אהרוני: כנפיים של שף
הן זולות וקלות להשגה: השף ישראל אהרוני מגיש מתכון קל במיוחד לכנפיים ברוטב אסייתי שגם הילדים לא ירצו להפסיק לזלול
כנפיים צלויות ברוטב אסיאתי
המרכיבים:
24 כנפיים, נקיות
למרינדה -
3 שיני שום, קצוצות דק
2 כפות ג'ינג'ר, קצוץ דק
2 כפות סוכר חום
3 כפות דבש
5 כפות רוטב סויה
5 כפות יין אורז או מים
2 כפות רוטב הוי סין
מעט שבבי צ'ילי
1 כפית קינמון
1 כפית פלפל סצ'ואן, כתוש מעט
3 כוכבי אניס
לשעועית הירוקה -
1 חבילה שעועית ירוקה עדינה
1 בצל גדול, קלוף ופרוס דק
1 ס"מ ג'ינג'ר, פרוס דק
3 שיני שום, פרוסות דק
2 כפות טחינה גולמית
3 כפות רוטב סויה
מעט מים
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כפית שמן שומשום
2 כפות דבש
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המרכיבים של המרינדה בקערה גדולה.
- מוסיפים פנימה את הכנפיים, ומעסים אותן עד שהן מצופות היטב מכל הצדדים. מסדרים את הכנפיים בתבנית שטוחה ורחבה, בשכבה אחת, עם העור כלפי מטה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות. לאחר 20 דקות, בעזרת מלקחיים, הופכים את הכנפיים כך שצד העור יפנה כלפי מעלה וממשיכים לצלות כ-20 דקות נוספות עד שהכנפיים שחומות ומבריקות.
- מכינים את השעועית - שוטפים את השעועית במי ברז. מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים קלות בצל, ג'ינג'ר ושום. מוסיפים את השעועית, ומקפיצים כ-3-2 דקות.
- בינתיים מכינים את הרוטב - מערבבים את כל המרכיבים, ויוצקים על השעועית. ממשיכים להקפיץ במשך דקה-שתיים ומסירים מהאש.
"אהרוני 2 גו"- משודרת בימי שישי בשעה 18:50 בערוץ 10
כנפיים צלויות ברוטב אסייתי
צילום: נעם פריסמן
מומלצים