צינור גז תת-ימי מישראל לאירופה עד 2025
ישראל חתמה היום בפסגת שרי האנרגיה על הצהרה משותפת לקידום הנחת צינור גז טבעי באורך של 2,000 ק"מ בעלות של כ-20 מיליארד שקלים. מדובר בצינור הולכת הגז הטבעי הימי הארוך בעולם
פרויקט שאפתני לחיבור ישראל לתשתית הגז האירופית: שרי האנרגיה של ישראל, קפריסין, יוון איטליה והאיחוד האירופי חתמו היום (ב') על הצהרה משותפת לקידום הנחת צינור הגז הטבעי הימי הארוך בעולם ישראל-אירופה. החתימה התקיימה בפסגת שרי האנרגיה בישראל.
הצינור המתוכנן באורך של כ-2,000 ק"מ, בעלות של כ-20 מיליארד שקלים צפוי לקום עד שנת 2025 ויהווה אפשרות ייצוא נוספת של גז טבעי מישראל לאירופה.
במהלך מפגש הפסגה חתמו שרי האנרגיה על הצהרה משותפת לפיה המדינות מחוייבות לקידום הפרויקט וכן תוקם קבוצת עבודה לקידומו ולהשגת הסכם בינ-מדינתי משותף בעניין זה.
כמו כן הודיעו השרים כי הם מאמצים את המסמך המקצועי המשותף שהכינו מנכלי משרדי האנרגיה בו נקבע כי הפרויקט הוא בעל התכנות הנדסית וכלכלית ובעל ערך אסטרטגי.
שר האנרגיה, יובל שטייניץ: "היום אנחנו יכולים לומר כי ישראל על המפה גם בתחום האנרגיה. המפגש החגיגי הבוקר וההסכמה של כולנו להתניע את פרויקט צינור הגז הים-תיכוני פירושה שישראל מתקבלת לא רק במזרח התיכון, אלא גם על ידי אירופה כשחקן משמעותי במשק האנרגיה הבינלאומי. יש לכך השלכות כלכליות ובוודאי השלכות מדיניות".