שתף קטע נבחר

 

נדחתה בקשתו של עופר מקסימוב לשחרור מוקדם

ועדת השחרורים דחתה את בקשתו של מקסימוב בדיון שהתקיים בכלא איילון. מקסימוב מרצה עונש של 18 שנות מאסר בפרשת המעילה מהבנק למסחר. אחותו אתי אלון שוחררה מהכלא בשנה שעברה. הוועדה: הכסף שנגנב שינה את עולם הפשע, תוצאות המעשה ניכרות עד היום

 

עופר מקסימוב ואתי אלון, בבית המשפט ב-2006 (צילום: דודי ועקנין) (צילום: דודי ועקנין)
עופר מקסימוב ואתי אלון, בבית המשפט ב-2006(צילום: דודי ועקנין)

 

ועדת השחרורים של הנהלת בתי המשפט דחתה היום (א') את בקשתו של עופר מקסימוב לשחרור מוקדם. הדיון בעניינו התקיים בדלתיים סגורות בפני הוועדה בכלא איילון. מקסימוב מרצה עונש של 18 שנות מאסר בעקבות פרשת המעילה מהבנק למסחר. אחותו, אתי אלון, שוחררה מהכלא בשנה שעברה. בהחלטת הוועדה צוין כי הפרשה עדיין מסבה נזקים, וכי הכספים שנלקחו הזינו את עולם הפשיעה והשוק האפור ושינו את מפת עולם הפשע. הפרקליטות התנגדה לשחרור מוקדם של מקסימוב בן ה-52 ובקשתו תעלה לדיון מחדש בחודש אוקטובר. 

 

  • לקריאת החלק שהותר לפרסום מהדיון - לחצו כאן

 

בשנת 2002 קרס הבנק למסחר אחרי שאלון הצליחה להוציא ממנו במרמה 250 מיליון שקל, והם זרמו לטובת הימורים וכיסוי חובות של אחיה עופר מקסימוב. אלון ואחיה נידונו ל-17 שנות מאסר, אולם למקסימוב נוספו שנה וחמישה חודשים כחלופה לקנס של שלושה מיליון שקלים שאותו לא שילם. אתי אלון שוחררה לאחר שריצתה יותר מ-14 שנים בכלא. על פי טענתה של אלון, היא ביצעה את המעשה מחשש לחייו, לאחר שהסתבך בחובות עתק בשוק האפור בגלל הימורים, ואמר לה כי אם הוא לא ישלם חייו בסכנה.

 

בוועדה צוין כי "נתיבי הכספים כתוצאה ממעשי העבירה הזינו את ארגוני הפשיעה ואת השוק האפור וארגונים עברייניים, ושינו את מפת עולם הפשע. תוצאות המעשה ניכרות עד היום, מרבית הכספים לא נמצאו והפרשה טרם מוצתה".

 

בהחלטת הוועדה מתואר כי הנזק שנגרם כתוצאה ממעשיהם של מקסימוב ואחותו הסתכם בחצי מיליארד שקל. "הנזקים פגעו לא רק בלקוחות הבנק אשר כספם נגזל, אלא גם בעובדי הבנק שנותרו ללא פרנסה, פגעו בבעלי המניות ובציבור כולו לאחר שקופת המדינה נאלצה לשאת על כתפיה את תוצאות העבירה. לכל אלה יש להוסיף את הנזקים למערכת הבנקאית כולה ולמוניטין שלה", נכתב.

 

 

שחרורה של אתי אלון מהכלא    (אסף מגל)

שחרורה של אתי אלון מהכלא    (אסף מגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חברי הוועדה ציינו עוד כי תרומתו הפיזית של מקסימוב לגניבה הייתה שולית, אולם הוא היה הגורם "המחולל" למעילת הענק. הם ציינו כי המקרה פגע גם בגרושתו של מקסימוב ובבני משפחתו, אשר "בזכותם" הוא מבקש שחרור מוקדם. בוועדה ציינו כי מקסימוב החל טיפול חלופי לזה שהומלץ לו, אך לא הוכח שהטיפול מהווה תחליף לזה המומלץ. "בשלב זה אנו נותנים משקל עודף לביטחון הציבור, ולפגיעה באמון הציבור, לזעזוע ולפגיעה באמון המשפט הפלילי אם ישוחרר האסיר כבר בדיון המהותי בעניינו".

 

עו"ד רועי לביא שמייצג את מקסימוב אמר: "אנו מקבלים החלטת הועדה ושמחים על ההתייחסויות החיוביות שנתנה לנתוניו של מרשי. הוועדה קבעה המשך דיון לבירור מספר סוגיות, ואנו סמוכים ובטוחים כי בדיון ההמשך, תקבל את בקשת מרשי ותורה על שחרורו המוקדם".

 

בכתב האישום שהוגש נגד מקסימוב נטען כי הוא היה זה שיזם וכיוון את המעילה. עוד נטען כי הוא זייף המחאות בנקאיות שניתנו לו על ידי אחותו. מקסימוב נעצר במאי 2002 ברומניה. הוא טען כי לא ידע שמקור הכסף הוא בגניבה. עוד טען מקסימוב כי החזיר את מרבית הכספים באמצעות הלוואות שנטל בשוק האפור ורווחים שהפיק בהימורים.

 

בית המשפט המחוזי בתל אביב הרשיע בחודש פברואר 2004 את מקסימוב בפרשת המעילה בבנק למסחר בעבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, גניבה בידי עובד, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף מסמך בכוונה לקבל באמצעותו דבר בנסיבות מחמירות, עשיית שימוש במסמך מזויף ועשיית פעולה ברכוש אסור. הוא זוכה מחמת הספק מעבירה נוספת של גניבה בידי עובד.

 

השופט טימן קבע בהכרעת הדין בעניינו כי מקסימוב הוא שקרן שמילת אמת לא יוצאת מפיו. הוא הגדיר אותו כ"סיבה, המסובב והגורם למעילה בבנק", וקבע כי היה המוח המפעיל מאחורי המעילה וביצע את מעשיו בקור רוח כשהשתמש בתמונת בנו, בין היתר, כדי לסחוט את אחותו אתי. הוא גזר עליו 15 שנות מאסר, אולם לאחר ערעור המדינה נוספו לו שנתיים נוספות ועונשו נקבע על 17 שנה. לכך נוספו, כאמור, עוד שנה וחמישה חודשים ו-21 ימים כחלופה לתשלום הקנס. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי ועקנין
עופר מקסימוב עם אחותו אתי אלון ב-2006
צילום: דודי ועקנין
מומלצים