קים מאיים: "מוכנים לכל תרחיש מלחמה שארה"ב תחפוץ בו"
מנהיג צפון קוריאה שיגר מסר לכיוונו של דונלד טראמפ על רקע הגברת הנוכחות האמריקנית בחצי האי הקוריאני: "רואים בארה"ב אחראית לתוצאות הקטסטרופליות שיגיעו בעקבות פעולותיה". בינתיים, סין מנסה להרגיע את הרוחות: "יש להביע איפוק ולהימנע מפעולות שיגבירו את המתח בין המדינות"
קים עושה שרירים. צפון קוריאה הודיעה הלילה (בין שני לשלישי) כי ארה"ב צריכה להתכונן להשלכות הרסניות בשל הגברת נוכחותה בחצי האי הקוריאני ושליחת נושאת המטוסים יו אס אס קרל וינסון לאזור. "אנו רואים בארה"ב כאחראית לתוצאות הקטסטרופליות שיגיעו בעקבות פעולותיה השערורייתיות. צפון קוריאה מוכנה לכל תרחיש של מלחמה שארה"ב תחפוץ בו", צוטט דובר משרד החוץ ע"י סוכנות הידיעות הממלכתית בפיונגיאנג.
"המצב הנוכחי מוכיח פעם נוספת כי צעדיה של צפון קוריאה מוצדקים לחלוטין, והגדלת היכולות הצבאיות נובעת מהצורך בהגנה עצמית", הוסיף הדובר והבהיר: "לא נהסס להגן על עצמנו ולהגיב בצורה התקיפה ביותר נגד הפרובוקטורים".
מבחינתה של המדינה המבודדת, התקיפה האמריקנית בסוריה בשבוע שעבר היא מסר שכוון גם אליה בעקבות ניסויי הטילים התכופים שערכה בחודשים האחרונים. נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ציין כי וושינגטון מוכנה לפעול נגד ההתחמשות הגרעינית של צפון קוריאה, אם סין תיכשל בהפעלת הלחצים הדיפלומטיים בעצמה.
גורמים בבית הלבן התייחסו להתקדמות הממושכת בפיתוח טילים ארוכי-טווח בצפון קוריאה ואמרו כי כל האפשרויות נמצאות על השולחן. עוד צוין כי התקדמות הצי, שכולל גם נושאת מטוסים, קשורה ככל הנראה לניסוי גרעיני שישי במספר שצפוי להיערך לרגל ציון יום הולדתו ה-105 של קים איל סונג, מייסד המדינה.
בתוך כך, משרד החוץ הסיני ממשיך להכחיש את הדיווחים על 150 אלף חיילים שהוצבו בגבול עם צפון קוריאה. דובר המשרד הודיע כי הוא לא מודע להעברה של כוחות צבאיים לאזור הגבול, אך הדגיש כי המדינה עוקבת באדיקות אחר ההתפחויות. "אנחנו מאמינים שבמצב הנוכחי, כל הצדדים צריכים להביע איפוק ולהימנע מפעולות שעלולות להעלות את המתח בין המדינות", מסר.
בסוף השבוע הודיע גורם ממשל בוושינגטון לסוכנות הידיעות רויטרס שכוח של הצי האמריקני עושה את דרכו לעבר חצי האי הקוריאני כדי להגביר את הנוכחות באזור וכן כחלק מהפגנת כוח אמריקנית על רקע הפרובוקציות האחרונות מצד פיונגיאנג. "אנו חשים שהגברת הנוכחות הכרחית", אמר גורם הממשל האמריקני והסביר את הצעד של ארצו בהתנהגות הצפון קוריאנית המדאיגה.
הצי השלישי האמריקני פרסם אמש הודעה שבה נמסר שכוח התקיפה שלו מפליג לכיוון צפון, אולם לא ציין את היעד שלו. עוד נמסר שכלי שיט של צבא ארצות הברית יפעלו במערב האוקיינוס השקט במקום המשימה שיועדה להם קודם לכן - ביקור בחופי אוסטרליה.
בסוף השבוע נפגשו נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ועמיתו הסיני שי ג'ינפינג באחוזתו של טראמפ בפלורידה מאר א-לאגו. בין שלל הנושאים שעמדו על הפרק, דנו שני המנהיגים בסוגיה הצפון קוריאנית, וטראמפ לחץ על הנשיא הסיני לפעול יותר כדי לרסן את תוכנית הגרעין הצפון קוריאנית.
הצוות לביטחון לאומי של נשיא ארה"ב הכין שורה של אפשרויות פעולה כדי לנסות לרסן את תוכנית הגרעין הצפון קוריאנית וכן את תוכנית הטילים של המשטר הקומוניסטי המבודד. בין האפשרויות - סנקציות כלכליות וצעדים צבאיים, אולם נראה כי הנטייה של ממשל טראמפ היא לכיוון עיצומים כלכליים והפעלת לחץ על בייג'ינג, בעלת בריתו הקרובה של קים, לרסן את שכנתה הסוררת.