שתף קטע נבחר

 

טילרסון מנסה להרגיע: "נמשיך לרסן את פליטת גזי החממה"

מזכיר המדינה האמריקני, שלפי דיווחים התנגד לפרישת ארה"ב מהסכם האקלים, התפאר כי לארה"ב יש "רקורד מרשים" בצמצום הזיהום גם בלי צורך בהסכם שנועד להיאבק בהתחממות הגלובלית. הוא המליץ לבעלות בריתה של ארה"ב "לקחת הכול בפרופורציה". פוטין: "אפשר להגיע להסכם עם ארה"ב"

 

טילרסון על פרישת ארה"ב מהסכם האקלים    (צילום: רויטרס)

טילרסון על פרישת ארה"ב מהסכם האקלים    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מזכיר המדינה האמריקני רקס טילרסון ניסה להרגיע היום (ו') את הרוחות מסביב לעולם בעקבות פרישתה הדרמטית של ארצות הברית מהסכם האקלים הבינלאומי שהושג בפריז ב-2015, ואמר כי מדינתו תמשיך במאמצים חד-צדדיים כדי לרסן את פליטות גזי החממה. בעת שנפגש עם מקבילו הברזילאי אלויסיו נונס בוושינגטון אף התפאר הבכיר האמריקני ב"רקורד המרשים" של ארה"ב בקיצוץ הזיהום שנחשב לזָרָז של ההתחממות הגלובלית.

"לשמור על הכול בפרופורציה". טילרסון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"לשמור על הכול בפרופורציה". טילרסון(צילום: רויטרס)
 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

בעקיצה לטענות כי העמדת העולמית של ארה"ב נפגעה בעקבות ההחלטה השנויה במחלוקת, הוא קרא לבעלות בריתה של ארה"ב "לשמור על הכול בפרופורציה". לפי דיווחים בארה"ב, טילרסון, בקרב יועציו הבכירים של טראמפ, היה מאלו שדווקא ייעצו לנשיא האמריקני לא לפרוש מההסכם מחשש להשפעה על מעמד ארה"ב בעולם. אך אם זהו אכן המקרה, טילרסון, שעמד בעבר בראשה של ענקית הנפט אקסון-מובייל, שידר בכל זאת עסקים כרגיל בזמן שמעצמות ומדינות העולם קראו להתאחד סביב ההסכם גם עם וחרף הנטישה האמריקנית.

 

"זו הייתה החלטה של מדיניות", אמר טילרסון לכתבים בוושינגטון. "אני חושב שזה חשוב שכולם יכירו בכך שלארה"ב יש רקורד מרשים של צמצום של פליטת גזי חממה. זה משהו שאנחנו יכולים להתגאות בו, וזה נעשה בזמן שלא היה את הסכם פריז. אני לא חושב שאנחנו נשנה את המאמצים המתמשכים שלנו לצמצום אותן פליטות בעתיד, אז בתקווה אנשים יכולים לקחת את כל העניין בפרופורציה".

 

פוטין על הסכם האקלים    (צילום: רויטרס)

פוטין על הסכם האקלים    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

רוסיה מצדה כבר הבהירה ביממה האחרונה כי היא תישאר מחויבת להסכם האקלים גם לאחר פרישתה הדרמטית של ארה"ב מהעסקה ההיסטורית, זאת למרות שגורמים בקרמלין הביעו ספק אם ההסכם בכלל יכול להיות מעשי ללא השתתפותה של המזהמת השנייה בגודלה בעולם. אך גם הנשיא ולדימיר פוטין בכל זאת שמר היום על אופטימיות, טען כי עדיין ניתן להגיע להסכם עם וושינגטון ונמנע מלבקר את עמיתו האמריקני. בפורום כלכלי בסנט פטרבורג אף הצהיר לפי מילות השיר המפורסם Don't Worry, Be Happy – אל תדאגו, יהיה בסדר.

"לא הייתי שופט את טראמפ על החלטתו לפרוש מהסכם פריז". נשיא רוסיה פוטין (צילום: AP) (צילום: AP)
"לא הייתי שופט את טראמפ על החלטתו לפרוש מהסכם פריז". נשיא רוסיה פוטין(צילום: AP)
  

"לא הייתי שופט את טראמפ על החלטתו לפרוש מהסכם פריז", הוסיף הנשיא הרוסי, שחידד כי מדובר בהסכם "טוב וחשוב" וכי בכל זאת לדעתו וושינגטון הייתה צריכה להישאר בהסכם ולא לפרוש. מוסקבה, אגב, אמנם חתמה על המסמך, אך עדיין לא אשררה אותו. "עדיין יש זמן להגיע הסכם, אפילו שוושינגטון משכה את חתימתה", הבהיר פוטין.

 

הסכם האקלים, הידוע כהסכם פריז, נחתם בסוף שנת 2015 והוכתר כ"נקודת מפנה היסטורית". הנוסח הסופי של הסכם פריז יגביל את ההתחממות הגלובלית הרבה מתחת ל-2 מעלות צלזיוס, ואולי אף ל-1.5 מעלות. ההסכם מחייב את המדינות להפחית את פליטת גזי החממה שלהן על מנת לעמוד ביעד עליית הטמפרטורה שנקבע.

 

במסגרת הסכם פריז, התחייב הנשיא לשעבר ברק אובמה להפחית 28% מהפליטות עד 2030, השוות ערך להפחתת 1.7 מיליארד טון פליטות גזי חממה. בינתיים, זו לא ההחלטה הסביבתית הפוגענית היחידה שעורר את זעמם של שוחרי הסביבה. טראמפ קיצץ כשליש מתקציבה של הסוכנות להגנת הסביבה, אישר קידוחי נפט וגז באוקיינוס האטלנטי והארקטי שבוטלו על ידי הנשיא היוצא אובמה, וקידם צינור בצפון דקוטה שהפך לסמל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים