צבא סוריה מכחיש דיווחים על תקיפה ישראלית בקוניטרה
רשת סקיי בשפה הערבית דיווחה על פיצוצים שנשמעו באזור הבסיס של חטיבה 90 בצבא סוריה - וייחסה אותם לתקיפה של חיל האוויר הישראלי. כעבור זמן קצר הכחישו גורמים בצבא אסד את הדיווחים
רשת "סקיי" בשפה הערבית דיווחה הערב (שבת) על פיצוצים שנשמעו בפרבר הדרומי של קוניטרה שבגולן הסורי, באזור הבסיס של חטיבה 90 בצבא אסד. תחילה יוחסה התקיפה לישראל ודווח על מטוסים של חיל האוויר שחגים באזור. זמן קצר לאחר מכן גורמים בצבא סוריה הכחישו את הדיווחים ברשת "אל מיאדין" המקורבת לחיזבאללה.
שלשום הותקף מצבור נשק של חיזבאללה באזור נמל התעופה הבינלאומי של דמשק, שיוחסה הן על-ידי צבא סוריה והן על-ידי גורמי מודיעין במזרח התיכון. המתקפה כוונה נגד כמויות נשק משמעותיות שהגיעו ברכבת אווירית מאיראן למיליציות הפרו-איראניות בסוריה. הנשק, כך דווח ברויטרס, הועבר לנמל התעופה הן בטיסות מסחר והן במטוסי מטען. ברשת "אל מיאדין", המזוהה עם חיזבאללה, דווח כי הטילים נורו משטח ישראל מהמרחב האווירי של רמת הגולן.
המתחם שהופצץ, כך לפי אותם גורמי מודיעין, כלל כמות משמעותית של נשק שטהרן שלחה. הוא היה חלק מרכזי בצינור העברת הנשק לארגון חיזבאללה שאלפי לוחמיו נמצאים בסוריה ולוחמים לצד כוחות צבא אסד.
גורם צבאי סורי אמר לאתר החדשות הלבנוני "א-נשרה" כי הטילים שוגרו מאזור הגולן: "הם פגעו במאגרי דלק ונגרם נזק. נמל התעופה בדמשק עצמו פועל באופן שגרתי ולא נגרם לו נזק". לגבי התגובה הוא אמר כי היא לא תאחר לבוא: "הצבא הסורי ובעלי בריתו יכשילו את התוכנית הישראלית החדשה בגבול הגולן וימשיכו לחסל כל גורם סוכן שמשתף פעולה עם האויב".
שר התחבורה והשר לענייני מודיעין ישראל כץ, אישר בראיון לגל"צ כי ישראל מונעת העברת משלוחי נשק לחיזבאללה, אך סירב לייחס את התקיפה הקודמת לישראל. "אני יכולה לאשר שהאירוע בסוריה תואם לחלוטין את מדיניות ישראל - לפעול כדי למנוע הברחת נשק מתקדם מסוריה לחיזבאללה בלבנון ע"י איראן", אמר השר כץ.
"אמרנו שבכל עת שנקבל מידע מודיעיני על ניסיון להבריח, זה קו אדום ומבחינתנו אנחנו נפעל", הוסיף כץ. "צריך להבין כי איראן היא התומכת הגדולה ביותר של טרור בעולם היום ואנחנו צריכים לעשות הכול כדי למנוע ממנה לקיים נוכחות קבועה בסוריה. אנחנו צריכים לפעול להגיע להבנות עם ארה"ב להטיל סנקציות כלכליות חדשות על איראן, עד שהיא תפסיק את החימוש והמימון של חיזבאללה וארגוני טרור באזור הזה. זו מטרה משותפת - לא רק לארה"ב ולנו, אלא גם למרבית המדינות הסוניות הערביות שרואות בחיזבאללה ובאיראן את האויבים הגדולים ביותר".