בג"ץ: לעת עתה לא יוקם תאגיד חדשות נפרד
במהלך שידור מהדורת החדשות הראשונה של תאגיד השידור הציבורי הוציא בג"ץ צו על-תנאי, שמונע למשך חודש את הפיצול בתוך התאגיד. הרכב מורחב של שופטים יפסוק בעתירות שהוגשו נגד הקמת תאגיד חדשות נפרד
בג"ץ הוציא הערב (יום ב') צו על-תנאי המעכב את פיצול תאגיד השידור הציבורי. המדינה נדרשת לנמק תוך חודש מדוע לא יבוטל התיקון לחוק השידור הציבורי שמאפשר הקמת תאגיד חדשות נפרד. הצו הארעי שהוציא בג"ץ מוארך, נכון לעכשיו, כל עוד אין פסק דין בעתירה. לפיכך, תאגיד השידור הציבורי החדש, שאמור לשדר חדשות ואקטואליה בלבד, לא יקום עד שלא יינתן פסק דין בבג"ץ.
החלטת השופטים פורסמה באמצע מהדורת החדשות הראשונה של "כאן" בטלוויזיה. "במקרה שלפנינו, אם תיקון מספר 8 ייכנס לתוקף יהיה קשה ומורכב 'להחזיר את הגלגל לאחור', היה והעתירות תתקבלנה והצו על-תנאי ייהפך למוחלט", צוין בהחלטת השופטים.
השופטים הוסיפו כי "תיקון מספר 8 אף איננו נותן 'תקופת מעבר' ראויה לרפורמה שכלולה בו, בשונה מפרק הזמן הארוך-יחסית שקדם ליום התחילה של חוק השידור הציבורי התשע"ד-2014, שנדחה מספר פעמים בעקבות תיקונים שיזמו בו משיבי הממשלה וטיעוניהם כי נדרשת תקופת התארגנות ממושכת ומספקת כדי להביא לשינוי בתשתית השידור הציבורי בישראל".
בעקבות כך החליטו השופטים גם להורות על הרחבת ההרכב שעוסק בעתירות בנושא מעבר לשלושה שופטים.
בג"ץ דן בעתירות שהוגשו נגד פיצול תאגיד השידור הציבורי והקמת תאגיד חדשות נפרד. במהלך הדיון ביקשו העותרים מהשופטים להורות כי הפיצול של תאגיד השידור הציבורי איננו תקין וביקשו מבג"ץ לקבל את עתירתם ואף להורות לבטל את הקמת התאגיד הנפרד. מדובר בשורה של עתירות שהגישו, בין היתר, ח"כ איתן כבל (המחנה הציוני) וכן תאגיד השידור הציבורי בעצמו.
המדינה ניסתה להגן על עמדתה לאפשר את הפיצול ואמרה כי סיכויי העתירה להתקבל נמוכים וכי לכנסת יש סמכות להורות על הקמת תאגיד נפרד. במהלך הדיון נידונה גם הבקשה לצו ביניים שתעצור את הקמת התאגיד הנפרד. המדינה ציינה כי מנהל חטיבת החדשות בתאגיד יישאר בתפקידו גם בתאגיד החדשות החדש וכי בתקופה ההתחלתית לא יהיו שינויים פרסונאליים.