שתף קטע נבחר
 

וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת, הנפט בשפל של חודש

טוויטר תקים עם בלומברג שירות סטרימינג חדשות, המניה זינקה ב-6.4% לשיא של שלושה חודשים. הזהב בשפל של שלושה שבועות

המסחר בוול סטריט ננעל (ב') במגמה מעורבת: מדד דאו ג'ונס איבד 0.1%, נאסד"ק עלה ב-0.7% ו-S&P 500 התחזק ב-0.2%. המניות הטכנולוגיות בלטו לטובה ביום המסחר.

 

יום של מסחר חלקי ביותר התנהל בשווקים הפיננסים, כשמרבית הבורסות המובילות באסיה ובאירופה שבתו מפעילות, רובן בשל אירועי ה-1 במאי. באסיה: בורסות סין, הונג קונג וסינגפור היו בחופשה, וכך גם באירופה - בורסות פרנקפורט, פריז, ציריך, מדריד ומילאנו. בלונדון הושבתה הבורסה בשל חופשת הבנקים של תחילת מאי (Early May bank holiday). בדרום אמריקה הבורסה בברזיל שבתה מפעילות.

 

לעומת זאת בארה"ב הבורסות פעלו כרגיל, אף ששאירועי ה-1 במאי לציון הסולידריות של העובדים ברחבי העולם נקבעו בתאריך זה דווקא בגלל שביתות היסטורית של עובדים אמריקאים, לצד עמיתיהם בקנדה, בשנות השמונים של המאה ה-19. ב-1 במאי 1886 הכריזה פדרציית העובדים האמריקאית על שביתה ארצית במטרה להוביל להגבלת את משך העבודה היומית ל-8 שעות. ההכרזה הגיעה לאחר מאבקי עובדים שנפתחו בקנדה שנתיים קודם לכן - בשביתה של עובדי טורונטו במטרה להגבלת יום המסחר שנענתה במעצר 24 מהעובדים.

 

בתל אביב הבורסה המקומית שבתה מפעילות בשל יום הזיכרון וכך יהיה גם מחר, יום העצמאות. הבורסה התל אביבית תחזור לפעילות ביום רביעי.

 

מדדי המניות והסחורות

הנפט (WTI), שאיבד 2.5% בחודש שעבר, ננעל בירידה של 1% לרמה של 48.8 דולר לחבית - שפל של כמעט חמישה שבועות. זאת בעקבות הערכות המשקיעים כי התפוקה בארה"ב תגדל והדבר יאפיל על האפשרות שחברות קרטל יצרניות הנפט אופ"ק ויצרניות נפט מרכזיות אחרות יאריכו את הקיצוצים בתפוקה מצידן. הנפט מסוג ברנט איבד 1% לרמה של 51.5 דולר לחבית.

 

הזהב נחלש ב-1% וננעל בשפל של שלושה שבועות - 1,255.5 דולר לאונקיה. הכסף איבד 2.4% לרמה של 16.8 דולר לאונקיה - שפל מאז אמצע ינואר.

 

בורסת טוקיו ננעלה בעלייה של 0.6%. בלטו: חברת מוצרי האלקטוניקה פוגי'טסו (Fujitsu) זינקה ב-8.4% לאחר שפרסמה תחזית לעלייה של 64% ברווח השנתי הפיסקאלי; יצרנית הציוד לשבבים טוקיו אלקטרון (Tokyo Electron) קפצה ב-13.3% לאחר שדיווחה על עלייה של 48% ברווח הפיסקאלי השנתי.

 

ברקע המסחר

המסחר בוול סטריט התנהל על רקע ההסכמה בקונגרס על המשך מימון התקציב הפדרלי עד לסוף השנה הפיסקאלית ב-30 בספטמבר - מהלך שימנע את ההשבתה הצפויה בפעילות הממשל כבר ביום שישי. ההסכמה כוללת 12.5 מיליארד דולר לתקציב הביטחון, מענה חלקי לדרישת הנשיא והרפובליקאים (שביקשו תקציב יותר מכפול), מול עלייה של 2 מיליארד דולר לתקציב הבריאות הפדרלי (ובעניין זה תקוצבה תוכנית ביטוח בריאות קבועה לכורי פחם). עוד כוללת ההסכמה תקצוב של 1.5 מיליארד דולר לבטחון הגבולות, סכום שיושקע בטכנולוגיה רלוונטית ובתיקון תשתיות קיימות. בחבילה המוסכמת מוצהר במפורש שסכום זה לא ישמש להקמת חומת גבול חדשה (ההסכמה בעניין זה הגיע לאחר ויתור של הנשיא טראמפ שדרש בשלב מוקדם יותר תקצוב לבניית החומה).

 

המשקיעים נושאים את עיניהם לדו"ח המשרות החשוב שיתפרסם בארה"ב ביום שישי. עוד לפני כן תיפגש ועדת קובעי המדיניות של הפדרל ריזרב, והציפיה היא שחבריה יחליטו להותיר את הריבית על כנה.

 

כמו כן פורסמו שורה של נתוני מאקרו בארה"ב: המדד של הפדרל ריזרב של אטלנטה הבודק את נתוני התמ"ג מצביע על כך שהצמיחה בארה"ב צפויה לזנק ברבעון השני לרמה של 4.3%, זאת לעומת 0.7% ברבעון הראשון כפי שפורסם בשבוע שעבר. מדובר בנתון החזק ביותר מאז הצמיחה בסך 5% ברבעון השלישי של 2014.

 

הוצאות הצרכנים במרס נותרו ללא שינוי (תחזית האנליסטים היתה לעלייה של 0.1%); ההכנסה לנפש עלתה ב-0.2%, ושיעור החיסכון הפרטי עלה ל-5.9%, שיא של שבעה חודשים.

 

מדד האינפלציה PCE - המתמקד יותר בצריכה הפרטית מאשר מדד המחירים לצרכן הכללי - ירד ב-0.2% במרס ב-12 החודשים האחרונים עלה מדד ה-PCE ב-1.8%. זאת לאחר שבפברואר, חצה המדד את רף שני האחוזים (היעד של הפד) לראשונה מאז 2012 והסתכם ב-2.1%. הפעם האחרונה שבה נרשמה ירידה ב-PCE היתה בפברואר 2016. מדד הליבה של ה-PCE - שהוא פחות תנודתי מאחר שאינו כולל את מחירי המזון והאנרגיה - ירד ב-0.1 במרס.

 

מדד מנהלי הרכש של ISM נפל מרמה של 57.2 נקודות במרץ ל-54.8 נקודות בחודש שעבר, זאת לעומת צפי לרמה של 56.5 נקודות. עם זאת, עלייה מעל ל-50 נקודות מרמזת על התרחבות.

 

במקביל לפי נתוני משרד המסחר, ההוצאות על בינוי ירדו ב-0.2% בחודש מרס, זאת מרמות השיא בו היו עד אז וצפי לעלייה של 0.5% לפי האנליסטים. מה שבכל זאת שיפר את הרושם הכללי הם הנתונים לגבי פברואר שתוקנו מעלייה של 0.8% בקריאה הראשונה ל-1.8% לפי הנתון העדכני. מה שסייע היה בעיקר מזג האוויר החם באותו חודש. בסיכום רבעוני מדובר בעלייה של 4.9% לעומת הרבעון הראשון אשתקד.

 

מניות במרכז

מניית טוויטר זינקה ב-6.4%, לשיא של שלושה חודשים. זאת, לאחר שמוקדם יותר היום התפרסם כי תקים יחד עם בלומברג שירות סטרימינג חדשות, אותן תפיק בלומברג בבלעדיות לטובת טוויטר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים