את המשרה - טוחנים בבלנדר מוט את החרדל עם השום, היין, שמן הזית, דבש וצמחי תבלין.
- מורחים את הבשר במשרה מכל צדדיו, מניחים על רשת התנור ואת הרשת מניחים על מגש כדי שכל הנוזלים יגיעו למגש והתנור לא יתלכלך.
- את הבשר מכניסים למסילה האמצעית בתנור הלוהט למשך 10 דקות, ולאחר שקיבל גוון צלוי ומגרה - מסובבים את הבשר לצדו השני. ממשיכים עם אותה פעולה, עד שהוא מגיע שנצלה מבחוץ ומוכן בפנים. אני ממליץ להוציא אותו כשהוא במידת מדיום.
- מכינים את הבצל - צולים את הבצל בסיר נמוך, רחב לחם במיוחד ששומן בתרסיס שמן זית. כשהבצל משומן מכל צדדיו, מכסים את הסיר ופותחים מדי פעם כדי לערבב. מבשלים את הבצל עד לקבלת גוון השרוף.
- 5 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים לבצל 2 כפות מהמשרה שנותרה מהתיבול של הבשר. מערבבים הכל ומגישים לצד הבשר.
העונה החדשה של התכנית "מסעדת הפועלים של שגב" משודרת ב"רשת", ערוץ 2
חגיגי ומהיר. אנטרקוט בתנור
צילום: נועם ניסמן
מומלצים