שתף קטע נבחר

 

מימון סרט בוליוודי ואירוח מובילי דעה: כך ישראל מנסה להתקרב להודו

לקראת ביקורו היסטורי של ראש ממשלת הודו בישראל, תאשר הממשלה החלטות לחיזוק היחסים בין המדינות: מימון צילום סרט בוליוודי בישראל; הזמנת אלף צעירים הודים מובילי דעת קהל לביקור היכרות; הגדלת מספר המשתלמים ההודים והשקעת מאות מליונים בהגדלת התיירות, הייצוא ושיתופי הפעולה

 

נתניהו על הקשר עם הודו

נתניהו על הקשר עם הודו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, צפוי לבקר בישראל ב-4 ביולי. לקראת ביקורו הראשון של מנהיג המעצמה השנייה בגודלה בעולם, תאשר היום (א') הממשלה בישיבתה השבועית שורת החלטות שנועדו לחיזוק הקשרים בין שתי המדינות, גם לכבוד לציון 25 שנה לכינון היחסים עם הודו.

 

ההחלטה מרכזת את שורת הצעדים הנרחבת ביותר עד כה במסגרת יישום מדיניותו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לגיוון יעדי הסחר של ישראל וחיזוק הקשרים הכלכליים מול שווקים באסיה.

 

את ההחלטה גיבש צוות בין-משרדי רחב שכלל את מרבית משרדי הממשלה וגופים נוספים. היא שמה דגש על הרחבת הייצוא הישראלי להודו, העמקת שיתופי הפעולה בתחומי המים והחקלאות, עידוד השקעות ותיירות בישראל ויצירת שיתופי פעולה בתחומי האקדמיה והתרבות.

ראש ממשלת הודו בפגישהעם נתניהו בפריז, 2015 (צילום: עמוס בן גרשום לע"מ) (צילום: עמוס בן גרשום לע
ראש ממשלת הודו בפגישהעם נתניהו בפריז, 2015(צילום: עמוס בן גרשום לע"מ)
 

ביקורו של הנשיא ריבלין בהודו, 2016 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ביקורו של הנשיא ריבלין בהודו, 2016(צילום: EPA)
 

עיקרי ההחלטה כוללים:

הקמת קרן משותפת למדינות לעידוד תאגידים ישראלים והודים על בסיס חדשנות ומו''פ בהיקף של 140 מיליון שקל. הממשלה תסייע לחברות ישראליות שמעוניינות לייצא לשוק ההודי באמצעות הפעלת תוכניות להכשרת יצואנים, תמיכה בפעילויות סיוע ליצואנים במאמצי השיווק להודו ותקצוב בנק היועצים שינוהל על ידי הנספח המסחרי וייתן מענה לחברות בנושאים כגון התמודדות עם בירוקרטיה מקומית, רגולציה והיבטים משפטיים.

 

השקת מגוון כלי סיוע ליצואנים הישראלים להודו בהיקף תקציבי רחב. בין יעדי ההחלטה - להגדיל את הייצוא להודו ב-25 אחוז תוך ארבע שנים ולהגדיל את מספר החברות הישראליות שפועלות שם. סך הייצוא הישראלי להודו עמד בשנת 2016 על 1.38 מיליארד דולר ללא יהלומים, וסך של 2.63 מיליארד כולל יהלומים, ענף ייצוא עיקרי להודו. כך גם ציוד טלקומוניקציה, מתכות, כימיקלים, זיקוקי נפט, ציוד תעש לבקרה ומכשירים אופטיים.

 

2016: ביקורו של הנשיא ריבלין בהודו

2016: ביקורו של הנשיא ריבלין בהודו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ייצוא הסחורות הישראלי להודו מהווה כ-2% מסך ייצוא הסחורות של ישראל שעמד בשנת 2016 על כ-65 מיליארד דולר. הייבוא מהודו לישראל עמד בשנת 2016 על 900 מליון דולר ללא יהלומים ועל כ-1.85 מיליארד כולל יהלומים.

 

צעדים להגדלה משמעותית של מספר התיירים ההודים בישראל תוך ארבע שנים, בין השאר על ידי צילום סרט של תעשיית הסרטים ההודית (בוליוודית) בישראל.

 

ישראל מעוניינת להגדיל את מספר התיירים ההודים שמגיעים לתחומה ל-80 אלף בשנה תוך ארבע שנים. בשנת 2016 מספר התיירים עמד על 44,762 תיירים. נכון לחודשים ינואר עד מאי 2017 מספר התיירים עמד על 28,200.

 

גיבוש פרויקט דגל משותף לממשלת ישראל והודו בתחום המים והחקלאות, תוך שיתוף פעולה עם הבנק העולמי וגופים פיננסים נוספים.

 

הרחבת שיתופי הפעולה האקדמיים ויצירת שיתופי פעולה בין סוכנויות החלל והסייבר.

 

משרד החוץ יביא לארץ 1000 מובילי דעת קהל צעירים מהודו לסיור לימודי בן שבוע עד 10 ימים בישראל כדי להדק את הקשרים התרבותיים ולחשוף את הציבור ההודי למדינת ישראל. מטרת המהלך הוא מיתוג ישראל בעיניי ההודים. בנוסף ינקטו פעולות נוספות של יחסי ציבור ויובאו לארץ משלחות של עיתונאים, מובילי דעת קהל ומקבלי החלטות.

 

שר הפנים יפעל לתיקון חקיקה על מנת לאפשר הנפקת אשרת ביקור רב פעמית לתקופה מרבית של חמש שנים למבקרים עסקיים מהודו ובלבד שבמשך תקופת כל ביקור לא תעלה על 90 ימים. זאת בעקבות תלונות של אנשי עסקים הודים על כך שישראל מערימה קשיים בתהליך הנפקת הוויזות.

 

שר התחבורה יפעל לחתימה על הסכם לתעבורה ימית מול הודו והרחבת קשרי התעופה.

 

ישראל תעודד הגעת סטודנטים מצטיינים לתארים מלאים ולתוכניות לתקופות קצרות מהודו לישראל. יוגדל מספר המשתלמים והדוקטורנטים ההודים במכון וולקני.

 

ראש הממשלה נתניהו אמר: "היחסים בין ישראל והודו מתחזקים בשנים האחרונות באופן חסר תקדים. כלכלת הודו היא אחת הכלכלות הגדולות והצומחות ביותר בעולם. יש לנו אתגרים דומים במישורים רבים. הביקור של ראש ממשלת הודו, מודי, מהווה צעד משמעותי נוסף בהידוק העבודה המשותפת, ובחיזוק השותפות האסטרטגית בין המדינות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי אוחיון לע"מ
מודי ונתניהו באו"ם, 2014
צילום: אבי אוחיון לע"מ
מומלצים