שתף קטע נבחר

 

ארבע שנים לאחר מות הפועל: בוטל אישום גרימת מוות ברשלנות

בפברואר 2013 נהרג נתין אריתריאי באתר בנייה, אך הסחבת של הפרקליטות הצילה את מנהל העבודה, עוזרו ועובד נוסף מאישום. זאת אף שנטען כי הדריכו את הפועל לעבוד בגובה ולא סיפקו לו תנאי בטיחות נאותים

ארבע שנים אחרי שהואשמו, בוטל אישום נגד שלושה נאשמים בגרימת מוות ברשלנות של ברהאן גידי, פועל בניין. הסיבות: סחבת בהליכים המשפטיים וחוסר מוכנות מצד הפרקליטות למשפט. בנוסף גם התבלבלה הפרקליטות, ציינה שם לא נכון של אחד הנאשמים ואף לא מצאה קלסרים עם חומרי חקירה. אתמול (ה') הוכרע עניינם בבית משפט השלום בתל אביב.

 

ביולי 2015 הגישה הפרקליטות כתב אישום נגד פאדי אבו חלא, מנהל עבודה באתר בנייה, חביב אסספאן עוזרו האישי באתר ומחמד אגבאריה, אחראי מטעם קבלן משנה בפרויקט, ברחוב אחד העם בתל אביב.

(ארכיון) (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(ארכיון)(צילום: מוטי קמחי)
 

על פי האישום, שני פועלי ניקיון בעלי אשרת שהייה מאריתריאה עבדו באתר וב-14 בפברואר 2013 שלח אותם אחד הנאשמים לעבודות הניקיון. נאשם נוסף הורה להם להוציא פסולת בניין ממשטח העבודה שנמצא בתוך פיר מעלית. בעודם מפנים את הפסולת, קרס משטח העבודה והשניים נפלו מגובה 13 מטרים, שהם ארבע קומות בתוך הפיר. ברהאן גידי נהרג ואילו חברו נפצע ואושפז שהוא סובל משברים בחוליות בגב.

 

מנהל העבודה ועוזרו האישי נאשמו כי לא הדריכו אותם לעבודה בגובה, לא סיפקו להם רתמת בטיחות ולא דאגו להתקנה ראויה של משטח עבודה. הם אף לא התריעו על סכנה. גם האחראי מטעם קבלן המשנה הואשם כי התרשל. הם הואשמו בגרימת מוות ברשלנות וחבלה ברשלנות.

 

אלא שהמשפט נדחה ונדחה. בשלב מסוים נכנס סנגור חדש לתיק, עורך הדין יוסי סקה מהסנגוריה הציבורית. הוא דרש לקבל חומר חקירה חסר, אלא שהפרקליטות לא סיפקה אותו במלואו. היא טענה גם לפתע שנדרשות השלמות חקירה בתיק. אותו סנגור ביקש לבטל את כתב האישום מטעמים של הגנה מן הצדק.

 

בדיון אתמול הודתה הפרקליטות כי לא איתרה שלושה קלסרים של חומר חקירה שעוסקים בבטיחות בתיק, וביקשה לדחות את המשפט לעוד ארבעה חודשים.

 

הפרקליטות גם הודתה לאחרונה כי נפלה טעות מביכה בכתב האישום: שמו של אחד הנאשמים זהה לזה של עד בתיק, שגם היה תחילה חשוד. בכתב האישום רשמו נציגי הפרקליטות בטעות את מספר הזהות של העד במקומו של הנאשם, ולמעשה הועמד לדין האדם הלא נכון. רק אחרי שנה וחצי של הליכים לאחר כתב האישום שמו לב לטעות זו.

 

השופט עידו דוריאן הודיע כי הוא מבטל את כתב האישום נגד השלושה. "ביוני 2015 הוגש כתב אישום בגין אירוע מ-2013. בפברואר 2017 הודיעה המאשימה כי עליה לבצע בירורים מסוימים וביקש לבטל הוכחות. במרס היא ציינה כי נערכות השלמות ובירורים שיוכל אף להוביל לשינוי בהרכב הנאשמים – הסרת נאשם וכלילת נאשם חדש. היום היא מודיעה למעשה שהשלמות החקירה לא הסתיימו ואף נתקלו במכשול בלתי צפוי של אי איתור חומר רלוונטי".

 

השופט קבע: "התיק אינו מוכן לשמיעת ראיות וככל שניתן להבין התיק לא מוכן אף לשלב הגשת האישום. במצב דברים זה מוצדק לאפשר לנאשמים לא להמתין בצילו של ענן כבד של אישום פלילי. נסיבות אלו מצדיקות את ביטולו של כתב האישום מכח הגנה מן הצדק". הוא הוסיף שבהמשך אין מניעה אם תמצא הצדקה להעמידם שוב לדין.

 

סקה, שייצג אחד הנאשמים בתיק אמר ל-ynet: "עם הצטרפות הסנגוריה לייצוג התברר כי תיק החקירה לוקה בחסר, מה שהוביל להגשת כתב אישום שאין בו כדי לגלות את המצע הראייתי במלואו. בין היתר הוברר כי לא זו בלבד שחומרי ראיות מזכים נעדרים מהתיק, אלא שכתב האישום הוגש בטעות נגד אחד מבין עדי התביעה ורק בנס ניצל מהרשעה פלילית על לא עוול בכפו".

 

מפרקליטות מחוז תל אביב נמסר: "הפרקליטות סברה שחומר הראיות הקיים מגבש את האמור בכתב האישום. השופט התורן שדן בבקשת ההגנה לקבל חומרי חקירה נוספים סבר שלא ניתן לנהל את התיק עד לקבלת אותם חומרים. בשל החלטתו הורתה הפרקליטות למשטרה לבצע השלמות חקירה בעניין זה. טרם השלמת החקירה במלואה, קיבל בית המשפט את טענת הסנגור להגנה מן הצדק ואנו נלמד את החלטתו.

 

"בשל טעות סופר, שנבעה מכך שבאופן נדיר בפרשה נחקרו שני חשודים בעלי שם זהה, נרשם מספר תעודת זהות שגוי תחת שם הנאשם. טרם תיקון כתב האישום התקבלה החלטת השופט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים