משרד החינוך ובנק ישראל: חודש חינוך פיננסי לכיתות ט'
לפני שפותחים חשבון: מערכת החינוך, בשיתוף הפיקוח על הבנקים, תקיים בתחילת שנת הלימודים הבאה - חודש מודעות פיננסית בכיתות ט' בכל רחבי הארץ
משרד החינוך בשיתוף הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל, יקיים חודש "מודעות פיננסית" במערכת החינוך במהלך חודש נובמבר, במסגרתו יועברו במאות כיתות ט' ברחבי הארץ, הגיל בו ניתן לפתוח חשבון בבנק, שיעורים שמטרתם להגביר את המודעות הפיננסית של התלמידים.
כתבות נוספות בערוץ הכסף שלי
התכנים בכל בתי הספר יהיו אחידים ויתייחסו בין היתר לניהול תקציב, חיסכון, כלים להתנהלות פיננסית מושכלת ואחראית, רקע על מערכת הבנקאות, מושגי יסוד פיננסיים, היכרות עם אמצעי תשלום שונים, ועוד.
הפעילות תועבר בכיתות על ידי נציגי המערכת הבנקאית, על פי תכנים וכלים שייבנו בהנחיית ובאישור הפיקוח על הבנקים ומשרד החינוך. בחלק מבתי הספר הפעילות תועבר גם באמצעות מורים שיעברו הדרכה בנושא ועובדי בנק ישראל.
נציין כי על פי חוק ניתן לפתוח חשבון בנק החל מגיל 14, בהסכמת ההורים או אפוטרופוס. מגיל 14 ניתן גם לקבל כרטיס למשיכת מזומנים באישור בכתב של הורה. החל מגיל 16 ניתן להנפיק כרטיס אשראי.
לדברי מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב, מערכת החינוך גם מעניקה לילדים כלים שימושיים כהכנה לחיים הבוגרים. "החינוך הפיננסי נועד בדיוק לזה. בוגר של מערכת החינוך צריך להכיר מושגי יסוד פיננסיים, ובתכנית הזו, יחד עם תכניות מערכתיות נוספות, יש כדי להעניק לתלמידים את מושגי היסוד החיוניים הללו".
המפקחת על הבנקים, חדוה בר הוסיפה כי " שליטה בהוצאות, הכרת אמצעי התשלום השונים, צרכנות פיננסית נבונה תוך הבנת העלויות – הנם חלק מהמידע שנרצה להקנות לבני נוער, שהגיעו לגיל בו הם רשאים לפתוח חשבון בנק. אני שמחה על ההזדמנות להנחיל לבני הנוער יסודות וכלים פרקטיים לקידום עצמאותם הפיננסית, ומודה למשרד החינוך ולבנקים על שיתוף פעולה הפורה בנושא חשוב זה".