רפואה אסתטית - התבוננות מעשית
כולם רוצים להיות יפים, אבל הטיפול האסתטי לא יעיל לכולם. ד"ר אולגה קוטליאר חושפת את תופעת "קורבנות" הרפואה האסתטית
לא כולנו נולדנו יפים. לכן, המטרה העיקרית של טיפולים אסתטיים, היא לתקן את הטעויות של הטבע ולשפר באופן משמעותי את המראה הוויזואלי של פני הנשים והגברים כאחד.
תחום הרפואה האסתטית החל להתפתח רק במחצית השנייה של המאה ה-20, וזאת כתוצאה מסגנון החיים המודרני - שמכתיב דרישות גבוהות לחברה ככלל ולאדם כפרט. כיום משתמשים במספר גדול של אמצעים ושיטות במאבק למען היופי, כשהטיפולים הפופולריים ברפואה האסתטית הם הזרקת בוטוקס, פיסול על ידי חומצה היאלורונית, חוטים ומזותרפיה.
לאורך הזמן, החלו לצוץ בעיות בפן האסתטי. מצד אחד, רופא מטפל שחסר חוש אומנתי-אסתטי, ומצד שני: מטופל שלא מעריך נכון את המראה שלו. בנוסף, לא כל השיטות נותנות תוצאה הרמונית של תיקון בעיה כזו או אחרת ועדיין יש מקרים שאין להם טיפול יעיל.
"המגזינים והאינטרנט מלאים בתמונות של 'קורבנות' הרפואה האסתטית", אומרת ד"ר אולגה קוטליאר. "אני צופה אי שביעות רצון ותגובות של כעס מצד הקולגות לתחום, אבל מזמן התבשל בי הרעיון לכתוב על התופעה על סמך ניסיון והתבוננות רב שנתית".
הסיבות לכישלון
כדי להשיג הרמוניה לאחר תיקון אסתטי, הרופא חייב לראות ולהוקיר את האינדיבידואליות של כל מטופל, לשמור על יופיו הטבעי ולהיות מסוגל להבדיל בינו לבין מגמת אופנה (שהיא טרנד זמני).
בתהליך ההתייעצות יש לזהות בעיות הקשורות לגיל, לעשות הערכה של איכות העור ובריאותו, לבחון היטב את פני המטופל לא רק באופן סטטי, אלא גם דינמי - במהלך שיחה, חיוך וצחוק. כמובן שהרופא לא יכול להתעלם מרצון הלקוח, אבל הוא חייב להסביר לו את עקרונות הרמוניזציה של הפנים ושימור האינדיבידואליות שלו ולא לבצע את התהליך על בסיס: "להפוך את שפתייך כמו אנג'לינה ג'ולי".
מהם הגורמים לכישלון אסתטי?
1. הערכה שגויה של פרמטרי פנים, ואי התחשבות בגיל, מין ומוצא המטופל: גורמים אלה חשובים במיוחד, משום שלא ניתן להשתמש באותם פרמטרים כדי להשיג אותה תוצאה בתושב בגיל העמידה ממוצא סלאבי, לעומת צעירה אסיאתית.
לרופאים יש שאיפה לחזור על טריקים שמבצעים מומחים מאירופה בסדנאות - אבל אסור לנו לשכוח כי לרוב המטופלים יש מבנה פנים שונה: שלד פנים פחוס באזור האמצעי, עצמות לחיים בולטות - או ההיפך וסנטר קטן, או נשים סלאביות שמאופיינות בפנים עגולות עם הרבה קמטוטים קטנים.
2. היעדר טעם אסתטי של הרופא: אם לרופא בעצמו יש "שפתי ברווז", מצח "קפוא" ו"גבות מפיסטופלס" - הוא יתקשה להעניק תוצאות טבעיות למטופליו.
3. טעויות בבחירת סוג הטיפול: לא ניתן לפתור את כל הבעיות האסתטיות הקשורות להזדקנות העור וצניחה משמעותית בפנים על ידי הזרקות.
4. סיבות כלכליות: היבט חשוב מאוד, במיוחד בשימוש בחומרי מילוי וחוטים, הוא שהם יקרים והמטופלים לא יכולים להרשות לעצמם טיפול עם כמויות מתאימות. כתוצאה מכך, אנו עדים לתוצאות חלקיות ולא מספקות.
5. באחריות הרופא לתת מראש הערכות כספיות. במקרים אלו הנזק הוא כפול: הלקוח לא מרוצה ולא יחזור לטיפול נוסף והמוניטין של הרופא יפגע. צריכה להידלק "נורה אדומה" מהצעות מחיר הנמוכות מהממוצע בשוק. לכן חובה להיזהר, כי קרוב לוודאי מדובר בחומר שאינו חוקי.
6. דבקות עיוורת ברצונות המטופלים: לרוב שיחה של מטופלת צעירה עם הרופא מסתכמת במשפט: "תעשה מה שאני רוצה, או שאלך לרופא אחר". ברוב המקרים היא אכן תלך ותטופל במקום אחר וקרוב לוודאי שתישאר מרוצה מהתוצאה - אך תדמית המקצוע נפגעת מהגישה כזאת.
דוגמאות לכשל בטיפול:
1. מילוי יתר של השפתיים: טעות בחישובי נפח וקו השפתיים - גורמים למראה קומי. במהלך דיבור וצחוק - שפתיים מנופחות יתר על המידה נעות בצורה לא טבעית.
2. עיצוב של עצמות לחיים: הטעות כאן גורמת להרמת יתר של לחיים, צמצום מבנה העין ומקנה תווי פנים אסיאתיים.
3. תיקון של קפלי אף: לרוב בעזרת חומרי מילוי מתבצע תיקון של קפלי אף. לעתים קרובות מטופלים מגיעים עם תלונות על הנוכחות שלהם, אבל מאחורי הפשטות לכאורה מסתתרת לפעמים בעיה מאוד מורכבת. קפלי אף הם קפלים בעלי צורה ועומק שונה. לכל סוג של כפל אף יש גישת טיפול שונה: חריץ לינארי דק ניתן לעיצוב בעזרת החדרת מילוי בכמות לא גדולה של חומצה היאלורונית.
בכדי לתקן שביל בולט שנוצר בשל ניוון העור, חייבים להחדיר שכבות חומר מילוי שונה בצפיפות. בשכבות העמוקות - צפיפות גדולה יותר, בשכבה עליונה חומר רך יותר - עם מרווח של 2-3 שבועות בין הזרקה להזרקה.
4. הזרקת בוטוקס: הזרקה בוטוקס נותנת בדרך כלל תוצאה יפה בחלק עליון של הפנים, אך חייבים להתייחס למבנה הפנים וצניחת עפעפיים הקיימת. בחלק התחתון שימוש מוגבל.
אני מאחלת לכם להינות מהטיפולים האסתטיים, להיראות יפים, צעירים ולהיות בריאים ומאושרים.
ד"ר אולגה קוטליאר