שתף קטע נבחר
 

מצה בריי וחברים: 3 מתכונים עם מצות

נמאס לכם לאכול מצה יבשה עם שוקולד? שלושה מתכונים לבוקר של פסח שגם מאותגרי המטבח יצליחו להכין בבית, בקלות: מצה בריי מתוק, מצה בריי ירושלמי עם פטריות וגם פשטידת מצות בלקנית

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

מצה בריי מתוק

המצרכים (ל-2 מנות):

4 מצות

1/2 כוס חלב

2 כפות אבקת סוכר

1/2 כפית קינמון

5 ביצים

2 כפות שמנת מתוקה

1/2 כוס צימוקים כהים

1/2 כוס אגוזי מלך שבורים

חמאה לטיגון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. שוברים את המצות לחתיכות בגודל של 3-2 ס"מ, ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את החלב, אבקת הסוכר והקינמון, מערבבים היטב לאיחוד טעמים ומניחים בצד ל-5 דקות.
  3. מוסיפים צימוקים כהים ואגוזי מלך, ומערבבים. מוסיפים 5 ביצים ו-2 כפות שמנת מתוקה, ומערבבים היטב.
  4. במחבת משומנת בחמאה (עדיף מזוקקת) מטגנים את התערובת כמו ביצה מקושקשת עד לקבלת גוון שחום.
  5. הגשה - מעבירים את המצה בריי לצלחת הגשה, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים לצד פירות טריים וחרוסת.

 

 

מצה בריי ירושלמי

המצרכים (ל-2 מנות):

4 מצות

1/2 כוס מים

5 ביצים

2 כפות שמנת מתוקה

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 בצל קצוץ

2 קבנוסים פרוסים (לא חובה)

5 פטריות פרוסות

חופן פטרוזיליה קצוצה

חמאה לטיגון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. שוברים את המצות לחתיכות בגודל 3-2 ס"מ, ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים מים, ומערבבים עד לספיגה. מניחים בצד ל-5 דקות.
  3. מוסיפים את הביצים ו-2 כפות שמנת מתוקה לקערה, מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים.
  4. מחממים חמאה במחבת על חום בינוני, ומטגנים את הבצל עד לשקיפות וריכוך. מוסיפים את הקבנוס (אם רוצים) והפטריות.
  5. יוצקים את בלילת המצות למחבת, ומפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים את התערובת כמו ביצה מקושקשת עד לקבלת גוון שחום. 
  6. הגשה - מעבירים את המצה בריי לצלחת הגשה, ומגישים לצד קוטג' וסלט עגבניות.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

פשטידת מצות בלקנית

צילום : ירון ברנר

צילום : ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המצרכים (ל-8 מנות ולתבנית בגודל 25*15):

10 מצות

1/5 2 כוסות מים

800 גר' תרד חלוט, סחוט וקצוץ

7 ביצים

4 כפות שמנת מתוקה

400 גר' גבינה בולגרית

350 גר' עגבניות שרי חצויות

מלח פלפל

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. שוברים את המצות לחתיכות בגודל 3-2 ס"מ ומעבירים לקערה. יוצקים לקערה את המים, ומערבבים. מניחים 10 דקות עד לספיגה מלאה.
  2. מוסיפים לתערובת תרד, גבינה בולגרית, ביצים, שמנת מתוקה, מלח ופלפל ומערבבים לפיזור אחיד של כל המרכיבים. מוסיפים את חצאי השרי, ומערבבים מעט.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומפזרים את התערובת בצורה אחידה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
      

  4. מומלץ להגיש לצד שמנת חמוצה.

 

המתכונים באדיבות רשת מסעדות "בנדיקט"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מצה בריי מתוק
צילום: ירון ברנר
מומלצים