שתף קטע נבחר

כך תכבסו: 10 כללים לשמירה על מכונת הכביסה והבגדים

הקפידו על עוצמת סחיטה מתאימה, הפרידו את הבגדים לפי סוג הבד ולא רק לפי הגוון, הוסיפו חומץ בייחוד בעת כיבוס מגבות וזכרו לנקות גם את המכונה עצמה אחת לחודשיים. אתר "המקצוענים" עם הטיפים שיחסכו לכם כסף וימנעו עוגמת נפש

רובנו יודעים את הדברים הבנאליים: להפוך את הכביסה, לבדוק את הכיסים ולמיין לפי גוונים. אך מה לגבי עוצמת הסחיטה, נפלאות החומץ הביתי ותליית בגדים באלכסון על החבל? כדי לשמור על הבגדים ששילמתם עליהם במיטב כספכם, וכדי להאריך את חיי מכונת הכביסה בעוד כמה שנים טובות, הנה מדריך לכביסה ותחזוקה נכונה של המכונה.

 

עוד כתבות בנושא:

11 סימני אזהרה של מכונות כביסה

מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם

לתקן או לא לתקן זו השאלה

 

  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

אל תעמיסו: התאימו את כמות הכביסה למשקל המקסימלי

"תקלות רבות נגרמות למכונת הכביסה בשל אי שימוש נכון", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים", המרכזים את סיבות הפנייה של צרכנים לבעלי המקצוע. "חשוב להתאים את משקל הכביסה למשקל אותו יכולה לשאת המכונה, כדי שלא לגרום לנזק לתוף של המכונה.

 

"צריך לקחת בחשבון שהמכונה מתמלאת במים בנוסף, ולהשאיר מספיק מקום במכונה לכך (כ-20% חלל פנוי בתוף). הדבר גם גורם לפיזור יותר אחיד של מים ואבקת הכביסה לכל הבגדים".

 

הפרד ומשול: דאגו למיין את הבגדים לפי סוג הבד ולא רק לפי הגוון  

"הסוד לכביסה נכונה טמון במיון הבגדים", אומר הרצל בן-זיקרי מערד טקסטיל. "המיון שומר על איכות הצבע של הבגד, ורוב התקלות בכביסה קשורות לערבוב צבעים לא נכון.

 

כדאי לחלק את הכביסה לשלוש קבוצות: בגדים לבנים, בגדים צבעוניים בהירים ובגדים צבעוניים כהים. כביסה לבנה אפשר לכבס בטמפרטורות גבוהות, אפילו עד ל-90 מעלות. כביסה צבעונית בהירה אפשר לכבס בטמפרטורה נמוכה יותר של 30-50 מעלות. כביסה צבעונית כהה אפשר לכבס גם במים קרים, בטמפרטורה של 30 מעלות, תלוי במידת הלכלוך".

 

מיון הבגדים לפי סוג הבד, חשוב לא פחות. "צמר, בדים סינתטיים ובדי כותנה לא מתאימים לכביסה משותפת", אומר בן-זיקרי. "בנוסף, לא כדאי לערבב מגבות עם בגדים עדינים. המגבות מחוספסות וכבדות וישפשפו את הבדים העדינים שלצדם, מה שיוביל לשחיקתם".

 

לא כל בד מתאים לכביסה במכונה

"ישנם בדים שבפירוש אין לכבס במכונת הכביסה", אומר בן-זיקרי. "בדים כמו משי, שיפון, אורגנזה או קטיפה נוטים להתקלקל בכביסה וכדאי לכבסם ידנית או למסור לניקוי יבש.

 

"אם הבד מכיל מעל 50% צמר כדאי לכבס ביד. אם הבד מכיל מתחת ל-50% צמר אפשר להכניס למכונה בתוכנית מיוחדת לכביסה עדינה במים קרים, ללא סחיטה. ג'ינסים כדאי לכבס עד לטמפרטורה של 60 מעלות, ובדי כותנה ניתן לכבס בטמפרטורה גבוהה במיוחד (גם 90 מעלות)".

 

אם תרצו לחסוך בחשמל, הסתפקו בהרתחת בגדים בטמפרטורה של 60-65 מעלות (במקום 90 מעלות), במרבית המקרים תוצאת הניקוי תהיה זהה, אך חשבון החשמל יהיה נמוך יותר. זכרו כי גוף החימום זולל המון חשמל.

 

אילו סוגי בדים ניתן לשלוח לניקוי יבש? "ג'קטים, חליפות, עניבות, מעילים, פריטים העשויים צמר עדין, קשמיר, שמיכות, שקי-שינה, כריות פוך, צעיפים מיוחדים או פריטי חורף עדינים", אומר בן-זיקרי. "כמו כן, מכיוון שעור מוריד צבע במים, גם בכביסה קרה, לא כדאי להכניס פריטים עם חלקי עור למכונה. כמו כן, כדאי להימנע מכיבוס נעליים במכונה מחשש שהחלק הפנימי שלהם ייהרס".

 

התוספת שמוסיפה: שבבי סבון וחומץ

"ישנן תוספות שיכולות לסייע לרכך את הבגדים ולמנוע דהייה של צבע. בכביסת פריטים לבנים, מומלץ להכניס לגרב לבנה שבבי סבון, לקשור אותה ולהכניסה יחד עם הבגדים לתוף המכונה. השבבים יסייעו בהלבנת הבגדים ובריכוכם.

 

"לכביסות כהות, ניתן להוסיף לתא של מרכך הכביסה כוס חומץ במקום מרכך הכביסה. החומץ יתנדף, אך יותיר את הבגדים רכים יותר, בשל יכולתו למנוע הצטברות אבנית על הבד".

 

מה לא כדאי להוסיף? "לא כדאי להוסיף אקונומיקה למכונת הכביסה. רק במקרים חריגים של צורך בהלבנת כביסה לבנה, ורק אם משפשפים את הכתם נקודתית, ושוטפים את החומר מיידית".

 

מכבסים תחתונים, גרביים וחזיות? הכניסו אותם לרשת

"מומלץ להשתמש בשקיות רשת מיוחדות לצורך כיבוס פרטי כביסה קטנים כמו גרביים, תחתונים או חזיות", אומר תומר בסון, טכנאי מסוג אחר באתר "המקצוענים". "מעבר לכך שזה ישמור על יתר הבגדים במכונה, זה יכול למנוע מצב של כניסת פריטים קטנים אלו אל תוך המכונה, מה שיכול לגרום לתקלות שעלות התיקון שלהם תהיה גבוהה במיוחד". אם אין לכם רשת, תוכלו להסתפק בציפית.

 

תלייה שתחסוך במקום: באלכסון בין שני חבלים  

נערמה לכם כמות גדולה של כביסה ואתם רוצים לתלות את כולה בבת-אחת? כדי לחסוך במקום תוכלו לתלות את הכביסה בין שני חבלים, באלכסון, במקום לפרוס את הבגד על חבל אחד.

 

רוצים למנוע קימוטים וסימני אטבים על הבגדים? בן-זיקרי: "אל תשאירו את הכביסה זמן רב במכונה, נערו אותה לפני התלייה ומקמו את האטבים במקומות שפחות בולטים לעין (כמו למשל באזור בית-השחי, כשמדובר בתלייה חולצה, או באזור הצווארון, כשמדובר בחולצות מכופתרות). נסו להימנע מחיבור האטב באזור הכתפיים של החולצה".

 

סריגים או חולצות עדינות כדאי להניח על מגבת ולייבש על משטח ישר. זאת, מפני שהם סופגים כמות גדולה של מים, ותלייה שלהם מעוותת את צורתם.

 

שכחתם את הבגדים במכונה למשך יממה? סביר להניח שהבגדים יסבלו מריח רע ומעופש ויתקמטו. "במקרה כזה, ניתן להפעיל שוב את המכונה על תוכנית כביסה מקוצרת, ולהוסיף מרכך וחצי כוס חומץ שיעזרו לנטרל את הריחות הרעים".

 

התאימו את תוכנית הכביסה להוראות הכביסה שעל התווית

גם אם כבר זרקתם את חוברת ההפעלה של המכונה, לרוב קיימים הסברים ברשת בהתאם לדגם שברשותכם. לימדו על תוכניות הכביסה השונות והתאימו את התוכנית לסוג הבגד אותו אתם מכבסים.

 

לרוב מכונות הכביסה יש כ-10 תוכניות ייעודיות, ורובנו משתמשים בסופו של דבר רק בכ-2 תוכניות, בשל היעדר ידע. זה גורם להוצאות מיותרות בחשבון החשמל והמים. כמו כן, בהנחה שלא תלשתם את הפתקית המוצמדת לבגד, תוכלו לראות מהן הוראות הכביסה המתאימות לכל בגד.

 

כבסו הפוך, רוקנו את הכיסים וסגרו רוכסנים

פעולות אלו יסייעו בשמירה על הבגד, בשמירה על יתר הכביסה והן בשמירה על המכונה עצמה. אם שכחתם פתק בכיס, סוכריה או מסטיק, הם עלולים לגרום לנזק לכביסה. בסון: "סיכות ראש, ורוכסנים עלולות לקרוע את הבגדים (בייחוד אלו שעשויים מבדים עדינים), ומטבעות עלולות לגרום לתקלות במשאבת המים".

 

התאימו את מהירות הסחיטה לסוג הבגד

"ברוב המכונות ניתן לקבוע את עוצמת הסחיטה", אומר בן-זיקרי. "תוצאות הייבוש האופטימליות הן לבגדים והן למכונה יהיו במהירות 800 סל”ד. אם אתם תולים את הכביסה ולא מעבירים אותם לייבוש במייבש כביסה, עדיף להסתפק ב-600 סל”ד. בכל מקרה, מומלץ לא לעבור את ה-1000 סל”ד, שכן סחיטה במהירות גבוהה מזו תגרום נזק לבדים ולבלאי מואץ של המכונה".

 

גם מכונת הכביסה זקוקה לניקוי

"המים בישראל קשים וחובה לבצע ניקוי אבנית אחת לתקופה", אומר בן-זיקרי. "בנוסף יש לשטוף היטב את תאי החומרים (ניתן להכניס אותם למדיח), לנקות את הפילטר ואף לבצע אחת לחודשיים תוכנית כביסה בטמפרטורה גבוהה (80 מעלות למשך כ-15 דקות), ללא בגדים וללא חומרי ניקוי, שתעזור לניקוי יסודי המכונה מבפנים.

 

החומר היחידי שמומלץ להוסיף הוא חומץ 5%, שיסייע בניקוי העובש והאבנית ויעלים ריחות לא נעימים. פעולה זו תסייע גם בהסרת אבנית מגוף החימום של המכונה, מה שימנע תקלות לטווח ארוך".

 

כיצד מנקים את הפילטר? "יש לפתוח אותו בחצי סיבוב, לנקות את המגש משאריות שהצטברו עליו: סיבי בגדים, לכלוך, כפתורים ומטבעות", מסביר בן-זיקרי. "זו פעולה המסייעת לתקינות משאבת המים".

 

מחפשים טכנאי מכונות כביסה? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים