התפטרות רופאי הדסה: ההורים משנים עמדה - כועסים על העזיבה
כשבועיים וחצי לפני שהתפטרותם של ששת האונקולוגים לילדים בהדסה תיכנס לתוקף, חלק מהורי הילדים שתמכו בהם משנים עמדה. אב לילדה שטופלה בבית־החולים: "כמו שחייל לא נוטש שמירה, אסור לרופא לנטוש מחלקה". הנהלת הדסה פנתה לבית־הדין וביקשה צו מניעה לעזיבת ארבעה מהרופאים
"אני מעריכה מאוד את הרופאים שעשו הרבה מאוד בשביל הבן שלי", אמרה אתמול אחת האמהות שביקשה להישאר בעילום שם. "יחד עם זאת, קשה לי לקבל את העובדה שהרופאים עומדים לנטוש את המחלקה. רופאים אמורים קודם כל לטפל בילדים ואחר כך לעשות מלחמות כוח. עד עכשיו האמנתי שאולי באמת אפשר להקים מחלקה בשערי צדק, אבל נדמה שאפסו הסיכויים. גם משרד הבריאות וגם שערי צדק לא יאפשרו את המהלך הזה, וכדאי להיות ריאלי. אנחנו לא יכולים להיגרר למאבקי אגו בין הרופאים לבין מנהל בית־החולים. אנחנו צריכים לוודא שהילדים שלנו מקבלים טיפול".
עוד על הפרשה:
טלטלה בהדסה: מנהל מחלקה וחמישה רופאים התפטרו ביחד
מנכ"ל הדסה: "התפטרות הרופאים - בגלל פוליטיקה פנימית" המשבר בהדסה: ילדה חולת סרטן בחזית המאבק
"לרופאים אסור לנטוש מחלקה"
אב שבתו אושפזה עד לאחרונה במחלקה אמר גם הוא אתמול: "כמו שחייל לא נוטש את עמדת השמירה שלו — כך לרופא אסור לנטוש את המחלקה שלו. המלחמה בין הרופאים לבין מנכ"ל הדסה מתנהלת על גב ההורים. זה גורם לבלבול ולחוסר אונים אצל ההורים ובעיקר אצל הילדים שחשופים לכל הדבר הזה. אני חב המון לרופאים שהצילו את הילדה שלי אבל נחצה כאן קו אדום. לא ייתכן שרופא יקום ויעזוב את המטופלים שלו. אני חושב שהתחושה הזו מחלחלת ליותר ויותר הורים שחוששים להביע את דעתם בגלל דומיננטיות של חלק אחר מההורים".
התפטרותם של ששת הרופאים הבכירים במחלקה אמורה להיכנס לתוקף ב־4 ביוני, ואתמול הגישה הנהלת הדסה לבית־הדין האזורי לעבודה בירושלים בקשה להוצאת צווי מניעה לארבעה מהם. בבית־החולים דורשים להשאיר את הארבעה עד לסוף השנה, אלא אם יימצאו להם מחליפים.
אתמול נערכה מול בית ראש הממשלה בירושלים הפגנה גדולה, בת מאות משתתפים, שבה דרשו ההורים וילדיהם החולים את התערבותו של ראש הממשלה לפתרון המחלוקת, כך שששת הרופאים המתפטרים יוכלו להמשיך לטפל בילדים. "אם ראש הממשלה לא יידרש עכשיו לנושא, בעוד כשבועיים וחצי הילדים חולי הסרטן בירושלים ובסביבתה ימצאו עצמם ללא מענה ובסכנת חיים מיידית", הסביר משה בניטה, ממובילי המאבק.
במהלך ההפגנה נשאו דברים הורים לילדים חולים ואף כמה מהילדים החולים שמטופלים במחלקה, וסיפרו על כאבם. "אני חולה במחלה קשה. אני רוצה לחיות כדי להגשים את החלום שלי להיות משיט יאכטות. בשביל לחיות אני צריך את מיקי הרופא שלי", אמר קורן אדמס בן ה־11 ממבשרת־ציון.
אורי יקיר, אביה של עדי בת הארבע, הוסיף: "אדוני ראש הממשלה, אני פונה אליך. בסופו של דבר אתה אחראי גם על השרים בממשלתך ועל מחדליהם. אנא התערב באופן אישי ומיידי. שעון החול של ילדינו אוזל".
ח"כ איילת נחמיאס־ורבין (המחנה הציוני) שמלווה את ההורים ואת ילדי המחלקה זה חצי שנה אמרה אתמול: "צר לי שהדברים מתרחשים בדיוק כפי שצפיתי ושהגענו לשעת השי"ן כשאין מנוס והנהלת הדסה מוציאה צווי ריתוק לרופאים נהדרים כאלה. למרות התרעות חוזרות ונשנות, משרד הבריאות הותיר את ההתמודדות היומיומית עם המשבר להורים, שנאלצו לפנות ממעט הכוח שנותר להם לפתרון המשבר". לדבריה, לאורך כל הדרך אף אחד מהצדדים לא היה מספיק אחראי כדי לרדת מהעץ ולוודא שתישאר מחלקה בירושלים.