95 קומות ב-41 שניות: המעלית המהירה בעולם
היטאצ'י פיתחה עבור מגדל סיני מעלית ששברה שיא והגיעה ל-72 קמ"ש. אל תדאגו: האוזניים לא נסתמות
למעלית בבניין שלכם לוקח זמן רב לעלות עד הקומה השלישית? אולי כדאי לכם לטוס לסין ולבקר במעלית המהירה בעולם. ולא, זה לא צפוי להסתיים בסתימת אוזניים. בניסוי כחלק מפיתוח המעלית במגדל CTF בגוואנגז'ו נמדדה מהירות שיא של 1,260 מטרים בדקה - 75 קמ"ש.
גובה גורד השחקים הסיני הוא 530 מטרים ובו 111 קומות. במאי אשתקד המעלית הסופר-מהירה הגיעה במגדל למהירות של 1,200 מטר בדקה (72 קמ"ש). במונחים רלוונטיים יותר - את 95 הקומות שניתן לעלות במגדל במעלית, מטפסת המעלית תוך 43 שניות בלבד. בניסוי הפעם זה היה אף יותר מהיר - רק 41 שניות. הישג השיא בניסוי נמדד על ידי הרשות הסינית לפיקוח על מעליות.
המעלית, שנבנתה על ידי תאגיד הענק היפני היטאצ'י, נמצאת בשלבי הפיתוח האחרונים. לאחר שתהיה פעילה היא תנוע במגדל הסיני במהירות של 1,200 מטר לדקה. מהירות הירידה שלה היא 600 מטר בדקה, או 36 קמ"ש.
למעלית ששברה שיא כמה התקנים בטיחותיים ובהם ציוד האטה שפותח מחומרים עמידים לחום. בנוסף, טכנולוגיית לחץ אוויר מיוחדת שמותקנת בה מקלה על סתימת האוזן באמצעות הפחתת השינויים בלחץ האוויר בתוך קרון המעלית. פרט לכך, בארבע פינות המעלית מותקנים "רולרים" שמטרתם לספוג את תנודות המעלית. בהיטאצ'י אמרו כי ישתמשו בטכנולוגיה החדשנית של המעלית לפיתוחים עתידיים.
מתוך עשר המעליות המהירות בעולם, תשע נמצאות באסיה. פרט לגוואנגז'ו, יש ארבע מעליות אולטרה-מהירות (מעל 32 קמ"ש) בערי הענק הסיניות בייג'ינג ושנגחאי, שתיים ביפן (בטוקיו ויוקוהמה), אחת בטייוואן ואחת בבורג' חליפה שבדובאי, המגדל הגבוה בעולם המתנשא לגובה של 830 מטר. המעלית הלא אסיאתית היחידה שבטופ 10 היא זו שבמגדל ג'ון הנקוק בשיקגו, שגובהו 457 מטר.