שתף קטע נבחר

 

מגעים לביטול הערעור של אלאור אזריה

מסמך שהגיע לידי "ידיעות אחרונות" מציג ייפוי כוח שהעניקו אזריה, בני משפחתו ועו"ד שפטל לפרקליט אחר - כדי שיפעל להשגת הסדר שימנע ערעור על גזר הדין. עו"ד שפטל אישר: "מוכנים לבטל את הערעור, בתמורה להקלה דרמטית בעונש"

 

אלאור אזריה בבית הדין    (צילום: עידו ארז, איתי בלומנטל)

אלאור אזריה בבית הדין    (צילום: עידו ארז, איתי בלומנטל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גם חמישה שבועות לאחר מתן גזר הדין, נדמה כי פרשת אלאור אזריה עוד רחוקה מסיום: לפרקליטות הצבאית הגיע בשבוע האחרון מכתב מפתיע, עליו היה חתום הפרקליט הבכיר, עו"ד משה ישראל. אל המכתב צורף ייפוי כוח מאת עו"ד יורם שפטל, פרקליטו של אלאור אזריה. במכתב, שנחשף הבוקר (יום ה') לראשונה ב"ידיעות אחרונות", מבקש עו"ד ישראל לפתוח במו"מ בעניינו של החייל שהורשע בהריגה, על מנת לנסות להביא לביטול הדדי של הערעורים - הן זה שהוגש מצד התביעה נגד עונש המאסר של שנה וחצי שהוטל על אזריה, והן זה מצד שפטל המערער על הכרעת הדין.

 

בפרקליטות הצבאית נבדק דבר הפנייה של ישראל כמו גם ייפוי הכוח מצד שפטל, שבו מצוין כי הוא "ניתן בידיעתם ובהסכמתם הבלתי מסויגת של אלאור אזריה ובני משפחתו הגרעינית". עו"ד ישראל אישר ל"ידיעות אחרונות" כי אכן קיבל ייפוי כוח, ומסר בתגובה: "אני רואה חשיבות גדולה להגיע להסדר מהיר שישים קץ לסערה המטלטלת את המדינה, הצבא, המשפחה ויקל על החייל".

עו"ד שפטל ליד אביו של אלאור אזריה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
עו"ד שפטל ליד אביו של אלאור אזריה(צילום: מוטי קמחי)

גם במשרדו של עו"ד שפטל הביעו אמש נכונות לקיים מגעים לביטול הערעורים: "מאחר והפרקליטות הצבאית חוזרת ומפזרת בתקשורת רמזים על כך שאם יבוטל הערעור, היא מצידה תדאג להקל דרמטית בעונשו של אזריה, הרי שאנו ממתינים לכך ומוכנים לבטל הערעור בתנאי שהצעה כזו אכן תונח לפנינו".

 

הדיון בערעורו של אזריה נקבע לחודש מאי. הוא יתקיים בהרכב של חמישה שופטים: נשיא בית הדין הצבאי לערעורים, אלוף דורון פיילס, שיעמוד בראשו, ושני שופטים מקצועיים, השופט יגאל פליטמן (נשיא בית הדין הארצי לעבודה) והשופט צבי סגל (בית המשפט המחוזי בירושלים). בנוסף, יהיו בהרכב שני קצינים בכירים לשעבר שאינם משפטנים: אלוף (במיל') אייל אייזנברג, שכיהן בתפקידו האחרון כמפקד פיקוד העורף, ותת־אלוף אבי פלד, לשעבר מפקד חטיבת גולני.

 

סנגוריו לשעבר של אזריה, עורכי הדין אייל בסרגליק ואילן כץ, התנגדו להגשת הערעור, כפי שהחליט לעשות שפטל שהצטרף לצוות ההגנה מאוחר יותר, על דעת המשפחה. לאחר הכרעת הדין הם נפגשו עם הפרקליט הצבאי הראשי, תא"ל שרון אפק, והתובע הצבאי, סא"ל (במיל') נדב וייסמן, במטרה להימנע מכך — ולהגיע לסיכומים בלתי רשמיים המקובלים על שני הצדדים שיובילו להקלה בעונש. אבל המגעים לא צלחו.

 

בראיון שהעניקו השניים ל"ידיעות אחרונות" אמרו "כשראינו עונש של שנה וחצי בלבד — זה תרחיש שלא שקלנו. הבנו שצריך לעשות הערכה מחודשת ולא ללכת עם הראש בקיר". הם אף טענו כי "אלאור היה יכול להיות בבית בתוך ארבעה או חמישה חודשים" והוסיפו: "לזכותו של האבא צ'רלי — כל החלטה שקיבלנו בתיק, הוא לא התווכח ולא עירער עליה. הכל, עד שהגיע עו"ד יורם שפטל והם החליטו יחד ללכת על ערעור. ברגע שהם החליטו להגיש ערעור, התפטרנו".

 

אזריה טען בערעור כי השופטים התעלמו משורת ראיות, שלטענתו עשויות היו לטהר את שמו. כמו כן טען לחקירה מכוונת לכאורה של מצ"ח נגדו תוך הטיית עדים באופן שנועד לבסס את החשד נגדו. מאז התפטרותם נותר עו"ד שפטל לבדו בצוות ההגנה.

 

המשימה של עו"ד ישראל, מי שבעברו ייצג בכירים במדינה, היא לנסות לגשר על הפערים בין הצדדים כדי לבטל את הערעורים ההדדיים. הוא ייאלץ תחילה לחדש את המו"מ מול הפרקליטות הצבאית שעלה על שרטון לאחר הפגישה שנערכה עם בסרגליק וכץ.

 

עם זאת, לא ברור כיצד תנהג הפרקליטות הצבאית: היא איבדה אמון במפגשים הדיסקרטיים עם פרקליטי אזריה, בטענה שהודלפו לתקשורת תוך סילוף הדברים ופגיעה בשמם הטוב של וייסמן ואפק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
אלאור אזריה
צילום: מוטי קמחי
מומלצים