שתף קטע נבחר

 

כוח עולה: סין השיקה נושאת מטוסים ראשונה מתוצרתה

נושאת המטוסים השנייה בצי הסיני והראשונה מתוצרתה תיכנס לשירות לכל המוקדם ב-2020. עליה ישרתו 24 מטוסי קרב ו-12 מסוקים. השקתה היא חלק מתוכנית שאפתנית לגידול דרמטי בכוח הימי של סין

 

הושקה נושאת המטוסים הסינית הראשונה מתוצרתה

הושקה נושאת המטוסים הסינית הראשונה מתוצרתה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חיזוק משמעותי לצי הסיני: סין השיקה אתמול (יום ג') את נושאת המטוסים הראשונה מתוצרתה שתיכנס לשירות לכל המוקדם בעוד שלוש שנים. בצי הסיני משרתת נושאת המטוסים ליאונג שנרכשה כיד שנייה מאוקראינה ב-1998 ועברה שיפוץ בסין.

 

בסוכנות הידיעות הסינית "שינחואה" ציינו כי מערכת ההנעה והמערכות הנוספות של נושאת המטוסים שבנייתה החלה לפני ארבע שנים מותקנות, וכעת נותר שלב הבדיקות ואיתור התקלות לפני שתיכנס לשירות מלא.

 

בטלוויזיה הסינית הציגו את נושאת המטוסים ועליה דגלים אדומים. גוררות הרחיקו אותה מהרציף ובקבוק שמפניה נופץ עליה במיטב המסורת הבינלאומית. ביום ראשון האחרון ציינו הסינים 68 שנה לחיל הים. האירוע צוין השנה על רקע המתיחות בין צפון קוריאה לארצות הברית והחשש שניסוי גרעיני נוסף בצפון קוריאה יצית מלחמה באזור.

נושאת המטוסים הראשונה מתוצרת סין (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נושאת המטוסים הראשונה מתוצרת סין(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

טקס ההשקה של נושאת המטוסים  (צילום: EPA) (צילום: EPA)
טקס ההשקה של נושאת המטוסים (צילום: EPA)

נושאת המטוסים החדשה בעלת הנעה קונבנציונלית והיא במשקל של 50 אלף טונות (כולל הציוד). 24 מטוסי קרב הסיניים מדגם שניאנג J-15 הבנויים על בסיס סוחוי 33 הרוסיים ישרתו על נושאת המטוסים החדשה. בנוסף ישהו עליה 12 מסוקים עם יכולות נגד צוללות. לשם השוואה, על נושאות מטוסים אמריקניות מדגם "נימיץ" משרתים 90-85 מטוסים ומסוקים.

 

חיל הים הסיני הגביר באחרונה את פעילותו. נושאת המטוסים הראשונה של הצי נצפתה לאחרונה סביב טיוואן, אך היא מיועדת בעתיד לשמש כספינת אימונים ולא כחלק מסדר הכוחות (סד"כ) הקרבי של הצי הסיני.

 

סין טוענת שכמעט כל ים סין הדרומי נמצא בשטחה. בשטח זה נמצאים מאגרים עצומים של גז ונפט ועובר סחר ימי בהיקף של 5 טריליון דולר מדי שנה. סין מפתחת בסיסים צבאיים על איים באזור זה ובין היתר הקימה שם שדות תעופה צבאיים. מדינות אחרות כמו טיוואן, מלזיה, הפיליפינים, וייטנאם וברוניי טוענות שגם להן יש ריבונות על חלק מים סין הדרומי. טיוואן טוענת שסין בונה שתי נושאות מטוסים, ויש מומחים הטוענים שהיא בונה עוד ארבע נושאות מטוסים. אחת מהן, Type 002, נבנית במספנה ליד שנגחאי. אך כאמור - רק אחת הוצגה ביממה האחרונה.

 

בתקשורת הסינית התראיינו מומחים שטענו שארצם זקוקה לשש נושאות מטוסים ולרשת בסיסים בינלאומית כדי לתמוך בפעילותן. הצי הסיני מפגר בהרבה מאחורי ארצות הברית המפעילה עשר נושאות מטוסים, אחת מהן - קרל וינסון - נשלחה עם ספינות נוספות לאזור קוריאה לנוכח המתיחות עם פיונגינאנג.

 

נבנתה על בסיס דגם רוסי מיושן

נושאת המטוסים הסינית נבנתה והושקה בעיר הנמל דליאן בצפון מזרח סין, שם עברה נושאת המטוסים הסובייטית לשעבר ליאונג שיפוץ לפני שהושקה ב-2012. היא בנויה על בסיס הדגם הרוסי "אדמירל קוזנצוב" (נושאת המטוסים הרוסית שפעלה מול חופי סוריה) עם מסלול המראה מוטה כלפי מעלה דמוי מקפצה. העובדה שנושאת המטוסים החדשה מונעת בדלק קונבנציונלי ולא באמצעות כורים גרעיניים כמו נושאות המטוסים האמריקניות מגבילה מאוד את יכולת הנשיאה של נושאות המטוסים, את המהירות ואת משך הזמן שבו יוכלו הסינים לפעול בלב ים בלי להזדקק לתדלוק.  

נבנתה על בסיס דגם "אדמירל קוזנצוב" הרוסי (צילום: EPA) (צילום: EPA)
נבנתה על בסיס דגם "אדמירל קוזנצוב" הרוסי(צילום: EPA)

 

נושאת המטוסים הרוסית שתועדה בדרך לסוריה    (צילום: רויטרס)

נושאת המטוסים הרוסית שתועדה בדרך לסוריה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נושאת המטוסים האמריקנית "קרל וינסון" המשייטת סמוך לקוריאה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נושאת המטוסים האמריקנית "קרל וינסון" המשייטת סמוך לקוריאה(צילום: רויטרס)

 

נושאת המטוסים האמריקנית "קרל וינסון" באזור קוריאה    (צילום רויטרס)

נושאת המטוסים האמריקנית "קרל וינסון" באזור קוריאה    (צילום רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נושאת המטוסים הרוסית "אדמירל קוזנצוב" שעל בסיסה הוקמה נושאת המטוסים הסינית נחשבת למיושנת מאוד. שני מטוסים אף התרסקו - מיג 29 לאחר המראה וסוחוי 33 בניסיון נחיתה - במהלך שירותה מול סוריה בנובמבר ובדצמבר אשתקד. נושאת המטוסים הרוסית סבלה לאורך השנים מתקלות חוזרות ונשנות. ב-1996 נחלץ הצי האמריקני לעזרת 2,000 הלוחמים הרוסים שנתקעו על הספינה בים התיכון בלי אספקת מים, לאחר שמתקן ההתפלה שבק חיים.

 

מומחים מעריכים כי נושאות המטוסים הבאות של סין מדגם Type 002 ייבנו בסגנון הדומה יותר לנושאות המטוסים האמריקניות, עם מסלולי המראה ונחיתה שטוחים. גם ההדחק (משקל הספינה והציוד) יהיה קרוב יותר לדגם "נימיץ" האמריקני - 100 אלף טונות. הן יוכלו לשאת יותר מטוסים, חימוש ודלק. נושאת המטוסים החדשה היא חלק מתוכנית סינית שאפתנית שבמסגרתה ייהנה הצי מסדר כוחות של 273-265 ספינות קרב, צוללות וספינות סיוע עד 2020 - כך לפי מכון לניתוח כוחות ימיים שמושבו בוושינגטון. זאת בהשוואה ל-275 ספינות קרב אמריקניות.

 

מייקל צ'ייס, מומחה לצבא סין ב"ראנד", סבור שהצגת נושאת המטוסים החדשה היא "הוכחה נוספת לרצון של סין להפוך למעצמה בעלת השפעה באזור". מלבד טיוואן, גם בהודו חוששים מפני השאיפות של סין באוקיינוס ההודי. הודו צפויה לבנות צוללות וספינות חדשות. באחרונה, במסגרת עסקה חסרת תקדים עם התעשייה האווירית, גם רכשה מערכת "ברק 8" להגנה מפני טילים עבור הספינות שלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
נושאת המטוסים הסינית החדשה
צילום: AFP
מומלצים