המשטרה: החשוד באיומים על ראש אכ"א גם ירק לעברו
בית המשפט האריך את מעצרו של תושב ירושלים, החשוד כי ירק לעברו של האלוף מוטי אלמוז, הפגין מול ביתו עם חרדים נוספים והפיץ כרזות עם הכיתוב "סופך יהיה מר כהיטלר וחבריו". הוא מכחיש את המיוחס לו
משה איראם בן 40 מירושלים חשוד כי איים על ראש אכ"א האלוף מוטי אלמוז, ירק לעברו והפיץ כרוזי הסתה. כך התברר היום (ב') בדיון בבית משפט השלום בטבריה, שבו הוארך מעצרו.
לטענת המשטרה לפני כחודש הגיע איראם לבית הכנסת בכפר תבור בערב שבת וירק לעברו של אלמוז. כמו כן הוא חשוד שהיה בין המפגינים מול ביתו של האלוף בכפר תבור לפני שבועיים, אז הופצו במקום גם "פשקווילים" שהכילו על פי החשד דברי הסתה.
בדיון הופתעו החוקרים מהכחשתו של החשוד בנוגע למיוחס לו, שכן לדבריהם הודה בכך בחקירה. בתום הדיון אמר הסנגור, עו"ד מוטי נווה, כי אינו מבין את סיבת המעצר בעוון אירוע שהתרחש לפני זמן כה רב.
"החשוד מכחיש בכל תוקף תקיפה וכל דבר אחר שנכתב בבקשת המעצר. האירוע קרה לפני כמה שבועות, והנה כרעם ביום בהיר משטרת ישראל עצרה אותו. כל המעצר הזה זה לעג לרש", אמר הסנגור והודיע כי יערער על הארכת המעצר.
במשטרה אמרו כי המסוכנות הרבה והמיידית "הנשקפת מפרסומי הסתה לאלימות נגד משרתי ציבור בכלל והמשרתים בצבא ההגנה לישראל בפרט, היא חמורה, פוגעת בהליכים דמוקרטיים ועשויה להחליש את ידיהם של העוסקים במלאכה. משטרת ישראל נוקטת ותמשיך לפעול ביד קשה נגד אלו הבוחרים להפיץ דברי הסתה".
השופט ניר מישורי לב טוב כתב כי התרשם ששחרורו של החשוד עלול להביא לפגיעה בשלומו ובגופו של הציבור, ובעיקר ביחס לאלמוז.
המפגינים הגיעו לביתו של אלמוז במסגרת מאבקם בחוק הגיוס. הם חילקו לעוברים ושבים כרזות שבהן נכתב: "סופך יהיה מר כהיטלר וחבריו". המשטרה פתחה בחקירה בחשד להסתה לאלימות ולהעלבת עובד ציבור.
על גבי הכרזות נכתב: "ה' ינקום נקמתם של בני ובנות ישראל שנשמותיהם נשרפו בצבא השמד ע"י סוחר הנשמות ראש אכ"א. מוטי אלמוז, המוכר נשמתו בעבור בצע כסף, עד מתי תשרוף נשמות בני ובנות ישראל בכבשונות האושוויץ - צבא השמד. דע לך כי אית דין ואית דיין. סופך יהיה מר כהיטלר וחבריו".
בעקבות המחאה הבהיר אלמוז: "התחושה היא שהם חושבים שיהיה יותר פשוט להגיע אליי הביתה ואולי לאיים או להגיד דברים לא ראויים ואולי זה ישנה משהו וישפיע. אפשר להגיע גם ללשכת הגיוס לכמה דקות, לחתום על פטור והם מוכנים לעשות את זה".
לדבריו, "המאבק הזה מבחינתם הוא מאבק עם קווים לא ברורים, הם יכולים לעשות כל מיני דברים. אני מביט בצער על מה שקורה עם החיילים שלנו, שם לדעתי זה יותר חמור. צריך להפנות את עיקר הטיפול לשם כי העובדה שחיילים חרדים בצה"ל לא מצליחים להגיע הביתה בשלום כי מישהו בדרך מתנכל אליהם או נוקט מולם באלימות זו עובדה חמורה ואנחנו מטפלים גם בה".