השבוע בניו ג'רזי
מאמאנט תורמת לקהילה
קבוצות הכדורשת בליגת המאמנט שהוקמו לפני פחות משנה בג'יי סי סי בטנפליי, עושות לעצמן ולא פחות למען הקהילה. השחקניות שנפגשות לאימונים שבועיים וטורנירים שמתקיימים אחת לתקופה, מוצאות את עצמן נתרמות בחגים ובארועים מיוחדים למען קהילות שנדרשות לתמיכה. אחת כזו היא קבוצת הבוגרים בעלי צרכים מיוחדים שבחג הפורים האחרון נפגשה איתם והחליפו משלוחי מנות.
הארוע המרגש גרם לנשים לרצות לתת עוד, ובהחלטה משותפת הן החליטו לקיים משחקי כדורשת על בסיס דו שבועי עם הקבוצה, כדי לתת להם הזדמנות לחוות פעילות ספורטיבית שונה שכוללת אינטרקציה שכה חשובה להם. מיותר לציין שנשות מאמאנט יוצאות מחוזקות מאוד מהפעילות כשהן רואות את האור בעיניהם של הבוגרים שהחיים הטילו עליהם מגבלות, והסיפוק של כל הצדדים אדיר וזאת כשהן נותנות דוגמא אישית לאנשי הקהילה וילדיהן הפרטיים, והכל בהתנדבות מלאה. ליגת מאמאנט מסיימת בימים אלה שנת פעילות ראשונה ושמה לעצמה למטרה להמשיך ולעסוק בתרומה ומעורבות קהילתית מגבשת גם בשנה הבאה. בשבוע הבא יתקיים טורניר הליגה וסיום העונה.
תיקון שבועות קיבוצי
אם כבר קיבוץ, אז למה לא חגיגות עם גפן וחיטה וישיבה סביב שולחנות ערוכים עם מפה לבנה? גם השנה יערך התיקון המסורתי בגיי סי סי בטנפליי. צפוייה חוויה מרגשת למשתתפים.
חג השבועות מציין את סיום ספירת העומר, ארבעים ותשעה ימים מאז הקרבת קרבן העומר. קורבנות כבר לא מקריבים, אבל את עונת הביכורים פותחים בחגיגות בלבן ברחבי הארץ ובעולם. נהוג לקיים תיקון ליל שבועות בערב החג וציון קבלת התורה במעמד הר סיני בתפילות החג, קריאה בתורה ולימוד אל תוך הלילה.
לתיקון המסורתי התווספו תיקונים חילוניים, או אלטרנטיביים. תנועות ותפיסות שונות הביאו תוכן חדש לליל הלימוד המיוחד, וברחבי הארץ והעולם מתכנסות הקהילות לציין את החג בארועים שונים. מה שמשותף לכולם, ללא יוצא מן הכלל, הוא האוירה המאוד חגיגית והלבוש הלבן.
לפני שנה החלה מסורת שהוקמה על ידי בוגרי קורס 'גוונים' למנהיגות של ה-IAC בסניף של ניו ג'רזי, ויחד הם מובילים תיקון ליל שבועות שמתקיים זו השנה השנייה ב-JCC בטנפליי. הארוע נפתח באולם הגדול עם הרצאה שקשורה בחג ע"י המרצה המוערך ד"ר יקיר אנגלנדר.
אנגלנדר, חוקר במכון שלום הרטמן ומנהל מטעם המשרד הבינלאומי של הארגון קידס4פיס, היה חוקר אורח בבית ספר לדתות בהארוורד (2015) ושנתיים קודם לכן חקר את הפוסט-דוקטורט על מלגת פולברייט-רבין באוניברסיטת נורת' ווסטרן בשיקגו. אנגלנדר מתמחה במחשבה יהודית מודרנית בדגש על לימודי מגדר. הוא כתב מאמרים במפגש שבין יהדות ומגדר, סביב תפיסת הגוף בכתיבתו של ניצול השואה אהרן אפלפלד, התיאולוגיה של אלי ויזל, תפיסת הבושה בספרות התלמודית וסביב שאלות של זהות יהודית ישראלית ואמריקאית בעת הנוכחית. אנגלנדר עוסק בדיאלוג ועשייה בין-דתית בתיאוריה ובמעשה תוך שימוש במאבק לא אלים ככלי לשינוי. בשנת 2011 הוא זכה בפרס ברלינצקי-שיינפלד לחוקר צעיר ששינה את החברה הישראלית על תרומתו בהקמת הארגון קידס4פיס.
לאחר הרצאת הפתיחה, יתפזר הקהל לסדנאות על פי בחירה. השנה מוצעות מגוון רחב של סנדאות ובינהן בתחום האמנות כגון ציור מנדלות שתנחה רותי בשן ובתחום האפייה בהנחיית קרן אברהמי. למי שצריך להניע את הגוף, תינתנה שתי סדנאות שימתחו לנו אותו לכיוונים חדשים, האחת ביוגה על ידי יעל שפירא והשניה בריקוד על ידי אודליה שרגיאן. כדי שגם נזוז וגם נצחק ברוח החג, מרתה נמש וענת קציר ישחקו איתנו בזוגות, יחידים וקבוצות ונכיר את החג מזוית חדשה. אחת הסדנאות שהיתה פופולארית מאוד וצפוייה להיות כזו גם השנה תהיה הכיתה של ד"ר ריקי טראום. טראום עוסקת בעבודתה האקדמית בזיקות בין מגדר, לאום ומעמד, וחוקרת את היחסים המורכבים והמרתקים בין שירת המחאה המעמדית בארה"ב לבין שירת המחאה המעמדית בישראל.
ד"ר טראום חוקרת גם מגמות בשירת נשים ישראלית בשנות השישים והיבטים השוואתיים בין שירה זו לבין שירת הנשים האמריקאית באותן השנים. הסדנא שלה תעסוק בסוגיית ההגירה, משמעותה ואופן ביטויה בסיפור מגילת רות. ערן פולישוק יקיים מפגש קולנועי. כל הסדנאות יחלו במקביל, קרוב לבית בנינוחות ובאוירה מקושטת ונעימה.
מיד לאחר סיום הסדנאות יתכנס הקהל באולם המרכזי לטקס הבדלה, עם מוזיקה, שירים וסיפורי חז"ל מרתקים. האולם יקושט באוירה ישראלית ע"י הצוות המוביל. מישהו כבר אמר שאנחנו קצת חיים כאן בקיבוץ, הפעם תהיה זו הזדמנות גם להרגיש את הטעם ולחגוג יחד. כרטיסים במחיר 23$/26$ במרכז הישראלי בג'יי סי סי.