גישושים מתקדמים לפתרון משבר הרופאים בהדסה
הורי הילדים במחלקה ההמטו־אונקולוגית בהדסה הציעו לשר הבריאות ליצמן לשמש מגשרים בין הרופאים המתפטרים להנהלת בית־החולים. ההערכה היא כי מדובר בצעד המתואם בין ההורים לרופאים שטיפלו בילדיהם לאורך השנים שבהן אושפזו לתקופות ארוכות. מכתבי הפיטורים שהגישו הרופאים אמורים להיכנס לתוקפם ביוני, וייתכן כי מעורבות ההורים בהליך תוביל להישארות הרופאים במחלקה
בשבוע שעבר התקיימה פגישה בין ההורים לשר הבריאות יעקב ליצמן ובה קרא השר למצות את הליכי הגישור בין הרופאים להנהלת בית־החולים ובנוסף הבטיח להמשיך את הרצף הטיפולי של הילדים — בין אם בבית־החולים הדסה ובין אם בבית־חולים אחר שבו יבחרו ההורים.
בסופה של הפגישה סיפרו ההורים על תחושות קשות ואכזבה מחוסר ההתקדמות במציאת פתרון. ההורים אף החליטו שהם עותרים לבג"ץ ובימים האחרונים הצליחו לגייס באמצעות אתר לגיוס המונים "הדסטארט" 40 אלף שקלים לטובת המאבק.
קראו עוד:
גם מיליון דולר לא עזרו: רופאי הדסה המתפטרים לא יחזרו
"החלפתם של הרופאים פוגעת במצב הבריאותי של ילדינו"
אולם במכתב שהגיע לידי "ידיעות אחרונות", ועליו חתום עורך הדין אליעד שרגא, מנמיכים ההורים את עוצמת המאבק ומציעים לגשר בין הנהלת בית־החולים לרופאים. "חשיבות הקשר האישי והתמוך בין הילדים לרופאיהם האישיים, יחסי האמון שנרקמו ביניהם ורציפות הטיפול — הם קריטיים להצלחת הטיפול, ואף יש בידם כדי להגדיל משמעותית את סיכויי ההחלמה. מנגד החלפתם של הרופאים האישיים של ילדינו פוגעת במצבם הבריאותי של הילדים, בחוסנם הנפשי ובסיכויי החלמתם", כותבים ההורים לשר ליצמן.
ההורים מציינים שבמהלך הפגישה שהתקיימה בינם לשר הבריאות טען ליצמן שהפתרון הנכון ביותר הוא גישור בין הצדדים ליישוב המחלוקת בהסכמה, ואף ביקש את עזרת ההורים להביא את הרופאים לשולחן המשא ומתן כדי לסיים את הסכסוך. "בנסיבות האלה ולאור בקשתך כאמור, אנו מוכנים 'להרים את הכפפה' ולנסות להביא את כל הצדדים לכדי פתרון מוסכם", כותבים ההורים.
ההורים מבקשים את השתתפותם של כל הצדדים המעורבים במחלוקת — במישרין ובעקיפין — לרבות משרד הבריאות, הנהלת בית־החולים הדסה עין כרם, צוות הרופאים ובית־החולים שערי צדק. גורמים במשרד הבריאות מסרבים בתוקף שבית־החולים שערי צדק ישתתף בהליך הגישור מפני שלטענתם הוא אינו צד בעניין ובשום מקרה לא תאושר הקמת מחלה המטו־אונקולוגית בשערי צדק.
בהמשך המכתב כותבים עורכי הדין של ההורים: "למותר לציין כי מרשינו הינם צד אובייקטיבי לחלוטין במסגרת הליך זה, שכן כבר הודיעו פעם אחר פעם כי הם אדישים לפרטי המחלוקת עצמה בין צוות הרופאים להנהלת בית־החולים וכל מטרתם אינה אלא לפעול לטובת מתן הטיפול הרפואי הטוב והמקצועי ביותר עבור ילדיהם החולים — ותו לא".
במערכת הבריאות מעריכים שאם ההורים ועו"ד שרגא ישמשו מגשרים בין הצדדים, ייאותו הרופאים המתפטרים לשבת למשא ומתן עם הנהלת בית־החולים. "הרופאים יתקשו לראות את הורי הילדים מבקשים מהם לנסות למצוא פתרון והם לא יוכלו להתעלם מבקשתם ולהישאר אדישים", אמר גורם במערכת הבריאות, "ברור לחלוטין שההורים פועלים תחת חסותם של הרופאים".
לפני כחודש וחצי הודיעו מנהל מחלקת המטו־אונקולוגיה ילדים, פרופ' מיקי ויינטראוב, וחמישה רופאים בכירים במחלקה על התפטרותם. ההתפטרות באה על רקע מחאת הרופאים נגד החלטת מנהל בית־החולים פרופ' זאב רוטשטיין לבצע השתלת מח עצם לילדים חולי סרטן במחלקה של חולים מבוגרים. ימים ספורים לאחר ההודעה הודיע פרופ' רוטשטיין כי הוא מקבל את הודעת ההתפטרות של מנהל המחלקה פרופ' ויינטראוב וכי מצא מנהל חדש — ד"ר גל גולדשטיין מבית־החולים שיבא בתל השומר.
גורמים הבקיאים בפרטי הסכסוך מעריכים שלאחר שההורים הציעו עצמם כמגשרים, יסכימו הרופאים להגיע לפשרה ולפחות חלקם ימשכו את מכתבי ההתפטרות שלהם, שאמורים להיכנס לתוקף ביוני, ויישארו לעבוד במחלקה.