8 דרכים להימנע מריבים זוגיים במהלך הטיול
מתכננים לטוס הקיץ לטיול משפחתי? חשוב לזכור שההכנות לטיול מתחילות כבר בבית, וכך גם היחסים ביניכם. הלית אסא עם טיפים שיעזרו לכם לשמור על זוגיות טובה, איחוד ושפיות בטיול המשפחתי
יולי בפתח ואתם בטח כבר שוקדים על הטיול המשפחתי המתקרב. מרבית האתרים ימליצו לכם על אתרי טיול שווים, על פעילויות מהנות לילדים ועל בתי המלון הטובים ביותר. אבל נושא חשוב שלא מדברים עליו מספיק הוא כיצד לשמור על הזוגיות הטובה, האחדות והקשר ביניכם במהלך נסיעה שכזו. הרי סביר להניח שהילדים יעלו לאחד מכם על העצבים, או שתכנון שעמלתם עליו כה רב ייאלץ לעבור "חישוב מסלול מחדש" בשל בעיה מסוימת. אז איך לשמור על זוגיות טובה, איחוד ושפיות בטיול המשפחתי, למרות שיש תקלות או אירועים בלתי מתוכננים?
1. חלוקת אחריות
לפני שאתם נוסעים לטייל, שבו וחלקו ביניכם רשימת אחריות או מטלות להכנת הטיול. החליטו מי אחראי על הזמנת הטיסה, המלונות, האטרקציות השונות, הביטוחים או הדפסת החומר, וכן מי מברר מול חברים/אינטרנט/חברות נסיעות על דילים או מסלולים הנוחים למשפחות. חלקו ביניכם את האחריות על מנת שארגון הטיול לא ייפול רק על אחד מכם (אלא אם כן מדובר בבן זוג פעיל שאוהב לארגן ולהפיק, ובמודע לוקח על עצמו את רוב ההכנות). נסו לחשוב מי טוב יותר בהרגעת הילדים ומי טוב יותר בבידורם, או בקיצור: מי ייקח אחריות על מה. זכרו ששמירה על זוגיות טובה בטיול המשפחתי לחו"ל מתחילה עוד בתכנון שלו.
2. תיאום ציפיות
כל אחד מכם רואה את הטיול קצת אחרת. האחד רוצה טיול של תרבות ומוזיאונים והשני טיול נוף. האחד אוהב טיול ב"איזי", והשני לרוץ ממקום למקום. האחד לראות אתרים והשני אוהב קניות ומזכרות. דברו ביניכם על הציפיות שלכם מהטיול המשפחתי, כדי לשמור על הזוגיות הטובה שיש ביניכם ולא ליפול למלכודות של ציפיות לא מדוברות וברורות. חשבו מה הייתם רוצים שיקרה ואיך אתם רואים את הדינמיקה המשפחתית. האם יש הגבלות או התנהגויות שחשוב לכם לשמור בטיול, ועל מה חשוב לכם להקפיד (ערכים, חינוך, למידה, תזונה מאוזנת ולא רק ג'אנק פוד). האם ניתן להתפשר על סכום לקניות ואפילו שוחחו על מספר החנויות.
שבו ומצאו את הדרך האחד לשניה. דברו על כללים וחוקים שהייתם רוצים לקיים על מנת שתהיו מסונכרנים מול הילדים, ובכל מקרה ותרו, התגמשו והתפשרו על דברים האחד למען השני. יש מספיק ימים בטיול משפחתי כדי לקיים את הרצונות של שניכם ולהיות קשובים לילדים.
3. רשימה משותפת
שבו יחד על רשימה של תכולת המזוודות ומה צריך לקחת לטיול. גם אם האחד עושה את הרשימה, שתפו את השני על מנת שיזכיר דברים ששכחתם לרשום או לקחת ("טובים השניים מן האחד"). טוב שיש שיתוף פעולה כי אנחנו לא יכולים להיות אחראיים על הכל. לפעמים אנחנו שוכחים לקחת את הדברים הכי קטנים שאחר כך מתברר כחשובים (פיג'מה, מברשת שיניים, תחתונים, כדור לכאב ראש).
בכל אופן, אל תאשימו האחד את השני בהאשמות בסגנון "אתה רואה? שכחת להביא את…". זכרו, כמעט בכל מקום אפשר לקנות הכל, וטיול משפחתי לחו"ל צריך להמשיך (ולא לקלקל) את הזוגיות הטובה שהיתה בארץ.
4. שמירה על קור רוח
היו מודעים לכך שהטיול לא חייב לעבור 100% איך שתכננתם, ושאנחנו ובני זוגנו לא אנשים מושלמים. יהיו בעיות שתצטרכו למצוא להן פתרון במקום או לבצע שינוי מסלול כי מתקן או מקום מסוים שרציתם לבקר בו נסגרו לרגל שיפוצים, או שמזג האוויר המקומי לא אפשר זאת. לא משנה מה משתבש, החליטו וקבעו ביניכם שאתם שומרים על קור רוח.
הטיפ שלי: כשקורה משהו עצרו, הסתכלו האחד לשניה בעיניים, חייכו האחד לשניה, תתחבקו ותזכרו שאתם פה למען המשפחתיות והילדים והאושר של כולם. קחו בחשבון שסביר להניח שהילדים לא ישבו בשילוב ידיים במושב האחורי ויביטו מהנוף ללא מריבות עם האחים. אז היו סבלניים גם כלפיהם וכלפי השעמום, התסכול או המתח בו הם לחוצים. חשבו מראש על משחקי מילים ודרכים להפגת השעמום בנסיעות או הביאו אתכם דיסקים לשמיעה מהארץ.
5. סבלנות הדדית
היו סבלניים האחד לשניה ברגעי משבר או בקשיים מסוימים שצצים בטיול. מצאו פתרונות שונים (אולי תוך שיתוף הילדים), ובכל מקרה, היו רכים ואמפתיים האחד עם השניה. אל תאשימו ותאמרו "אמרתי לך" על תכנון שלא עלה יפה. אל תשפטו או תבקרו את השני כי שניכם התאמצתם למסע הזה, ושניכם רוצים שהוא יעבור בנעימים ובכיף. היו משענת האחד לשניה כדי שיוכלו לבטוח בכם והביעו רכות במילים כגון: "לא נורא, אי אפשר היה לצפות את זה", "בפעם הבאה שזה יקרה יהיה טוב יותר", או "אין כבר מה לעשות כרגע, אז חבל שזה יהרוס לנו את מצב הרוח. נראה מה אפשר לעשות אחרת".
6. תקשורת נכונה
גם אם יש בעיה והדברים לא נעשו בצורה שתכננתם או שקבעתם, ואתם עכשיו ממש כועסים או פגועים או עצבניים – עצרו! קחו אחריות על המילים ועל הטונים שתביעו, כי מולכם עומד בן זוג שנמצא באותה בעיה כמוכם, והתפרצות זעם לא תקדם אתכם לשום מקום. אם אתם כועסים ומאוכזבים, נסו להסביר זאת במילים ובשפה מרוככת. תבקשו שיתנצלו או שיחבקו או שיסבירו או כל דבר שיקל עליכם, אך השתדלו להעביר את המסר בתקשורת נכונה וטובה.
7. קחו אחריות
כאשר הילדים מציקים או מרגיזים אחד מכם יותר מאשר את השני, קחו אחריות ותהיו עם הילדים כדי שבן הזוג הכועס ינוח קצת ויירגע. זוגיות טובה זו זוגיות שבה אתם לוקחים את המושכות לידיים כלשצד השני קשה. אין טעם שכולם יתעצבנו ויתרגזו. גם לילדים יש סיבות לעתים להיות משועממים או עייפים. גלו סבלנות כלפי קוצר רוחו של בן הזוג ועזרו לו להירגע (וגם לילדים).
8. ברכו על הטוב
אל תשכחו לנצור רגעים קסומים שלכם ושל הילדים. הסתכלו על מה שטוב, על מה שהולך חלק. תודו על הילדים המקסימים שלכם ותגידו להם את זה בכל יום. תחמיאו להם על ההתנהגות הטובה שלהם ואל תחכו רק להעיר האחד לשני או לילדים. ברכו את הטוב שזכיתם לו, פרגנו האחד לשני על הארגון החכם, המסלולים המהנים, החשיבה על הילדים, הוויתור או ההתגמשות האחד לשניה, כמו גם על האפשרות שלכם לטייל עם ילדיכם הנהדרים ולראות מקומות שונים ויפים. לא כולם זוכים לטיול כזה.
זכרו ללכת יד ביד או מחובקים. אל תזניחו את הזוגיות. תהנו מישיבה בבית קפה האחד לצד השניה וזכרו לצלם גם את עצמכם. שיהיה לכם טיול מהנה וכייפי עם כל המשפחה ואל תשכחו להנות גם מהזוגיות!
הלית אסא - יועצת זוגית בשיטת האימאגו