יו"ר הקואליציה נגד כחלון: "מגן על קומץ צפונבונים"; ח"כ ממפלגת כחלון: "לא ברור השיגעון"
המשבר הפוליטי סביב הקמת תאגיד השידור הציבורי רחוק מסיום וההתקפות נמשכות. ח"כ יפעת שאשא ביטון ממפלגתו של כחלון תקפה את נתניהו: "לא ברור מה השיגעון סביב התאגיד". יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן: "לאוצר לא אכפת לזרוק 700 מיליון שקלים כל שנה על התאגיד בעוד קשישים ונכים בקושי מתקיימים מקצבאות רעב"
נמשך המשבר בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לשר האוצר משה כחלון בסוגיית הקמת תאגיד השידור הציבורי. אמש (שבת) הסלימו ההתקפות ההדדיות בין מקורבי נתניהו לבין מקורבי כחלון. יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן, אמר כי "לאוצר לא אכפת לזרוק 700 מיליון שקלים כל שנה על התאגיד בעוד קשישים ונכים בקושי מתקיימים מקצבאות רעב. אותו אוצר דוחה פעם אחר פעם כל יוזמה להעלאת קצבאות הנכות אבל מגן בחירוף נפש על קומץ צפונבונים".
בסיעת כולנו תקפו בימים האחרונים את ראש הממשלה בנימין נתניהו והאשימו אותו במשבר שנוצר. אמש אמרה ח"כ יפעת שאשא ביטון ממפלגתו של כחלון כי "לאיש בציבור או במערכת הפוליטית לא ברור מה השיגעון והטירוף הזה סביב התאגיד".
עוד אמרה ח"כ שאשא ביטון: "לא ניתן להחזיר את תשלומי האגרה והימים בהם עיקלו לאנשים מקררים וטלוויזיות, בגלל גחמה אישית או אובססיה לשליטה בתקשורת. חזרה מהסיכומים עם שר האוצר כחלון יעלו לציבור חצי מליארד שקל שיכולים להגיע לרווחה, לחינוך ולזוגות הצעירים". מנגד, בליכוד תקפו לאורך סוף השבוע את שר האוצר משה כחלון וחידדו: "אם לא יסכים לסגירת התאגיד, נלך לבחירות".
מאז יום חמישי שבו שב נתניהו לארץ לאחר ביקור מדיני בסין, הוא לא שוחח עם כחלון וגם לא נקבעה כל פגישה בין השניים. גם הצוותים המקצועיים משני הצדדים שאמורים היו להיפגש ולגבש מתווה שיפתור את המשבר לא נפגשו שוב מאז פגישתם היחידה.
למרות שהכנסת בפגרה ונושאים קואליציוניים אינם על השולחן, שעון החול רץ ואם לא יהיה שינוי - ב-30 באפריל יעלה לאוויר תאגיד השידור הציבורי.
לפני שבוע כינס ראש הממשלה פגישה במעונו ברחוב בלפור בירושלים בהשתתפות השרים מירי רגב, יריב לוין וצחי הנגבי וכן יו"ר הקואליציה דוד ביטן. נתניהו הבהיר בפגישה כי לא יסכים להקמת תאגיד השידור הציבורי ואיים: "אם לא נגיע לסיכום עם כחלון - נלך לבחירות". בפוסט שפרסם במקביל לפגישה עם השרים הסביר נתניהו: "שיניתי את דעתי בעקבות פגישה שקיימתי אתמול עם עובדי רשות השידור. בפגישה שמעתי סיפורים קורעי לב על עובדים מנוסים ומסורים שנשלחים הביתה בגלל התאגיד. כמו כן התברר בפגישה שבניגוד לנתונים של משרד האוצר, עלות המשך הפעלת רשות השידור זולה בעשרות מיליוני שקלים מעלותו של התאגיד. אז בשביל מה צריך את התאגיד?".