219 כוכבי לכת אותרו על ידי טלסקופ קפלר
במסיבת עיתונאים מיוחדת של נאס"א הוכרז כי משימת קפלר איתרה כוכבים המועמדים להיות כוכבי לכת חוץ-שמשיים. בנוסף הוכרז כי סקירת כוכבי הלכת הראתה לראשונה שני גדלים מובחנים - האחד בגודל כדור הארץ, והאחר בגודל נפטון
משימת קפלר של נאס"א ממשיכה לספק גאווה לסוכנות החלל, וגם גילויים חדשים: במסיבת עיתונאים הכריזו בסוכנות על גילוי של 219 כוכבי לכת חוץ-שמשיים חדשים, המתווספים לרשימה ארוכה של 4,034 עולמות פוטנציאליים. כל גילוי כזה מקדם את האפשרות למצוא כוכב לכת דמוי כדור הארץ.
בנאס"א הוסיפו כי הרשימה הארוכה עברה תהליך של סקירה וקטלוג, ובה לראשונה נמצאו הבדלים בגדלים של כוכבי הלכת. חלק מהם מאופיינים כקצת יותר גדולים מכדור הארץ, כדוגמת kepler 452-b, ואילו האחרים זהים בגודלם לנפטון, כדוגמת kepler 22-b.
בשנה שעברה הכריזו בנאס"א כי טלסקופ קפלר סייע באיתור ואישור 1,284 כוכבי לכת חדשים מחוץ למערכת השמש, מה שהקפיץ את מספרם הכולל לכ-3,200. הגילויים הללו הם עוד צעד בדרך למציאת כוכב לכת חוץ-שמשי בעל מאפיינים דומים לאלה של כדור הארץ.
הטלסקופ "קפלר" מצויד באמצעים לאיתור כוכבי לכת דמויי-ארץ. כוכבי לכת אלה מקיפים כוכבים גדולים ומסיביים מהם, ממש כשם שכדור הארץ שלנו מקיף את השמש. גודלם נע בין מחצית מגודלו של כדור הארץ לפי 100 מכוכב הלכת צדק ואסטרונומים משערים שמאות מיליארדי כוכבי לכת כאלה מצויים בגלקסיית שביל החלב. כמה מהם עשויים להכיל מים ואולי גם צורות חיים כלשהן.
קפלר פועל בשיטת תצפית המוכנה "השיטה המעבר". בשיטה זו צופה הטלסקופ בכוכב כלשהו ומודד את עוצמת האור הנפלט ממנו. כאשר עוצמת האור נחלשת בפרקי זמן קבועים, יש להסיק שגוף כלשהו חולף במסלול קבוע בין הכוכב לבין הטלסקופ ומסתיר את האור הנפלט מהכוכב. גוף זה הוא כוכב לכת המקיף את הכוכב במסלול קבוע. ממדידת עוצמת האור המוסתרת על ידי כוכב הלכת, ניתן לחשב את שטח פניו ולהסיק ממנו מהם הרדיוס והמסה שלו.