הקשרים בין דרעי למיליארדר מירילשוילי הגיעו עד לבחירת רב העיר לוד | חשיפת ynet
חלק מחומרי המודיעין שנאספו בלהב 433 במסגרת חקירתם באזהרה של מיכאל ויצחק מירילשוילי, הצביעו על מעורבות חריגה של שר הפנים בניסיון למנות בלוד רב עיר המקורב למיליארדר, בניגוד לעמדת ראש העיר. מקורבי דרעי: "טענה שקרית ומשוללת יסוד"
חומרי מודיעין שנאספו במשטרה מצביעים על עומק הקשר בין המיליארדר מיכאל (מיכו) מירילשוילי ובנו יצחק לבין שר הפנים החשוד אריה דרעי. בין היתר הצביעה תשתית המודיעין על מעורבות חריגה של דרעי בהליך בחירת רב העיר לוד.
כבר יותר משנה אין ללוד רב עיר. ראש העיר יאיר רביבו מעוניין במינויו של הרב מאיר ביטון, ממוצא מרוקאי שדווקא מזוהה עם תנועת ש"ס, ול-ynet נודע שאריה דרעי וש"ס פעלו נמרצות לבחירת רב ממוצא גאורגי המקורב למיליארדר מירילשוילי. זאת בשעה שבין החשדות שנחקרים כנגד דרעי, עומדים סכומי כסף גדולים שהעבירו מירלשוילי ובנו לעמותה של אשת השר, יפה דרעי.
הדרישה לכינוס הוועדה לבחירת רב עיר בלוד
פרוטוקול הוועדה לבחירת רב עיר בלוד
בעיריית לוד טענו כי באמצעות אנשיו הפעיל דרעי מסע לחצים אדיר, בין היתר על נציגי ש"ס בעיר, על מנת למנות את הרב יצחק מוזגרשווילי לרב העיר. משהבינו בש"ס שאין להם רוב, נדחו פעם אחר פעם ישיבות הוועדה לבחירת רב העיר. מסמכים המצביעים על הקשר לכאורה בין דרעי לבין מירילשוילי בעניין הועברו גם למבקר המדינה ולידי חוקרי להב 433, בכדי להראות כיצד לכאורה ביקש דרעי לעזור למירילשוילי.
ועדה המונה 24 נציגים בוחרת את רב העיר. 12 מהנציגים נבחרים על ידי מועצת העיר, שבחרה את נציגיה לפני כשנה, שישה על ידי שר הדתות וראש העיר ושישה נציגים נוספים נבחרים מתוך בתי הכנסת בעיר. 12 נציגים אלו נבחרו לפני כמה חודשים. הרב ביטון נתמך על ידי ראש העיר ורוב סיעות המועצה ונראה היה שיש לו רוב מוחלט.
אבל בעיריית לוד טענו כי זמן קצר לפני הבחירות דרעי ואנשיו החליטו להתערב בהליך, במטרה לפרק את הקואליציה העירונית ולהביא לבחירת הרב מוזגרשוילי לתפקיד. לאחר שהבין כי סגנו ושותפו לקואליציה אליהו ממן מש"ס מתכוון לתמוך במועמד מוזגרשוילי, הודיע ראש העיר רביבו לממן כי הוא מפטר אותו מתפקידו.
בעקבות זאת, סיעת ש"ס - שהייתה חלק מהקואליציה של רביבו - פרשה ממנה והחלה לתמוך במועמד מוזגרשוילי. רביבו עוד ניסה לכנס פעם אחר פעם את הוועדה לבחירת רב העיר, אבל נתקל בקשיים. בפרוטוקול של אחת הישיבות אף איים רביבו כי יפנה למבקר המדינה וליועץ המשפטי לממשלה על מנת שיתערבו בנעשה.
על פי עדויות של גורמים בלוד, שחלקן הועברו גם למשטרה, אנשי עסקים ובעלי אינטרסים שוחחו עם חברי הוועדה הבוחרת ועם חברי המועצה וניסו להשפיע עליהם להחליף את נציגיהם בוועדה - כך שהתמיכה תועבר מהרב ביטון לרב מוזגרשוילי. ראש העיר רביבו איים בתגובה על משרד הדתות כי יפנה לבג"ץ אם לא יכנסו את הוועדה לבחירת רב העיר.
בימים האחרונים התערב בפרשה גם היועץ המשפטי של משרד הדתות. דווקא ביום שבו הוזמן דרעי לחקירה וב-ynet נחשף כי עוד 14 אחרים הובאו לחקירה - הודיעו במשרד הדתות על תאריך לקביעת דיון בוועדה לבחירת רב העיר.
בסביבתו של דרעי מסרו בתגובה כי "לעיר לוד לא נבחר עדיין רב עיר, ולכן הטענה כי השר אריה דרעי פעל לכאורה למען בחירת מועמד זה או אחר, שקרית ומשוללת כל יסוד. בנוסף, הנושא אינו נמצא כלל בסמכות שר הפנים אלא בסמכות הגוף הבוחר המורכב מנציגי הרשות המקומית, גבאי בתי הכנסת ונציגי המשרד לשרותי דת".
ביום שני השבוע נחקרו דרעי ורעייתו יפה במשך כ-11 שעות במשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה בלוד. בתום החקירה פרסמו במשטרה את סעיפי החשד נגד שר הפנים: הלבנת הון, מרמה והפרת אמונים, גניבה בידי מורשה, רישום כוזב ועבירות מס.
מיכאל מירילשוילי, הבעלים של ערוץ 20 בטלווזיה, עלה לישראל ב-1995 ומאז מתגורר לסירוגין בהרצליה ובסנט פטרבורג. ב-2013 הוערך הונו ביותר משני מיליארד דולר. ברשותו עסקים חובקי עולם בתחומי הנדל"ן, וכן בתחומי ההייטק, הכוללים מרכזי פיתוח ואת הרשת החברתית וקונטקטה (VK), אחת הרשתות החברתיות הגדולות בעולם. בנוסף הוא מעורב בעסקי גז, יהלומים, תעשיות פטרוכימיות, קזינו וכן בניית קניונים.
בנו יצחק מירילשוילי, בן 33, הוא כבר איל הון בעצמו. בשנה שעברה דורג במקום ה-85 ברשימת עשירי רוסיה של המגזין פורבס והונו נאמד ב-950 מיליון דולר. מירילשוילי הבן, בעל השליטה בערוץ 20 ומי שעומד בראש חברת הנדל"ן רוטשטיין, עשה את רוב הונו מהרשת החברתית VK ומכונה לעתים "מארק צוקרברג הרוסי".
עד לשעת פרסום הידיעה לא התקבלה תגובתו של מירילשוילי.