המצטיינים והפלופים בכדורגל האירופי
מהגאונות של מסי ועד ההיעלמות של פוגבה. בחרתי את נבחרי העונה שלי בכל העמדות וגם את המאכזבים
יש לא מעט שחקנים מופלאים בכדורגל העולמי ויש כמה שנחשבים גדולים רק על הנייר ובעיקר על שטרות הכסף. לכבוד סיום העונה בחרתי את המובילים בכל העמדות וגם את המאכזבים. ולאוהדי ריאל, סליחה מראש, אבל מסי הקדים את רונאלדו במעט.
התקפה
5. דייגו קוסטה: חלוץ צ'לסי נבחר מהליגה האנגלית למרות שלא סיים כמלך השערים. אמנם הגיע להארי קיין טוטנהאם באותה מידה, אך הפורטוגלי העניק לקבוצתו לא פחות מ־15 נקודות, יותר מכל שחקן אחר והיה גורם משמעותי באליפות.
4. גונסאלו היגוואין: הוא הגיע ליובנטוס בקול תרועה ועליו תג מחיר של 90 מיליון יורו, וממש לא איכזב עם 24 כיבושים ומקום רביעי בטבלת מלכי השערים. לחלוץ הארגנטינאי יש מקום של כבוד ברשימה.
3. פייר אמריק אובמיאנג: 30 שערים בעונה, גביע גרמני, מקום רביעי עם דורטמונד. יש מה להוסיף?
2. אדינסון קבאני: 36 שערים בעונה עם פער של 8 שערים מהמקום השני בטבלת הכובשים, וגביע בדקה ה-92. חלוץ פ.ס.ז' הוכיח שהוא יכול להסתדר גם ללא זלאטן לידו. כולם שיבחו את קיליאן אמבפה, אבל שכחו את החלוץ מאורוגוואי שעשה עונה מדהימה.
1. ליאו מסי: נכון, גם רונאלדו ראוי להיות פה, אבל במספרים הפשוטים וללא העדפה מסוימת מסי היה פשוט יותר טוב העונה בליגה הספרדית. 37 שערים, זכייה בגביע וזכייה בתואר הפיצ'יצ'י הכריעו לטובתו.
קישור
5. איסקו: קשר ריאל מדריד הוכיח שגם בכמות משחקים מצומצמת אפשר לעשות הכל – 10 שערים ו-8 בישולים.
4. תומא למאר: עזר מאוד למונאקו באליפות שלה. אפשר להגיד שבלי 9 השערים שלו ו-10 הבישולים למונאקו היה קשה יותר לזכות בתואר. מי שהתחיל את העונה בתור שחקן אלמוני מסיים אותה בתור שחקן שכל הקבוצות הגדולות של אירופה חושקות בו.
3. מארק האמשיק: הקשר הסלובני בישל 10 שערים והוסיף 12 שערים. בזכותו נאפולי סיימה שלישית, נקודה מתחת לרומא השנייה.
2. פרנק ריברי: למרות גילו והרבה פציעות שעבר, 4 שערים ו-12 בישולים בגיל 34 מוכיחים שבאיירן זקוקה לשחקנים כמותו.
1. קווין דה בראונה: 7 שערים, 16 בישולים (הכי הרבה בליגה) ומקום קבוע בהרכב מנצ'סטר סיטי. אתם באמת שואלים למה הוא מקום ראשון?
הגנה
5. קמיל גליק: אמנם שני בישולים זה לא הרבה, אבל איך מונאקו הפכה לקבוצה קטלנית? הגנה יציבה. גליק הוכיח איך הופכים הגנה לבונקר.
4. דויד אלאבה: המגן האוסטרי של באיירן הוכיח שאפשר גם להגן, גם לבשל וגם לכבוש. 4 שערים ו־4 בישולים מראים את עליונותו.
3. דויד לואיז: אחרי המפלה הגדולה של ברזיל מול גרמניה אף אחד לא האמין שדויד לואיז, הקפטן באותה השפלה, יצליח לחזור לעצמו. כנגד כל הסיכויים הוא חזר לאקסית, צ'לסי, וייצב את כל ההגנה של אלופת אנגליה. יש לקונטה על מי לסמוך!
2. לאונרדו בונוצ'י: מרכיב את שלישיית ה־BBC של יובנטוס ומראה איך עושים הגנה וכיצד מונעים מברצלונה הגדולה להבקיע בשני משחקים מולם.
1. סרחיו ראמוס: ללא שום ספק והתנגדות, שחקן ההגנה הטוב בעולם כיום. 7 שערים מכריעים שבעצם העניקו לריאל אליפות. כל מאמן רוצה שיהיה לו ראמוס אחד בקבוצה.
שוערים
5. דניאל סובשיץ': שוער מונאקו שמר 17 פעמים על רשת נקייה והעניק לקבוצתו אליפות.
4. טיבו קורטואה: הבלגי של צ'לסי שמר 15 פעמים על רשת נקייה. הוא קיבל רק את המקום ה-4 כי היו לו עליות וירידות.
3. יאן אובלק: השוער הסלובני של אתלטיקו מדריד שמר 21 פעמים על רשת נקייה וקבוצתו ספגה הכי מעט בליגה (26 שערים). אובלק הגיע למקום השלישי בלבד כי בפעמים שקבוצתו ספגה היא הוציאה יותר מדי כדורים מהרשת.
2. מנואל נוייר: שמר על רשת נקייה 18 פעמים. בזכותו באיירן ספגה רק 22 שערים וזכתה באליפות.
1. ג'אנג'לואיג'י בופון: גם בגיל 39 הוא בין השוערים הטובים ביותר בעולם, אם לא הכי טוב. מלך אמיתי.
המאכזבים
5. קלאודיו בראבו: לאחר שתי עונות מצוינות בברצלונה, בראבו הגיע כשוער אדיר. גאוורדיולה הציב אותו כשוער ראשון, אך הוא לא השתלב ולא הצליח לעמוד בציפיות והפסיד את מקומו לווילי קבאז'רו.
4. פאקו אלקאסר: אחרי עונה מוצלחת בוולנסיה הגיע אלקאסר לברצלונה תמורת 30 מיליון יורו ולא הראה מה הוא שווה. רק לקראת סוף העונה הציג ניצוצות של חלוץ עם 6 שערים.
3. רנטאו סאנצ'ס: לאחר יורו אדיר עם נבחרת פורטוגל הגיע הכישרון הצעיר לבאיירן. סאנצ'ס לא הצליח להשתלב, וגם בדקות המועטות שקיבל מאנצ'לוטי לא הוכיח את עצמו.
2. אנרדה גומש: גם הוא אחרי יורו מוצלח עם פורטוגל לא הצליח להשאיר חותם. שלושת השערים שכבש בברצלונה לא ממש חיזקו את מעמדו.
1. פול פוגבה: אחרי יורו מוצלח עם צרפת והצלחה ביובנטוס שולם עליו 110 מיליון יורו! אלא שהצרפתי לא השתלב ביונייטד ולא הצדיק את תג המחיר ההזוי. סיים עם 5 שערים ו-4 בישולים, ממש לא מספרים של השחקן היקר בעולם.