שתף קטע נבחר

 

מייסד התנועה האיסלאמית בישראל הלך לעולמו

השייח עבדאללה נמר דרויש מת ממחלה והוא בן 69. אלפי יהודים וערבים ישתתפו בהלוויתו היום בצהריים בכפר קאסם של מי שפעל לקידום הדו-קיום במדינה

מייסד התנועה האיסלאמית, השייח עבדאללה נמר דרויש, הלך היום (א') לעולמו בבית החולים והוא בן 69. אלפי יהודים וערבים מכל רחבי הארץ צפויים להשתתף בהלוויתו שתתקיים בשעה 14:00 בכפר קאסם.

השייח דרויש. פעל להגברת הדו-קיום בין יהודים לערבים ()
השייח דרויש. פעל להגברת הדו-קיום בין יהודים לערבים

השייח דרויש סבל בשנים האחרונות מקשיים בריאותיים, אך למרות זאת המשיך להשתתף בפעילויות של התנועה האיסלאמית ולשאת דרשה בימי שישי. השייח, שרבים סרו למרותו, המשיך לפעול להגברת הדו-קיום בין יהודים וערבים.

 

חברים בתנועה האיסלאמית ספדו לו: "זהו יום עצוב עבורנו. השייח דרויש היה מהחזקים ביותר. תמיד היו לו עמדות אמיצות. איבדנו אדם יקר לכולנו. למרות כל הקשיים שעבר בשנים האחרונות בגלל מצבו הבריאותי, הוא המשיך להתנהג כרגיל. בחיים לא הרגשנו שהוא חלש. כל הזמן היה חזק וחיזק את האחרים".

 

התנועה האיסלאמית הוקמה על ידי דרויש ב-1971, בעת שלמד במכללה האיסלאמית בשכם. במהלך שנות השבעים התמקדה התנועה בהקמת מוסדות רווחה, המקבילים למוסדות המדינה, עבור הקהילה המוסלמית. בין הפעילויות השונות של התנועה היו אספקת מחשבים לבתי ספר, ארגון ליגת כדורגל איסלאמית, ארגון חתונות, ייעוץ זוגי, הקמת מעונות ועוד.

השייח סאלח, ראש הפלג הצפוני. שיחות האחדות נעצרו לאחר שהפלג הוצא מחוץ לחוק (צילום: מוחמד שינאווי) (צילום: מוחמד שינאווי)
השייח סאלח, ראש הפלג הצפוני. שיחות האחדות נעצרו לאחר שהפלג הוצא מחוץ לחוק(צילום: מוחמד שינאווי)

בשנות השמונים חלה התחזקות מהירה של התנועה האיסלאמית, שהתבטאה בהקמת סניפים, בארגון פעילויות צדקה והתנדבות מאורגנות ועוד.

 

בעקבות מחלוקת בסוגיית ההתמודדות בבחירות, התפצלה התנועה לשני ארגונים הפלג הדרומי והצפוני. בשנים האחרונות התקיימו מספר ישיבות בין שני הפלגים במטרה לאחד את התנועה אך הצעד הזה לא יצא לפועל לאחר שהפלג הצפוני של התנועה הוצא מחוץ לחוק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השייח דרויש. פעל להגברת הדו קיום
מומלצים