שתף קטע נבחר

טראמפ התגאה ששלח ספינות קרב לצפון קוריאה, אבל הן בדרך לאוסטרליה

נשיא ארה"ב התפאר ששלח נושאת מטוסים וספינות קרב לחצי האי הקוריאני כדי להרתיע את הרודן קים, אבל בפועל הכוח האמריקני עשה את דרכו בכיוון ההפוך. "אם האיום שלך אינו אמין, זה רק יערער את המדיניות שלך כלפיהם"

בתמונה שפרסם הצי האמריקני נראית נושאת המטוסים "קרל וינסון" חוצה את מצר סונדה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בתמונה שפרסם הצי האמריקני נראית נושאת המטוסים "קרל וינסון" חוצה את מצר סונדה(צילום: רויטרס)

 

פאק באמינות: כשנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התפאר בתחילת השבוע שהוא שלח "ארמדה" לאזור צפון קוריאה כאות אזהרה לקים ג'ונג און, הכוח הצבאי שכלל נושאת מטוסים, היה רחוק מחצי האי הקוריאני ולמעשה שט בכיוון ההפוך.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

בסוף השבוע הרחיק הכוח הימי האמריקני עוד יותר כשעבר דרך מצר סונדה ונכנס לאוקיינוס ההודי. באותה עת ערכה פיונגיאנג מצעד צבאי והציגה טילים בליסטיים חדשים וגם ערכה ניסוי טילים כושל.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

ארה"ב טוענת כעת שהכוח האמריקני צריך קודם כול להשלים משימת אימונים עם אוסטרליה, ובפיקוד האוקיינוס השקט של ארה"ב מסרו אתמול (יום ג') שנושאת המטוסים "יו אס אס קרל וינסון" וכלי שיט נוספים "ממשיכים לפי פקודה למערב האוקיינוס השקט. לא ברור אם אי הגעתו של הכוח הצבאי האמריקני לחצי האי הקוריאני הוא תוצאה של הטעיה מכוונת שנועדה להפחיד את הרודן הצפון קוריאני קים או שמא מדובר בקצר בתקשורת בין הצבא האמריקני לבין הממשל בוושינגטון.

 

מומחים אמריקנים תוהים אם האיום שלא מומש פגע באמינות של ממשל טראמפ בתקופה שבה הרטוריקה האמריקנית תוקפנית ביותר בעקבות תוכניות הגרעין והטילים הצפון קוריאניות ועלולה להידרדר לסכסוך צבאי.

 

"אם אתה מאיים עליהם והאיום שלך אינו אמין, זה רק הולך לערער את המדיניות שלך כלפיהם תהיה אשר תהיה. וזו יכולה להיות המסקנה הלוגית ממה שקרה", אמר ג'ואל ויט, מומחה לצפון קוריאה בארגון שמנוהל על ידי בית הספר ללימודי חוץ מתקדמים באוניברסיטת ג'ונס הופקינס.

 

איום לא אמין? טראמפ ושר ההגנה שלו מאטיס (צילום: AP) (צילום: AP)
איום לא אמין? טראמפ ושר ההגנה שלו מאטיס(צילום: AP)

צבא ארה"ב מסר בתחילה הודעה ב-10 באפריל שאדמירל הארי האריס, מפקד פיקוד האוקיינוס השקט של ארה"ב, הורה לכוח התקיפה הימי "להפליג צפונה ולדווח בעת התמקמותו במערב האוקיינוס השקט". סוכנות הידיעות רויטרס וכלי תקשורת אחרים דיווחו ב-11 באפריל שתנועת הכוח תימשך יותר משבוע. הצי האמריקני, מסיבות ביטחוניות, מסר שאינו מדווח על פעולות מבצעיות ומיקומים עתידיים של ספינותיו.

 

שר ההגנה ג'יימס מאטיס התייחס לנושא ב-11 באפריל והמעיט בערכו כשאמר שנושאת המטוסים "קרל וינסון" "בסך הכול עושה את דרכה לשם משום שחשבנו שזה יהיה הכי חכם שהיא תהיה שם בזמן זה".

 

"אין דרישה מיוחדת או סיבה מיוחדת שבגינן אנחנו שולחים את הכוח לשם", אמר שר ההגנה האמריקני. עם זאת, לאחר מכן הוא טעה כנראה כשדיבר על תוכנית המסע של כוח התקיפה האמריקני ואמר שנושאת המטוסים "קרל וינסון" פרשה מתרגיל עם אוסטרליה. לאחר מכן תיקן הפנטגון את דבריו של מאטיס ואמר שהביקור המתוכנן של הכוח בנמל פרמנטל שבאוסטרליה בוטל - ולא התרגיל עם הצי האוסטרלי.

 

הצי האמריקני אף פרסם ב-15 באפריל תמונה שמראה את נושאת המטוסים "קרל וינסון" עוברת את מצר סונדה. ב-18-16 באפריל דיווח האתר http://www.gonavy.jp/CVLocation.html שנושאת המטוסים האמריקנית נמצאת באוקיינוס ההודי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
נושאת המטוסים האמריקנית "קרל וינסון"
צילום: EPA
מומלצים