פותחים שולחן: 4 מתכונים לחג
מארחים בחג ועדיין לא סגורים על התפריט? ארבעה מתכונים קלים להכנה שיוכלו לככב בשולחן החג שלכם: ברבוניות מטוגנות, בצלים ממולאים, סירות חציל וגם תבשיל אורז עם פרגיות
ברבוניות בציפוי קמח תירס עם סלט שעועית
המצרכים:
1 ק"ג ברבוניות (רצוי את אלו עם הפס הצהוב)
200 גר' שעועית מושרית במים ומבושלת
200 גר' קמח תירס עבה
1 ליטר שמן לטיגון
חופן עלי נענע
חופן עלי בזיליקום
חופן עלי פטרוזיליה
6 עגבניות שרי חצויות
3 כפות שמן זית
1 לימון
מלח גס
פלפל שחור גרוס
2 ביצים טרופות
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את הדגים, מתבלים במלח ופלפל וטובלים בביצה וקמח תירס.
- מחממים שמן במחבת, מטגנים את הברבוניות היטב במשך כ-4-5 דקות ומניחים על נייר סופג.
- בקערת ערבוב שמים את כל מרכיבי הסלט, השעועית, עשבי התיבול, העגבניות, שמן הזית והלימון. מתבלים את הסלט במלח ופלפל, ומערבבים היטב.
- הגשה - שמים את הסלט בצלחת הגשה, מסדרים מעל את הברבוניות סוחטים מעל לימון ומגישים.
בצלים ממולאים בבשר ברוטב סילאן ומרווה
המצרכים:
3 בצלים בינוניים
1/2 ק"ג בשר טחון
2 ענפי מרווה
2 כפות סילאן
1 כוס מים או ציר ירקות
100 גר' אגוזי מלך, קצוצים גס
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
קורט בהרט
קורט קינמון
אופן ההכנה:
- קולפים את הבצלים, חוצים אותם לשניים ומבשלים במשך כ-10 דקות במים רותחים עם מעט מלח. מוציאים את הבצלים לקירור. מסירים את גלדי הבצל, למעט החלקים הקטנים שלא ניתנים למילוי.
- את החלקים הקטנים קוצצים, ומניחים בקערת ערבוב. מוסיפים את הבשר ומתבלים במלח, פלפל, בהרט וקינמון ומערבבים היטב.
- ממלאים את גלדי הבצל, ומניחים בכלי מעט עמוק שיכול להיכנס לתנור. בוזקים את המים או את ציר הירקות על הבצלים (בערך חצי גובה), ומזליפים את הסילאן מעל.
- מתבלים במעט מלח ופלפל, מניחים מעל את עלי המרווה ומכניסים לתנור לאפייה בטמפרטורה של 180 מעלות במשך כ-1/2 שעה.
- מוציאים, מפזרים מעל את האגוזים ואופים 5 דקות נוספות. מגישים חם.
רוצים מתכון נוסף לממולאים? תראו איך רפי כהן עושה זאת:
סירות חציל במילוי בשר טלה, עגבניות ועשבי תיבול
המצרכים:
3 חצילים חצויים
1/2 כוס שמן זית
למילוי-
1 בצל קצוץ
1/2 ק"ג בשר טלה או בקר עם מעט שומן טלה
1 צרור פטרוזיליה
4 עגבניות
2 שיני שום
מלח, פלפל
חוואיג'
1 מקל קינמון
אופן ההכנה:
- מברישים את החצילים בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד לריכוך ולקבלת גוון שחום.
- מכינים את המילוי - במחבת מחוממת בשמן זית מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את השום והבשר ומטגנים כ-5 דקות עד לבישול מלא של הבשר. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח, פלפל וחוואיג' ומוסיפים מקל קינמון. מבשלים במשך כ-10 דקות, מערבבים היטב ומצננים. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים היטב.
- ממלאים את החצילים - ממלאים את סירות החציל לכל האורך, ומסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות, ומפזרים מעל מעט עשבי תיבול. מגישים חם.
תבשיל אורז עם פרגיות ובצל
המצרכים:
2 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים עבה
3 כוסות אורז
6 כוסות מים
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כף כורכום
1 כף מלח
1 ק"ג סטייק פרגית
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- מחממים שמן בסיר עמוק, ושמים את הבצלים בתחתית הסיר.
- בקערת ערבוב שמים את האורז ומתבלים בפפריקה מתוקה, כורכום ומלח. מוסיפים כ-1/2 כוס מים ומערבבים היטב.
- שמים על הבצלים חלק מהאורז, ומעל חלק מהפרגיות ושוב אורז ופרגיות ומסיימים באורז. יוצקים מעל את שאר הנוזלים, ובעזרת מזלג מחדירים את המים ומכסים היטב.
- מבשלים על להבה נמוכה במשך כ-30 דקות, ומניחים מחוץ לאש במשך כ-10 דקות. מורחים מעט שמן זית על דפנות הסיר, ומגישים. ניתן גם להפוך על כלי הגשה.
- מומלץ להגיש לצד לימון וסלט עגבניות.
המתכונים באדיבות סהר רפאל, שף מסעדת "כרמים"