הטרול שבפנים: תכונה נרכשת ולא מולדת
"טרולים" וירטואליים הם אותם אנשים שמגיבים מתוך מטרה אחת ויחידה - להסית ולחרחר ריב. בעבר התנהגות זו שוייכה לאנשים עם הפרעות אנטי-חברתיות, אולם כעת מתברר שכל אחד מאיתנו, תחת התנאים הנכונים, יכול להפוך לטרול
הם נמצאים בכל פינה ברשת, ואין שום סיכוי שלא נתקלתם באחד - הטרולים: בדרך כלל תמצאו אותם מגיבים מגיבים על איזה פוסט שנוי במחלוקת, או אפילו פה בגזרת הטוקבקים. הם מתהדרים בכינויים יצירתיים שלרוב מרמזים על היותם טרולים, והמילים שיוצאות להם מהמקלדת מפנות חיצים לכל עבר. לרוב, אין להם שום אג'נדה ברורה, הם פשוט יודעים להגיד את הדברים הכי נפיצים, ולא באמת משנה אם הם מאמינים בזה או לא.
האנשים שמטרילים (הטרלה = שם פועל, להתנהג כמו טרול) עושים את זה משחר ההיסטוריה המקוונת, ועד כה נהוג היה לחשוב שמדובר בטיפוסים שמראש יש להם הפרעות אנטי-חברתיות בדרגות שונות, כלומר - שהתנהגות של טרולים היא מולדת ולא נרכשת. כעת, מחקר חדש חושף שהתנהגות שכזו היא דווקא נרכשת, ושלמעשה כל אדם עשוי לנהוג כטרול - תחת תנאים חברתיים מסויימים.
המחקר, שנעשה באוניברסיטת קורנל, מגדיר תערובת של רגשות מסויימים, מצבי רוח ורמזים חברתיים - כסימנים שמובלים להתנהגות של טרולים. לטענת החוקרים, עמוק בפנים - לא כל מי שמטריל באינטרנט הוא אכן טרול.
"בעוד שמחקרים קודמים ייחסו התנהגות של טרולים ברשת למיעוט קולני ואנטי-חברתי, גילינו שרוב האנשים, תחת תנאים מסויימים - יכולים לנהוג כמו טרולים", מסביר ד"ר כריסטיאן דנסקו-ניקולסקו-מיזיל, מהמחלקה למדעי המחשב בקורנל. דנסקו ועמיתיו החוקרי, נעזרו בניסוי חברתי מקוון על מנת להגיע לממצאים בנוגע להטרלה ברשת.
החוקרים גייסו משתתפים מפורום עצמאי, וביקשו מהם בשלב הראשון לענות על שאלון לוגיקה שכלל משימות שדורשות מחשבה, ובשלב השני להגיב על שרשורים בנושאים אקטואליים. חלק מהמשתתפים קיבלו שאלונים קשים במיוחד, אחרים קיבלו פידבק שלילי ונאמר להם כי הם נכשלו בשאלון. באופן זה שלטו החוקרים על משתנה מצב הרוח.
במהרה התגלה כי המשתתפים שבאופן מלאכותי יצרו אצלם מצבי רוח מעצבנים או מכעיסים - נטו יותר לכיוון של התנהגות טרולית ושל פרסום תגובות מתריסות ומעצבנות בשרשורים שבהם השתתפו.