מי צריך מסגד: ההטפה הדתית ירדה למטרו
נותנים עצות, מקשיבים לשאלות ועונים: עם שלושה מיליון נוסעים ביום, הבינו במוסד הדתי ההלכתי "אל-אזהר" את הפוטנציאל ברכבת התחתית של קהיר והחלו להעביר מסרים דתיים לנוסעים דרך מערכת הכריזה
שלושה מיליון מצרים נוסעים מדי יום ברכבת התחתית (מטרו) של קהיר, עובדה שהופכת את המטרו למקום מושלם להעברת מסרים לציבור הרחב. במוסד הדתי ההלכתי "אל-אזהר", החשוב בעולם הסוני, גילו את הפוטנציאל והחליטו להקים שלוחה בתוך הרכבת התחתית. במסגרת היוזמה החדשה נותנים אנשי דת עצות לאזרחים ומשיבים להם על שאלות שקשורות לפסקי הלכה.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
העיתוי אינו מקרי. בעולם המוסלמי מציינים החודש את הרמדאן הקדוש שמוקדש בין היתר לתפילות, ובמוסד "אל-אזהר" החליטו ביחד עם רשות המטרו לצאת עם היוזמה החדשה, אך היא לא תימשך חודש בלבד, כמו הרמדאן, אלא במשך כל השנה.
כבר ביום הראשון של חודש הרמדאן השנה הגיע השייח האני שמס א-דין, מנהל יחסי הציבור במרכז המחקרים האיסלאמיים של "אל-אזהר" "להרביץ תורה" בנוסעי הרכבת דרך מערכת הכריזה. יחד עמו הגיעו לתחנה שורה של דרשנים מקהיר.
"נלחמים ברטוריקה הקיצונית"
"אנחנו באל-אזהר שוקדים תמיד כשהפעילות של המטיפים בשטח תתבסס על התלכדות עם הציבור, הקשבה לשאלותיהם ומתן מענה עליהן", אמר מזכ"ל המרכז, מוחי א-דין עפיפי, בעת השקת הפרויקט.
לפי עפיפי, הפרויקט החדש ברכבת התחתית כולל העברת במסרים קצרים שאמורים לגעת במציאות חייהם של האנשים, ובמקביל לקרוא להם לשמור על המולדת המצרית ולפעול למען גדולתה. מטרה נוספת של היוזמה היא להילחם ברטוריקה הקיצונית באמצעות אמצעי התקשורת החדש. "התפקיד של 'אל-אזהר' הוא להפיץ את האסלאם המתון, ואנחנו מוכנים לחלוטין להגיע לאנשים בכל מקום", אמר עפיפי.
יו"ר רשות המטרו, עלי אל-פדאלי, הביע סיפוק מהסיכום עם "אל-אזהר". "ההסכם ליישום התוכנית הזו באמצעות חכמי הדת של 'אל-אזהר' נובע מתוך האמונה בתפקידם לאורך ההיסטוריה בתמיכה בערכים ובהפצת הדת הנכונה בין האנשים", אמר אל-פדאלי.
מי שחשב שרק גברים מ"אל-אזהר" יטיפו לנוסעי המטרו התבדה. במוסד ההלכתי החשוב רוצים שתהיה נוכחות דומיננטית של דרשניות במטרו בקהיר לאור העובדה שנשים רבות נוסעות ברכבת התחתית. יתר על כן, לטובת הנוסעים הזרים יהיו אפילו דרשות באנגלית.