צפון קוריאה: הסטודנט האמריקני לא עבר עינויים
סוכנות הידיעות הרשמית במדינה לא הוסיפה פרטים על מה שעבר הצעיר, ששב מהמדינה כשהוא בתרדמת ומת בביתו בארה"ב. עוד נמסר כי הוא זכה לטיפול על פי החוק המקומי ובהתאם לכללים הבינלאומיים
להוריו של הצעיר, פרד וסינדי, נאמר כי הוא שקע בתרדמת זמן קצר אחרי המשפט שבו נגזרו עליו ב-16 במרס אשתקד 15 שנות מאסר ועבודת פרך. זאת כיוון שניסה לגנוב שלט תעמולה צפון קוריאני מהמלון שבו שהה בפיונגיאנג. רופאים מקומיים אמרו כי הוא סבל מפגיעות נוירולוגיות שונות לפני כן. מה קרה לוורמבייר אחרי שנשפט? אולי לעולם לא נדע. הוריו דוחים את טענת צפון קוריאה שהוא לקה בהרעלת בוטולין חריפה הפוגעת במערכת העצבים המרכזית – מחלה שנגרמת מרעלן נדיר. הם אינם מקבלים את הטענה ששקע בתרדמת אחרי שלקח כדורי שינה.
רופאיו בסינסינטי לא מצאו שום עדות לבוטוליזם, אבל הם אמרו כי לא מצאו גם סימנים לשברים כלשהם שירמזו שהוא הוכה וכך הגיע למצבו הנוכחי. לדבריהם מצבו מתאים למצבים הנגרמים מאי אספקת חמצן למוח. רופאים אמריקנים אמרו כי קיבלו מעט רישומים רפואיים צפון קוריאניים, אבל הם אינם יכולים להגיע למסקנה בנוגע לסיבה למצבו או לטיפול שהוא קיבל.
בסוכנות הידיעות דיווחו כי ורמבייר זכה לטיפול על פי החוק המקומי ובהתאם לכללים הבינלאומיים. כמו כן מתחו ביקורת על דרום קוריאה - שלטענת הסוכנות השתמשה בוורמבייר כקלף מיקוח כדי ללחוץ על צפון קוריאה לשחרר ששיש מאזרחיה וכן שלושה אמריקנים נוספים שעדיין עצורים בתחומה.
הסוכנות האשימה את סיאול בהכתמת דימויה של פיונגיאנג ב"הוצאת לשון הרע על טיפול ועינויים אכזריים", מבלי שידעה לאיזה "טיפול הומניטרי" זכה ורמבייר בצפון קוריאה.