שתף קטע נבחר

נעילה שלילית בוול סטריט; סינרון קפצה ב-5.2%, טסלה ניתרה ב-7.2% לשיא

המדדים בניו יורק איבדו עד 0.3%; "כלכליסט" דיווח על מכירת סינרון לקרן אייפקס לפי שווי של חצי מיליארד דולר; טסלה קפצה לאחר שדיווחה על היקף המכירות הרבעוני הגבוה ביותר אי פעם

נעילה שלילית בוול סטריט. דאו ג'ונס ירד ב-0.1%, נאסד"ק איבד 0.3%, ומדד S&P 500 השיל 0.2% מערכו.

 

ברקע למסחר

לפי נתונים שפרסם היום הפדרל ריזרב, החוב הכולל של משקי הבית בארה"ב יגיע השנה לשיא שנרשם ב-2008 - 12.68 טריליון דולר. ברבעון הרביעי עמד החוב על 12.58 טריליון דולר.

 

עם זאת לעומת 2008 - השנה בה פרץ משבר הסאב-פריים - החובות בתחום הנדל"ן (בעיקר משכנתאות) נמוכים בטריליון דולר, וההלוואות לטובת רכישת רכב או לימודים - גדלו ב-367 ו-671 מיליארד דולר, בהתאמה.

 

מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI ירד ב-0.7% ל-50.24 דולר לחבית. מחיר הזהב עלה ב-0.2% ל-1,254 דולר לאונקיה.

 

בורסות אירופה חתמו את היום באדום: מדד דאקס יורד ב-0.5%, פוטסי איבד 0.6% מערכו וקאק נחלש ב-0.7%.

 

המדד של המכון לניהול האספקה במגזר היצרני (ISM), הקובע את רמת ההזמנות של מנהלי הרכש בסקטור היצרני, הצביע על התרחבות המגזר במהלך החודש שחלף (מרץ). המדד הציג קריאה של 57.2 נק' - שיא של 6 שנים. נזכיר כי קריאה מעל 50 מצביעה על התרחבות ולהפך. האנליסטים ציפו לקריאה מתונה יותר של 57 נק'.

 

שיעור האבטלה ב-19 מדינות גוש האירו ירד בפברואר ל-9.5%, רמתו הנמוכה ביותר מאז 2009. הנתון עמד בתחזיות הכלכלנים, לאחר שבינואר עמד שיעור האבטלה בגוש אירו על 9.6%.

 

בריטניה: שיעור האבטלה באיטליה עמד בפברואר על 11.5%, מתחת לתחזיות שעמדו על 11.9% ומול 11.8% בינואר; מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בגוש האירו עמד במרץ על 56.2 נק', בדומה לתחזיות; מנהלי הרכש במגזר הייצור בגרמניה עמד במרץ על 58.3 נק', בדומה לתחזיות; מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בבריטניה עמד במרס על 54.2 נק', פחות מהתחזיות שעמדו על 55.1 נק';

 

האינפלציה בטורקיה עלתה בחודש מרץ ב-1.02% בהשוואה לרבעון הקודם, הרבה מעל התחזיות שעמדו על עלייה של 0.6%. בחישוב של 12 חודשים אחרונים עומדת האינפלציה הטורקית על 11.29%, שיא של 8 שנים - הרמה הגבוהה ביותר מאז אוקטובר 2008.

 

בהמשך השבוע צפויה בפלורידה פגישה בין נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לנשיא סין, שי ג'ינפינג - פגישה שתיערך על רקע המתיחות בין המדינות, בין היתר בעניין היחס לצפון קוריאה. הלילה אמר טראמפ כי ארה"ב תטפל בבעיה של צפון קוריאה אם או ללא שיתוף הפעולה של סין.

 

הבורסות של אסיה נכנסות לרבעון החדש בעליות קלות, ובאופן חלקי בלבד - הבורסות בסין (שנגחאי, שנזק) סגורות לרגל פסטיבל מקומי. מדד ניקיי עולה ב-0.1%, האנג סנג עולה ב-0.3%. מאקרו ביפן: מדד מנהלי הרכש של הבנק המרכזי ביפן עמד ברבעון הראשון על 12 נק', מול 10 נק' ברבעון הרביעי. תחזית הכלכלנים עמדה על 15 נק'.

 

מניות מרכזיות

יצרנית הרכב פורד דיווחה על ירידה של 7.2% בהיקף המכירות שלה בחודש מרס, זאת בהשוואה לאשתקד. פורד מכרה במהלך החודש שחלף 236,250 מכוניות. מניית החברה מגיבה בירידה של 3%.

 

טסלה דיווחה על מסירת 25 אלף רכבים במהלך שלושת החודשים הראשונים של השנה - היקף המכירות הרבעוני הגבוה ביותר אי פעם. מניית החברה מגיבה בזינוק של 5%. במקביל, המדדים עוברים לירידות של עד 0.1%.

 

מיילן הודיעה על ריקול ענק לתרופת הדגל שלה, האפיפן. יצרנית התרופות הודיעה על ריקול ל-81 אלף מזרקי האפיפן לאחר שעלה חשד לתקלה במרכיב במזרק שעלול לגרום לכשל בהפעלתו. מניית החברה יורדת ב-1.3% בטרום המסחר.

 

סינרון ואייפקס הודיעו היום כי חתמו על הסכם מחייב לפיו חברה בבעלות קרנות המיועצות על ידי אייפקס פרטנרס תרכוש את כל המניות של סינרון קנדלה תמורת 11 דולר למניה במזומן, בעסקה בסכום שולל של כ-397 מיליון דולר.

 

המחיר למניה מייצג פרמיה של 15% לממוצע מחיר הסגירה של מניית סינרון קנדלה ב-90 ימי המסחר שהסתיימו ב-31 במרס, 2017 ופרמיה של 33% לממוצע מחיר הסגירה ב-90 ימי המסחר שהסתיימו ב-10 בפברואר, 2017, יום המסחר שקדם ליום שבו התפרסמו ספקולציות בתקשורת בנוגע לעסקה.

 

החברה הבריטית Imagination Technologies, לאחר שחברת אפל, הלקוחה הגדולה ביותר שלה, הודיעה כי בתקופה של עד שנתיים תחדול לעשות שימוש בטכנולוגיית הגרפיקה של החברה הבריטית במכשירי האייפון (ובמוצרים אחרים שלה). אפל מחזיקה בעצמה ב-8% ממניות אימג' טכנ'.

 

על פי הודעת החברה הבריטית, אפל מפתחת שבבי גרפיקה בתוך החברה, באופן שיוריד את התלות במוצריה, ואולם היא מטילה ספק ביכולתה לעשות זאת מבלי להפרד פטנטים של אימג' טכנ', ומבלי לפגוע בזכויותיה בקניין מסחרי ובאלה המוגנים בהסכמי סודיות. בהודעתה נאמר כי היא פנתה לאפל בבבקשה לספק לה ראיות שלא תעשה זאת, אך אפל סירבה לבקשה.

  

ענקית האנרגיה הבריטית בריטיש פטרוליום (BP) אישרה כי היא מוכרת את עסקי צנרת הנפט לאינאוס (Ineos) תמורת 250 מיליון דולר. עסקי הצנרת מאוגדים תחת החברה הבת של BP (בשליטה מלאה) Forties Pipeline System, והם כוללים מערכת העברת גז ונפט בעלת קיבולת של יותר ממיליון חביות ליום, המעניקה שירותים עבור יותר מ-50 מאגרים בים הצפוני. המכירה לא תפגע בזכויות השימוש של BP ומאגריה במערכת. החברה הודיעה ב-17 במרס על קיום המגעים עם אינאוס.

 

בריטניה יורדת מהחזקה של 2% בלוידס (-Lloyds Banking Group). הממשלה הודיעה הבוקר כי לאחר מכירה נוספת של מניות הבנק שבוצעה ביום שישי, ההחזקה שלה ירדה מ-2.1 מיליארד ל-1.41 מיליארד מניות, שהן 1.97% מהון המניות של הבנק.

 

לוידס חולץ במשבר הפיננסית על ידי משלם המסים הבריטי, באמצעות רכישה של 39% ממניותיו על ידי המדינה. בשנים האחרונות, במקביל להתאוששות המתונה במצב הכלכלי, החל האוצר הבריטי למכור את המניות בנתחים בגדלים שונים. התמורה מהמכירות האחרונות מיועדת לצמצום החוב הבריטי.

 

סאגת טושיבה: אחר דיווחים בסוף השבוע לפיהם החברה לא תעמוד בדד ליין המאוחר של ה-11 באפריל לפרסום דוחות הרבעון השלישי, שכבר נדחו כמה וכמה פעמים. בימים חמישי-שישי נרשמה במניה עלייה חדה כוללת של 10%, לאחר הגשת הבקשה לפשיטת רגל של החברה הבת האמריקנית Westinghouse (העוסקת בהקמת כורים גרעיניים).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים