שתף קטע נבחר

 

מאות אלפי לקוחות עדיין משלמים עמלות מיותרות

האם עברתם כבר לתוכנית מסלולי העמלות בבנקים? 3 שנים אחרי שיצאה לדרך, עדיין כ-70% מבעלי החשבונות שלגביהם קיים פוטנציאל לחיסכון, ממשיכים לשלם עמלות יקרות בהרבה

שלוש שנים אחרי שהחלו הבנקים להציע את מסלולי עמלות העו"ש, רק כ-30% מתוך הלקוחות לגביהם קיים פוטנציאל לחיסכון, עברו למסלול מותאם.

 

רווחי הבנקים ב-2016: יותר מ-8 מיליארד שקל

 

מדובר בכ-600 אלף חשבונות מתוך קרוב ל-2 מיליון חשבונות שלגביהם קיים פוטנציאל לחיסכון במעבר למסלול עמלות.

 

רוב אלו שעברו למסלול העמלות, בחרו במסלול הבסיסי, הכולל 10 פעולות בערוץ ישיר (כגון משיכת כסף מכספומט, זיכוי משכורת, הפקדת צ'ק במכונה האוטומטית, משיכת צ'ק מהחשבון וכדו'), ופעולה אחת באמצעות פקיד.

 

נציין כי באוקטובר האחרון נקבע, על פי הוראת הפיקוח על הבנקים, כי אזרחים ותיקים ואוכלוסיית הנכים – אלו שנמצאו פוטנציאלים לחסוך מהמעבר, יעברו באופן אוטומטי לתוכנית סל העמלות. מהלך זה הביא לתוספת של כ-200 אלף איש שהצטרפו למסלולים, אך כאמור, גם אחרי מהלך זה, מספר החשבונות שלגביהם קיים פוטנציאל חיסכון, אך הם ממשיכים לשלם עמלות עודפות לבנקים - עומד על כ-1.4 מיליון.

 

מסלולי העמלות בבנקים (בשקלים):

 

הנתונים מראים כי הפער בין תשלום עמלות בהתאם לביצוע הפעולות בחשבון, לבין מעבר לסל עמלות, נע בין עשרות למאות שקלים בשנה. בקרב עסקים קטנים (עם מחזור של עד 5 מיליון שקל), שגם הם יכולים להצטרף למסלולים הללו, ההפרשים יכולים להיות גדולים עוד יותר.

 

במצטבר הסכומים הללו מגיעים לעשרות מיליוני שקלים בשנה, אותם משלם הציבור, ללא כל צורך.

 

תוכנית סל העמלות שנכנסה לתוקף ב-1 באפריל 2014, מחייבת את הבנקים להציע ללקוחותיהם מסלולים הכוללים סל עמלות מוגדר בחשבון העו"ש, בשני מסלולים: המסלול הבסיסי הכולל 10 פעולות בערוץ ישיר (כגון משיכת כסף מכספומט, זיכוי משכורת, הפקדת צ'ק במכונה האוטומטית, משיכת צ'ק מהחשבון וכדו'), ופעולה אחת באמצעות פקיד והמסלול השני הוא "מסלול מורחב" הכולל 10 פעולות פקיד ו-50 פעולות בערוץ ישיר.

 

הסכום המקסימלי אותו יכולים לגבות הבנקים בגין המסלול הבסיסי עומד על 10 שקלים בחודש. מחיר המסלול המורחב נע בבנקים השונים בין 20 שקל ל-30 שקל לחודש. יש לציין כי כל פעולה נוספת מעבר לכמות הפעולות המוגדרת במסלול, מתומחרת לפי תעריפון הבנק. חלק מהבנקים מציעים במסגרת המסלול המורחב שירותים נוספים.

 

כשיצאה התוכנית לפועל, לפני כשלוש שנים, העריכו הבנקים כי מדובר במכה קשה מבחינתם שתוביל לירידה של מאות מיליוני שקלים בשנה בהכנסות מעמלות. מהמצב בשטח וכן מהדוחות הכספיים שפרסמו, נראה שאין להם כל סיבה לדאוג.

צילום: אורי דוידוביץ׳ וניצן דרור

צילום: אורי דוידוביץ׳ וניצן דרור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים