יום בבריכה במלון: 350 ש"ח
מתחשק לכם להרגיש תיירים ליום אחד ולהיכנס לאחת הבריכות המפנקות במלונות שעל קו הים בתל אביב? תוכלו לעשות זאת אם תתכוננו להיפרד מסכומים לא קטנים. שלחנו את אסף קמר לבדוק כמה תעלה לכם החוויה היומית ומה היא כוללת. רמז - לא הרבה. הממצאים לפניכם
להבדיל מהמקובל במלונות בערים אירופיות מרכזיות, שלא מאפשרים להיכנס לבריכות שלהם אלא אם אתם אורחי המלון, כאן בארץ אפשר להיכנס גם אם לא עשיתם צ'ק אין במלון - אבל תמורת סכומים שכנראה יגרמו לכם לחשוב פעמיים ולברוח לים שממול, שעדיין בחינם.
במלון דיוויד אינטרקונטיננטל, למשל, תתבקשו לשלם 230 שקלים עבור כניסה לבריכה המפורסמת שלו, המשקיפה על הטיילת ועל גן צ'ארלס קלור. כניסה לילד תעלה 100 שקלים פחות - "רק" 130 שקלים, וגם הוא בפנים.
אם תרצו לקבל מחיר מעט טוב יותר ולהתרחץ בבריכה קצת יותר גדולה, אתם מוזמנים לצעוד 100 מטרים דרומה אל מלון דן פנורמה. שם מבקשים עבור כניסה לבריכה 180 שקלים למבוגר ו-130 שקלים לילד.
מי שרוצה לרבוץ על מיטת שיזוף שאולי שימשה בעבר מפורסמים כמו מדונה או מייקל ג'קסון - מוזמן לנסות את מזלו בבריכה האקסקלוסיבית של מלון דן בתל אביב. כניסה לבריכה כאן תעלה 210 שקלים למבוגר ולילד.
חצי נחמה נמצאה במלון קראון פלאזה, שנמצא גם הוא על קו החוף בעיר. המלון והספא שלו מציעים דיל נחמד המאפשר להיכנס לבריכה ולספא וכולל עיסוי, וזאת עבור 200 שקלים, כך שכאן לפחות יש ערך מוסף לכסף שתוציאו.
מלון שרתון - המבוקש מאוד - כנראה מבין שאין לו צורך באורחים חיצוניים, אחרת אין הסבר ל-280 השקלים שהוא מבקש עבור כניסה לבריכה הקטנה-יחסית שלו. וגם אם כבר הסכמתם להיפרד מהסכום הזה עבור כמה שעות בבריכה, רוב הסיכויים שלא תוכלו לצאת ממנה כי הסיכוי למצוא כיסא או מיטה פנויים הוא קלוש. אגב, הכניסה עבור ילד לבריכה במלון תעלה 140 שקלים.
כניסה ללא לינה למלון החדש - יחסית רויאל ביץ' בתל אביב היא אמנם היקרה ביותר ברשימה, אך היא כוללת גם עיסוי בספא של המלון, במחיר של 350 שקלים.
ואם מתחשק לכם פשוט להיכנס לבריכה מבלי לעבור בלובי וללטוש עיניים באורחי המלון, תמיד תוכלו להגיע לבריכת גורדון הוותיקה, שנמצאת גם היא על קו המים והמלונות בעיר. הבריכה לא שייכת לשום מלון ונמצאת במיקום מנצח - על הטיילת בקו ראשון לים.
כאן תוכלו להשתכשך בין רופאים ושופטים בכירים ובין סלבס מקומיים ותל אביבים חובבי שחייה. הכניסה תעלה לכם 69 שקלים למבוגר ו-59 שקלים לילד. רק שימו לב שכאן המים הם מי תהום מלוחים. מזל שהים עדיין בחינם.
ומה מצבנו לעומת שאר העולם? כאמור, ברוב המלונות בערים המרכזיות באירופה כלל לא מקובל להכניס לבריכת המלון את מי שאינם אורחי המקום. לעומת זאת, במנהטן שבניו יורק, ארה"ב, המצב שונה. שם יש לא מעט בתי מלון שפותחים את שערי בריכותיהם עבור אורחים חיצוניים.
המחירים נעים בין 65-45 דולר, כלומר בין 170 ל-230 שקלים, ואילו מלונות יוקרה עשויים לדרוש עד 540 שקלים עבור כניסה חד-פעמית למלון.
ובכל זאת, אפשר להבין את אורחי המלונות האלה. כאשר הם מגיעים לבריכה, שעליה שילמו כל כך הרבה, שלפחות יהיו להם מספיק מקום ופרטיות.