שתף קטע נבחר

 

אהרוני: כנפיים של שף

הן זולות וקלות להשגה: השף ישראל אהרוני מגיש מתכון קל במיוחד לכנפיים ברוטב אסייתי שגם הילדים לא ירצו להפסיק לזלול

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

שף ישראל אהרוני (צילום: יח"צ) (צילום: יח
שף ישראל אהרוני(צילום: יח"צ)
 

כנפיים צלויות ברוטב אסיאתי

המרכיבים:

24 כנפיים, נקיות

למרינדה -

3 שיני שום, קצוצות דק

2 כפות ג'ינג'ר, קצוץ דק

2 כפות סוכר חום

3 כפות דבש

5 כפות רוטב סויה

5 כפות יין אורז או מים

2 כפות רוטב הוי סין

מעט שבבי צ'ילי

1 כפית קינמון

1 כפית פלפל סצ'ואן, כתוש מעט

3 כוכבי אניס

לשעועית הירוקה -

1 חבילה שעועית ירוקה עדינה

1 בצל גדול, קלוף ופרוס דק

1 ס"מ ג'ינג'ר, פרוס דק

3 שיני שום, פרוסות דק

2 כפות טחינה גולמית

3 כפות רוטב סויה

מעט מים

מלח, פלפל שחור גרוס

1 כפית שמן שומשום

2 כפות דבש

 (צילום: נעם פריסמן ) (צילום: נעם פריסמן )
(צילום: נעם פריסמן )
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים של המרינדה בקערה גדולה.
  2. מוסיפים פנימה את הכנפיים, ומעסים אותן עד שהן מצופות היטב מכל הצדדים. מסדרים את הכנפיים בתבנית שטוחה ורחבה, בשכבה אחת, עם העור כלפי מטה.
  3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות. לאחר 20 דקות, בעזרת מלקחיים, הופכים את הכנפיים כך שצד העור יפנה כלפי מעלה וממשיכים לצלות כ-20 דקות נוספות עד שהכנפיים שחומות ומבריקות.
  4. מכינים את השעועית - שוטפים את השעועית במי ברז. מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים קלות בצל, ג'ינג'ר ושום. מוסיפים את השעועית, ומקפיצים כ-3-2 דקות.
  5. בינתיים מכינים את הרוטב - מערבבים את כל המרכיבים, ויוצקים על השעועית. ממשיכים להקפיץ במשך דקה-שתיים ומסירים מהאש.

 

"אהרוני 2 גו"- משודרת בימי שישי בשעה 18:50 בערוץ 10

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נעם פריסמן
כנפיים צלויות ברוטב אסייתי
צילום: נעם פריסמן
מומלצים