שיעבוד יותר מהר: לנקות את הסמארטפון לפסח
חג הפסח הוא הזדמנות מצוינת לסדר ולנקות דברים שאנחנו לא דואגים להם דרך קבע. הסמארטפון שלנו הוא אחד מהדברים שמומלץ לעשות להם לפחות פעם בשנה, ניקיון וסדר
הסרת אפליקציות מיותרות:
כמעט לכל משתמש סמארטפון יש עליו אפליקציות שהותקנו בדרך כלל מטעמי סקרנות או שימוש חד פעמי ולאחר מכן, שוכחים או מתעצלים להסיר אותן מהמכשיר. אז הבעיה עם התופעה הזו היא בדרך כלל תפיסה של מקום מיותר בזיכרון המכשיר, מה שעלול להוביל בסופו של דבר להאטות ותקיעות במכשיר. עיברו על רשימת האפליקציות המותקנת במכשיר ונקו את כל מה שאתם לא משתמשים בו. אל תחששו בעת תהליך ההסרה, שכן תוכנות שהן מובנות במערכת ההפעלה וחיוניות לה, אינן ניתנות להסרה בדרכים השגרתיות.
מחיקת תמונות וקבצים מיותרים:
היום בעידן הרשתות החברתיות ומבחר אפליקציות המסרים המיידיים, ביחד עם התפתחותן של מצלמות הסמארטפונים, אנחנו מוצאים את עצמנו עם מאגר אדיר של תמונות, סרטוני וידאו, קבצי GIF, מסמכים ועוד כל מיני סוגי קבצים שממלאים אט אט את זכרון האחסון בסמארטפון שלנו והמאגר הזה יוצא מכלל שליטה בזמן קצר ביותר של שימוש, כך שאם לא מטפלים בו, המשימה הופכת להיות קשה יותר ויותר עם כל יום שעובר.
ההמלצה הראשונה בהקשר הזה היא לא לאפשר לתוכנות המסרים לשמור עותק של התמונה באלבום התמונות ולא לאפשר הורדה אוטומטית של קבצים מהתוכנות הללו, כך תחסכו לעצמכם הרבה מאוד מקום והרבה מאוד זמן אם וכאשר תרצו לארגן את אלבומי התמונות. מעבר לכך, ברגע שתהיו מוכנים למלאכת המחיקה, פשוט תעיפו ללא רחמים כל תמונה שלא רלוונטית, ניסיון צילום שלא צלח, תמונות ויראליות ששלחו לכם חברים, סרטונים מיותרים וכאלו שכבר הספקתם לצחוק מהם כמה פעמים, קבצי קול ששלחו לכם חברים (הודעה מוקלטת), מסמכים ועוד.
שימוש בשירותי ענן:
לכל משתמש סמארטפון כיום, בין אם הוא מודע לכך ובין אם לא, יש נפח אחסון באחד משירותי הענן הקיימים בשוק, שהוא לא משלם עליו כסף. חברת אפל מעניקה לכל משתמש אייפון או אייפד שטח אחסון ב-iCloud, גוגל מעניקה לכל משתמש אנדרואיד שטח אחסון ב-Google Drive ויש עוד שירותי ענן רבים כמו DropBox, Western Digital ואפילו שירותים שספקיות הסלולר מעניקות כמו פלאפון, פרטנר וסלקום.
ההמלצה היא לא לחשוש להשתמש בשירותי הענן החינמיים ואפילו היינו מרחיקים לכת וממליצים לשלם לאחת מהחברות הללו עבור שדרוג נפח האחסון, שכן תוספת מזערית בתשלום תעניק לכם שטח אחסון גדול משמעותית מאשר זה הניתן חינם. בצורה כזו תוכלו להעביר חלק מהקבצים שתופסים לכם מקום חשוב על הסמארטפון, למקום אחר, בטוח יותר מאשר המכשיר שלכם ובנוסף מאפשר לכם גישה אליו לא רק מהמכשיר שלכם אלא מכל מחשב או מכשיר המחוברים לרשת האינטרנט. תוכלו גם להגדיר כך שכל תמונה שתצלמו במכשיר תעלה ישירות לאחד משירותי הענן.
עדכנו את האפליקציות שלכם:
כל אפליקציה שאתם מורידים מהחנות מתעדכנת במהלך חייה באופן תדיר. עדכונים אלו מתקנים באגים ובעיות שהתגלו באפליקציות במהלך הימים והשבועות הראשונים של השימוש, אולם חלק מהעדכונים באים לתקן ולטפל בבעיות מהסוג של זליגת זיכרון, זליגת סוללה ועוד כמה בעיות שבסופו של יום מאטות את המכשיר, תוספות לו זיכרון ועלולות אף לתקוע את המכשיר. הקפידו להיכנס לחנות האפליקציות ולעדכן את אלו שיש ברשותכם. גם עדכונים של מערכת ההפעלה עונים על אותו צורך בדיוק, עדכונים אלו יתקנו בעיות ובאגים וימטבו את פעולת המכשיר והסוללה בצורה ניכרת.
ארגנו את אנשי הקשר והיומן בענן ולא במכשיר:
בעיית אנשי הקשר הכפולים או הנעלמים היא תופעה רחבת היקף שגם מקשה על התפעול היומיומי, גם גורמת לתפיסת מקום מיותר במכשיר וגם ובעיקר תהיה בעייתית כשתרצו להחליף מכשיר או חלילה אם תאבדו את המכשיר שלכם. ההמלצה שלנו היא למקם את אנשי הקשר שלכם בחשבון ענן כלשהו, כדוגמת גוגל. ניתן לשמור שם את אנשי הקשר, יומן הפגישות וכמובן גם הדואר האלקטרוני. בצורה כזו יהיה לכם יותר נוח לשמור על סדר וניקיון, למחוק כפילויות של אנשי קשר והכי חשוב, אם תעברו מכשיר או שחלילה תאבדו אותו, תוכלו להשיב את כל אנשי הקשר ויומן הפגישות שלכם בלחיצת כפתור אחת, כאשר תזדהו עם המייל והסיסמה שלכם. פשוט, קל וחשוב.
השתמשו באפליקציות לניקוי המכשיר:
בחנויות האפליקציות ישנן עשרות רבות של תוכנות שמתיימרות לנקות את הסמארטפונים שלנו מכל מיני קבצים זמניים שנמצאים שם ללא כל שימוש, למחוק כפילויות של תמונות, אנשי קשר, מסמכים ועוד. חפשו כאלו ברשת, והשתדלו לבדוק היטב את תגובות הגולשים לפני ההורדה שכן, יש הרבה תוכנות שלא ראויות להיקרא כך וכל שהן עושות זה לשתול במכשיר שלנו כלי מעקב וניטור שרק יאטו את המכשיר וישיגו את הפעולה ההפוכה. יש להוריד רק אפליקציות מהחנויות של אפל וגוגל והקפידו להוריד רק כאלו שהגולשים מגיבים בחיוב אליהן, זו בדרך כלל ערובה לאפליקציה כשרה ויעילה. CCleaner למערכת האנדרואיד או Clean Doctor למערכת ה-iOS הן דוגמאות לאפליקציות יעילות ובטוחות שיעשו חלק ניכר מעבודת הניקיון.
החזרת המכשיר להגדרות יצרן:
זהו המוצא האחרון, אבל עד כמה שהוא נשמע מפחיד, הוא ממש לא, בטח אם פעלתם לפי כל הטיפים הקודמים. כלומר, אם כל החומר שלכם מגובה היטב באחד משירותי הענן, אין לכם כל חשש מלבצע את מה שנקרא בשפה המקצועית, לפרמט את המכשיר או בשפה יותר פשוטה וכמו שזה מופיע בהגדרות של המכשיר, להחזיר אותו להגדרות יצרן. זוהי מחיקה של כל האפליקציות וההגדרות שיש במכשיר, כך שאתם מחזירים אותו למצב נקי ומסודר ממש כמו ביום שרכשתם אותו. מייד לאחר הפירמוט, תוכלו אט אט להחזיר את כל המידע המגובה שלכם, התמונות, אנשי הקשר, יומן הפגישות והדואר האלקטרוני מהענן ואת האפליקציות תוכלו להחזיר או בצורה אוטומטית או פשוט לעבור על הרשימה ולהתקין מחדש רק את התוכנות אותן אתם באמת צריכים או רוצים.
זכרו, אין חלופה למכשיר חדש ונקי מכל אפליקציה, אבל זה לא המצב אצל רובם המכריע של משתמשי הסמארטפונים, הן אנשי אנדרואיד והן אנשי האייפון, אבל אם תקפידו לבצע את הפעולות שפירטנו לכם בכתבה הזו, תוכלו גם להאריך את פרק הזמן בו תהנו ממכשיר מהיר ורספונסיבי, גם תדחו מעט את המועד בו תצטרכו לרכוש כבר מכשיר חדש וגם ובעיקר תחסכו לעצמכם הרבה עוגמת נפש כתוצאה מתפקוד לקוי של המכשיר. אבל חשוב מכל, אם אתם לא חושבים שאתם יכולים או יודעים לבצע חלק או את כל הפעולות שהזכרנו, אתם תמיד יכולים לפנות לאחת ממעבדות הסלולר המורשות ולבקש מהם לעשות עבורכם את הניקיון הזה תמורת תשלום שלא אמור להיות משמעותי למדי. חג סמארטפון נקי ושמח לכולם.