שתף קטע נבחר

 
צילום: shutterstock

הרמטכ"ל נאם בבירקנאו: "לעולם לא יושתקו צלילי עמנו"

בתום מצעד החיים בפולין, לקראת סיום אירועי יום השואה, אמר רא"ל גדי איזנקוט: "אם היינו יכולים לומר לאיש שנמלט מטבח שיקים משפחה במדינה יהודית, האם היה מאמין?"

 

איזנקוט באושוויץ: לא יושתקו צלילי עמנו

איזנקוט באושוויץ: לא יושתקו צלילי עמנו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"בטרם הספיקו לבנות לעצמם בית ומגן – קדרו פני השמיים עליהם, וקהילות יהודי אירופה הובלו לחורבן. כאן, על האדמה הזאת, הם הורדו מקרונות בקר חשוכים, נקרעו באכזריות ממשפחתם והולכו יחד אל גורל אחד – השמדה. חטאם היחיד היה היותם בני דת משה וישראל – ובגינו הם עונו, נרמסו והומתו כשלא היה מי מלבדם שיעמוד ויילחם למענם", כך פתח אחר הצהריים (יום ב') הרמטכ"ל גדי איזנקוט את דבריו בתום מצעד החיים ה-29 בין המחנות אושוויץ לבירקנאו בפולין, לציון יום השואה.

 

באירוע השתתפו כעשרת אלפים בני נוער מ-50 מדינות ברחבי העולם, בהן מרוקו, פנמה וארה"ב. את המצעד הובילו רב-אלוף איזנקוט, הרב הראשי לישראל לשעבר ישראל מאיר לאו ושר החינוך נפתלי בנט. בין המשתתפים היו גם הוריו של סגן הדר גולדין, שגופתו מוחזקת על ידי חמאס ברצועת עזה מאז מבצע צוק איתן.

הרמטכ"ל בנאומו בבירקנאו (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הרמטכ"ל בנאומו בבירקנאו(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
  

איזנקוט הוסיף: "אם היינו יכולים לומר לאיש שנמלט מטבח של קהילה יהודית שלמה שיבוא יום והוא יקים בית ומשפחה במדינת היהודים; אם היינו יכולים לומר לילד שברגעי החולשה והכפור לא הניח לאחיו ליפול – שביום מן הימים יתייצב על משמר עמו כלוחם בצבאה של מדינת ישראל; אם היינו יכולים לומר להם כאשר צעדו חסרי כול בין דמם וגופותיהם של אחיהם – שעם ישראל יקום מהתופת, יתנער מן העפר ויזכה לחיות במדינה שבה מגן דוד נישא בגאווה ולא לאות קלון – האם היו יכולים להאמין?

 

"מול נתיב המוות הנגלה כאן בשתיקתו הרועמת, אשר שינע בשיטתיות בני אנוש ודומם קולם, נישבע בקול חד וברור – לעולם לא יושתקו עוד צלילי עמנו. נוסיף להיות להם הקול, האור והמגן, כעמוד האש של עם ישראל המוביל אותו בשבילי מצעד החיים".

הרמטכ"ל איזנקוט (משמאל) עם שמחה גולדין (מימין) (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הרמטכ"ל איזנקוט (משמאל) עם שמחה גולדין (מימין)(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

השר בנט קרא מתהילים פ"ג ואמר: "הפסוקים הללו, שנכתבו לפני אלפי שנים על ידי המלך דוד, קוראים אל השם שלא ישתוק אל מול אלה שמנסים להרוג את עמו. ועכשיו, כשאנו עומדים כאן, על האדמה רוויית-הדם של אושוויץ, השקט מחריש אזניים".

 

הוא פנה לבני הנוער המשתתפים ואמר: "אני רוצה להפציר בכם, דברו עם הניצולים הנמצאים כאן היום. תקשיבו להם. תזכרו את השמות, הפרצופים והסיפורים שלהם. לצערנו, יש בעולם אנשים המנסים לשכתב את ההיסטוריה ולשנות את העובדות. יש המכחישים שהשואה קרתה. אחרים ממזערים או מגמדים אותה. הם ממשיכים במשימה שבה הנאצים נכשלו: לגרום לכך שמיליוני יהודים עם משפחה, חברים, פחדים, ציפיות ומשאלות יימחקו ויהיו כלא היו. דברו עם הניצולים, כדי שיום אחד תוכלו לומר לנכדים שלכם: 'הייתי באושוויץ עם ניצול שואה'.

 

בטקס נשא דברים גם אלישע ויזל, בנו של ניצול השואה וחתן פרס נובל לשלום אלי ויזל ז"ל. "אבי מעולם לא שכח. הדברים שראה נשארו איתו כל ימי חייו" אמר הבן. "הוא חי כדי לדבר עליהם איתי ועם ילדיי. אבי היה עד לזוועה הנוראה שביצעו בני אדם באחרים. הוא היה עד שהאמין שהכרה בסבל של האחר היא הכרח לכל אדם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
הרמטכ"ל איזנקוט נואם בבירקנאו
צילום: מוטי קמחי
מומלצים