שגב משה: צלעות בקר עם בורגול ופירות יבשים
השף שגב משה מגיש מנה של צלעות בקר עם בורגול ופירות יבשים - גם אתם יכולים
צלעות בקר עם בורגול, פירות יבשים, פלפלים חריפים וצמחי תבלין
המצרכים:
לבשר -1 ק"ג צלעות בקר, חתוכות בצורה של אסדו (רצועה של בשר ארוכה ובה עוברות כל הצלעות) ברוחב של 10-8 ס"מ
1 בקבוק יין אדום פשוט
20 שיני שום
1 גזר, חתוך גס
1 בצל אדום, חתוך גס
2 מקלות סלרי עם מעט עלים, חתוכים גס
1 כף פפריקה מתוקה
לבורגול -סיר בורגול מוכן וחם להגשה (מכינים את הבורגול לפי הוראות היצרן)
תרסיס שמן זית
3 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות קטנטנות
3 שיני שום, פרוסות או קצוצות
300 גר' פירות יבשים קצוצים - שזיפים, חמוציות, צימוקים, אננס
לתיבול ירוק בסוף ההכנה -
1/2 פלפל צ'ילי חריף טרי, קצוץ
1 חופן מלא בצמחי תבלין קצוצים: שמיר, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום
אופן ההכנה:
- מכניסים את הבשר והירקות לסיר גדול ולוהט, מתיזים מעל תרסיס שמן זית ומתבלים במלח גס ופלפל גרוס. צולים את הבשר מכל צדדיו (אפשר גם בתנור). יוצקים מעל את כל הנוזלים, ומבשלים על אש נמוכה במשך כמה שעות או עד שהבשר רך לגמרי (סיר לחץ יכול להיות פתרון מהיר וטוב).
- מחממים תנור לחום של גריל עליון, ומסדרים את הבשר בתבנית אפייה ועמוקה מרופדת בנייר אפייה. יוצקים מעל שמן זית, מתבלים במלח גס וצולים בתנור עד שהבשר מקבל גוון "שרוף".
- מכינים את הבורגול - בסיר לוהט רחב ונמוך מקפיצים את הבצל היטב עם תרסיס שמן זית. מוסיפים את השום ואת הפירות המיובשים, מערבבים היטב עד שהפירות מתרככים ונותנים את טעמם לבצל ולהפך. את תכולת הסיר מערבבים עם הבורגול החם והמוכן, ומוסיפים מלא צמחי תבלין.
"מסעדת הפועלים של שגב"- משודרת בימי שישי בשעה 18:30 ברשת, ערוץ 2
צלעות בקר של שף
צילום: נועם פריסמן
מומלצים