כל המידע על היצוא להודו ב-60 שניות
בהודו כ-1.3 מיליארד תושבים, מדורגת ככלכלה השביעית בגודלה בעולם, וביקורו של ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי השבוע, צפוי להפוך אותה לאחת משותפות הסחר הגדולות של ישראל - לא רק בתחום הביטחון. שאולי כצנלסון סמנכ"ל כלכלה ושירותים מקצועיים במכון היצוא עם כל המידע הדרוש לישראלים המבקשים לייצא להודו. צפו
כ-450 חברות מישראל ייצאו בשנת 2016 כ-1.1 מיליארד דולר להודו, גידול של כ-130 אחוז לעומת שנת 2006. הכירו את אחת משותפות הסחר הגדולות של ישראל - הודו.
בהודו חיים כיום כ-1.3 מיליארד תושבים והיא צפויה להפוך למדינה המאוכלסת ביותר בעולם בשנת 2025. הודו מדורגת כיום לכלכלה השביעית בגודלה בעולם והשלישית בגודלה באסיה, אולם במונחי כוח קנייה נחשבת הכלכלה השלישית בגודלה אחרי סין וארה"ב. משנת 2014 תחת הנהגתו של ראש הממשלה, נרנדרה מודי, הנחשב למי שדוגל בעקרונות השוק החופשי, מקדם הממשל ההודי הליכים מואצים של התפתחות וצמיחה כלכלית.
שאולי מציין, כי הודו נאבקת בהסרת חסמים שהעיבו על התפתחותה במשך שנים ופותחת את שעריה בפני שווקים בינלאומיים. מאז כינון היחסים הדיפלומטיים בין ישראל והודו בשנת 1992 הלכו והתהדקו יחסי הסחר ושיתופי הפעולה בין המדינות והודו הפכה לאחת מעשר שותפות הסחר הגדולות של ישראל. שיתופי פעולה רבים הושקו בתחומי החקלאות, המדע, הבריאות, ה-IT, הביטחון ועוד, וביקורו בישראל בשבוע שעבר הידק עוד יותר את הקשרים המדיניים והכלכליים, עם מספר הסכמים כלכליים משמעותיים שנחתמו בין המדינות.
בשיתוף מכון היצוא