מצה בריי וחברים: 3 מתכונים עם מצות
נמאס לכם לאכול מצה יבשה עם שוקולד? שלושה מתכונים לבוקר של פסח שגם מאותגרי המטבח יצליחו להכין בבית, בקלות: מצה בריי מתוק, מצה בריי ירושלמי עם פטריות וגם פשטידת מצות בלקנית
מצה בריי מתוק
המצרכים (ל-2 מנות):
4 מצות
1/2 כוס חלב
2 כפות אבקת סוכר
1/2 כפית קינמון
5 ביצים
2 כפות שמנת מתוקה
1/2 כוס צימוקים כהים
1/2 כוס אגוזי מלך שבורים
חמאה לטיגון
אופן ההכנה:
- שוברים את המצות לחתיכות בגודל של 3-2 ס"מ, ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את החלב, אבקת הסוכר והקינמון, מערבבים היטב לאיחוד טעמים ומניחים בצד ל-5 דקות.
- מוסיפים צימוקים כהים ואגוזי מלך, ומערבבים. מוסיפים 5 ביצים ו-2 כפות שמנת מתוקה, ומערבבים היטב.
- במחבת משומנת בחמאה (עדיף מזוקקת) מטגנים את התערובת כמו ביצה מקושקשת עד לקבלת גוון שחום.
- הגשה - מעבירים את המצה בריי לצלחת הגשה, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים לצד פירות טריים וחרוסת.
מצה בריי ירושלמי
המצרכים (ל-2 מנות):
4 מצות
1/2 כוס מים
5 ביצים
2 כפות שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 בצל קצוץ
2 קבנוסים פרוסים (לא חובה)
5 פטריות פרוסות
חופן פטרוזיליה קצוצה
חמאה לטיגון
אופן ההכנה:
- שוברים את המצות לחתיכות בגודל 3-2 ס"מ, ומעבירים לקערה.
- מוסיפים מים, ומערבבים עד לספיגה. מניחים בצד ל-5 דקות.
- מוסיפים את הביצים ו-2 כפות שמנת מתוקה לקערה, מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים.
- מחממים חמאה במחבת על חום בינוני, ומטגנים את הבצל עד לשקיפות וריכוך. מוסיפים את הקבנוס (אם רוצים) והפטריות.
- יוצקים את בלילת המצות למחבת, ומפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים את התערובת כמו ביצה מקושקשת עד לקבלת גוון שחום.
- הגשה - מעבירים את המצה בריי לצלחת הגשה, ומגישים לצד קוטג' וסלט עגבניות.
פשטידת מצות בלקנית
המצרכים (ל-8 מנות ולתבנית בגודל 25*15):
10 מצות
1/5 2 כוסות מים
800 גר' תרד חלוט, סחוט וקצוץ
7 ביצים
4 כפות שמנת מתוקה
400 גר' גבינה בולגרית
350 גר' עגבניות שרי חצויות
מלח פלפל
אופן ההכנה:
- שוברים את המצות לחתיכות בגודל 3-2 ס"מ ומעבירים לקערה. יוצקים לקערה את המים, ומערבבים. מניחים 10 דקות עד לספיגה מלאה.
- מוסיפים לתערובת תרד, גבינה בולגרית, ביצים, שמנת מתוקה, מלח ופלפל ומערבבים לפיזור אחיד של כל המרכיבים. מוסיפים את חצאי השרי, ומערבבים מעט.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומפזרים את התערובת בצורה אחידה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות.
- מומלץ להגיש לצד שמנת חמוצה.
המתכונים באדיבות רשת מסעדות "בנדיקט"