שתף קטע נבחר

 

פייסבוק מאפשרת הכחשת שואה

על פי מסמכים פנימיים של הרשת החברתית, ההנחיה הרשמית למנטרים היא לא להסיר תוכן שמבטא הכחשת שואה גם במדינות בהן מדובר בתוכן בלתי חוקי - אלא אם קיים חשש לתביעה נגד החברה

מדיניות הניטור והצנזורה של פייסבוק ממשיכה לעורר שאלות קשות במסגרת פרויקט החשיפה הגדול של ה"גרדיאן" הבריטי: לאחר שנחשפו ההנחיות הפנימיות המאפשרות את קיומו של תוכן המכיל דברי הסתה, אלימות, פגיעה עצמית, תוכן מיני והתעללות בבעלי חיים, עכשיו מתברר שגם הכחשת שואה היא תוכן לגיטימי ברשת החברתית הפופולרית בעולם.

 

מותר להכחיש שואה, מהגרים הם "נושא חם". פייסבוק (אילוסטרציה: Shutterstock) (אילוסטרציה: Shutterstock)
מותר להכחיש שואה, מהגרים הם "נושא חם". פייסבוק(אילוסטרציה: Shutterstock)

 

הכחשת שואה אסורה בחוק הישראלי, כמו גם במדינות נוספות בעולם דוגמת אוסטריה, גרמניה, צרפת ובלגיה. למרות זאת, על פי המסמכים הפנימיים של פייסבוק, פוסטים שמציגים הכחשת שואה יוסרו או יוחבאו רק בארבע מדינות - ישראל, גרמניה, צרפת ואוסטריה. אלה המדינות שבהן פייסבוק עלולה לקבל תביעה משפטית, ורק בהן היא פועלת להסרת התכנים.

 

כך לדוגמה, תמונה של מחנה ריכוז ועליה הכיתוב "Never again believe the lies" התבררה כתוכן לגיטימי והוסרה רק בארבע המדינות שבהן פייסבוק חוששת מתביעה משפטית. החשיפה מתייחסת בין היתר לחוברת הדרכה בת 16 עמודים, אותה פייסבוק מספקת עבור המנטרים שלה - ובה הנחיות מדויקות לפעולה במקרים בהם משתמשים מדווחים על תוכן לא ראוי. 

 

בחוברת מוסבר כי "ב-14 מדינות יש חקיקה האוסרת על פרסום התבטאויות וטענות שלפיהן חומרת האירועים בשואה ומספר הנספים הנם מוגזמים. אולם בפחות מחצי מהן יפעלו לאכיפת החוק הזה. אנחנו חוסמים דיווחים על תכנים מהסוג הזה, רק בארבע המדינות הללו, שעשויות לתבוע אותנו". מסמכים אלה מדגישים את מערכת היחסים הסבוכה שיש לפייסבוק עם חקיקה מקומית.

 

נוסף על כך, חושפים המסמכים כי מהגרים, מבקשי מקלט ופליטים, מתוייגים בפייסבוק כ"מעין קבוצה מוגנת", ולכן לא מקבלים את אותה רמת הגנה מפני תוכן בלתי הולם ברשת החברתית. קריאות ממשיות לאלימות כלפי הקבוצות הללו מפרות את כללי הפעילות של פייסבוק ומוסרות על ידי המנטרים, אולם המסמכים חושפים כי תוכן אלים אחר, תגובות גזעניות, קללות והצהרות סטריאוטיפיות - אינו מוסר בטענה כי "אנחנו רוצים לאפשר לאנשים לקיים דיון בנושא הגירה ומהגרים, מאחר וזהו 'נושא חם' בבחירות הקרובות".

 

מוניקה ביקרט, מנהלת מדיניות גלובאלית בפייסבוק, מסרה בתגובה כי "לא כל הצוותים בפייסבוק מעורבים במדיניות בנוגע לתוכן בלתי חוקי ברמה המקומית. אנחנו פועלים על פי מדיניות השימוש של פייסבוק ומסירים תכנים בהתאם". מפייסבוק נמסר כי "החברה מכירה ברגישות הגדולה סביב נושא הכחשת השואה בגרמניה ובמדינות נוספות, אנו מוודאים כי המנטרים שלנו פועלים בהתאם לרגישות הזו".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים