שתף קטע נבחר

אוטוטו סטודנטים? 6 סיבות לבחור באוניברסיטת בן גוריון באילת

הקמפוס האקדמי השוקק הוקם בעיר בשנת 2002 על ידי אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ולומדים בו מדי שנה מאות סטודנטים במגוון תכניות לימודים. איך זה קורה? הנה 6 דברים שלא ידעתם על אוניברסיטת בן-גוריון באילת

תעצמו עיניים, תחשבו אילת. דמיינתם צלילה, חוף ומלונות? אז נכון אבל ממש לא רק... מי שמכיר את העיר יודע שאי אפשר להתעלם מאוניברסיטת בן-גוריון באילת. הקמפוס האקדמי השוקק הוקם בעיר בשנת 2002 על ידי אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ולומדים בו מדי שנה מאות סטודנטים במגוון תכניות לימודים המתקבלים לקמפוס נהנים מהשכלה גבוהה בתנאים מועדפים, והבוגרים שלו, בעלי תואר אוניברסיטאי לכל דבר, מבוקשים במקומות העבודה. הם עצמאיים יותר, שילבו תואר עם קורסים יישומיים, ורכשו במהלך לימודיהם ניסיון תעסוקתי עשיר ופרקטי. איך זה קורה? הנה 6 דברים שלא ידעתם על אוניברסיטת בן-גוריון באילת:

 

1. גם לימודים וגם בילויים, באווירת חו"ל

העיר אילת מציעה מגוון רחב של פעילות פנאי – מצלילה וספורט ימי, דרך מסלולי טיול בטבע, סרטים והצגות ועד לחיי לילה עם טעם של חו"ל . "אחרי כל מבחן בתקופת המבחנים אני אוהבת ללכת עם חברים לחוף הים. השעות הכי יפות באילת הן שעות אחר הצהריים. הצבעים מתחדדים ואז ההרים הכי אדומים, המים הכי כחולים... אני ממלאת מצברים, וחוזרת ללמוד למבחן הבא", מספרת דנה, סטודנטית שנה ב' לפסיכולוגיה וניהול.

 

2. ללמוד קורס אקדמי בריף הדולפינים?

איזו אוניברסיטה אחרת תזמין אתכם ללמוד קורס אקדמי בריף הדולפינים? סטודנטים לפסיכולוגיה וסטודנטים לביולוגיה ימית נפגשים יחד באווירה הקסומה של הריף, לקורס משותף המשלב לימודי פיזיולוגיה של דולפינים ולימודי תרפיה באמצעות דולפינים. ביולוגיה ימית היא מתכניות הדגל של האוניברסיטה האילתית, מטבע מיקומה. אבל גם מקצועות הטיפול בולטים באקדמיה המקומית; ניתן ללמוד באילת תואר ראשון בפסיכולוגיה, תואר ראשון ושני בעבודה סוציאלית וגם תכנית הסבת אקדמאים לעבודה סוציאלית. בשנת הלימודים הקרובה תיפתח באילת גם תוכנית המשלבת לימודי פסיכולוגיה עם לימודי אמנות חזותית – שילוב המומלץ במיוחד למעוניינים להתמחות בטיפול באומנות.

ללמוד קורס אקדמי בריף הדולפינים (צילום: דני מכליס) (צילום: דני מכליס) (צילום: דני מכליס)
ללמוד קורס אקדמי בריף הדולפינים (צילום: דני מכליס)

3. גם אוניברסיטה וגם יחס אישי

יתרון הלימודים באוניברסיטה ברור: בוגרי אוניברסיטאות מועדפים בשוק העבודה. אך אי אפשר להתעלם מכך שבאוניברסיטאות הגדולות קל ללכת לאיבוד בין אלפי הסטודנטים. "אחרי כמה חודשים באוניברסיטה גדולה, החלטתי לעבור לאילת. את ההורים שלי הרגיע קודם כל לדעת שאני אקבל תואר של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. אני נהנה מזה שהקמפוס באילת קטן. אנחנו לומדים בשיעורים עם עוד ארבעים סטודנטים ולא עם שלוש מאות... המרצים מכירים כל אחד מאתנו בשמו! קל יותר להצליח ככה כי חשוב לי באופן אישי לא לאכזב את המרצה שלי", מספר אור, סטודנט שנה ב' לכלכלה וניהול.

 

4. תואר ראשון - בלי לשלם שכר לימוד

לריחוק הגיאוגרפי יש יתרון כלכלי: משרד הביטחון מממן למשוחררים מצה"ל הלומדים באוניברסיטת בן-גוריון באילת את שכר הלימוד בשנה הראשונה לתואר הראשון, מתוקף חוק חיילים משוחררים. עיריית אילת תורמת מלגות, המאפשרות לסטודנטים באוניברסיטה האילתית ליהנות גם ביתר שנות התואר הראשון ממלגת לימודים מלאה. העיר משקיעה בניסיון למשוך אליה סטודנטים, משום שהם משנים את פניה לטובה, הן ככוח עבודה איכותי והן כשוכרי דירות וצרכנים. 75% מהסטודנטים בתואר הראשון מעתיקים מגוריהם לעיר לצורך לימודים ועיריית אילת שואפת שיישארו להשתקע בעיר לאחר סיום התואר ולאחרונה הקימה העירייה את "האב אילת", מרכז לפיתוח יזמות המיועד בין היתר לסטודנטים ומלווה סטארטאפיסטים בצעדיהם הראשונים. סטודנטים לניהול עורכים פרוייקט מסכם בעסקים מקומיים ובעירייה ובנוסף סטודנטים משתלבים גם בקורסים יישומיים הכוללים התמחות באגפי העיריה השונים, בחברה הכלכלית אילת, במשרד התיירות בעיר, ועוד. וכן - תמורת ההתמחות הסטודנטים צוברים גם נקודות זכות אקדמיות.

 

5. יוצאים לעצמאות

בזמן שחלק מחבריהם לדור ה-Y "חותמים קבע" בבית ההורים ומתפנקים על שירותי הכביסה והבישול של אבא ואמא, הסטודנטים באילת מתאמנים בלצאת לחיים האמיתיים. המעונות הצמודים לקמפוס חדשים ומאפשרים פרטיות מלאה, כך שרבים מהסטודנטים המתגוררים במעונות מעדיפים לא לנסוע הביתה בכל סוף שבוע. הם מנצלים את שישי-שבת כדי ללמוד,לעבוד וגם לבלות בעיר כמובן. "למרות שיש לנו הנחות בטיסות כתושבי אילת, רובנו נשארים בסופ"שים והמעונות לא מתרוקנים. נוצרת אווירה מיוחדת – ארוחות שישי מאולתרות, לומדים יחד ויוצאים יחד לבלות. ולא חסר לאן לצאת באילת... הקשרים שמתפתחים פה בין הסטודנטים הם משהו אחר ומיוחד'', מספרת רותם, סטודנטית לעבודה סוציאלית שנה א'.

תואר ראשון - בלי לשלם שכר לימוד (צילום: דני מכליס)  (צילום: יח"צ) (צילום: יח
תואר ראשון - בלי לשלם שכר לימוד (צילום: דני מכליס)

6. גם לימודים וגם עבודה

תעשיית התיירות והמלונאות זקוקה מאוד לכוח אדם איכותי. רשתות המלונות משקיעות בהכשרת הצעירים המגיעים ל'עבודה מועדפת', אך אלו עוזבים אחרי חצי שנה. הסטודנטים עוברים לאילת לשלוש שנים לפחות, ומדובר בכוח אדם איכותי מאוד - אינטליגנטים, יודעי אנגלית ומכווני מטרה. הסטודנטים מחפשים עבודות במשמרות גמישות, ופנויים בעיקר בסופי שבוע ואלו בדיוק העבודות שמציעים בתי המלון. זה מקרה קלאסי של win-win. רשתות בתי המלון עושות כל מאמץ לשמר את הסטודנטים כעובדים: החל מהתאמת המשמרות לשעות הלימודים ולמערכת הבחינות של הסטודנטים ועד הענקת מלגות לימודים לסטודנטים המצטיינים במקום העבודה. קצב הקידום בתעשייה מהיר מאוד וסטודנטים רבים מתקדמים לתפקידים בכירים כבר במהלך התואר!

 

לפרטים נוספים

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דני מכליס
אוניברסיטת בן גוריון באילת תוכן פרסומי
צילום: דני מכליס
מומלצים