שתף קטע נבחר

"להשקיע בחלום": המוסד הקים קרן בשווי מיליונים לחברות סטארט-אפ ישראליות

ארגון הביון השיק קרן לחדשנות טכנולוגית, שתשקיע 10 מיליון שקלים בשנה בחמש חברות שהמוסד יבחר - לצורך שימוש בפיתוחיהן בעתיד

 

 

המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים הכריז היום (ג') על הקמת קרן לחדשנות טכנולוגית בשם "ליברטאד". הקרן תשקיע בתוכניות מחקר ופיתוח של חברות סטארט-אפ ישראליות כדי שיפתחו עבור המוסד טכנולוגיות חדשות שיבטיחו את עליונותו הטכנולוגית של ארגון הביון הישראלי, ויביאו אותו להצלחות והישגים מודיעיניים ומבצעיים.

 

המוסד ישקיע בשלב הראשון 10 מיליון שקלים בשנה, שיושקעו בחמש חברות סטארט-אפ ישראליות שייבחרו על ידי הארגון. בכל חברה יושקעו כשני מיליון שקלים. בשלב השני, המוסד לא שולל להשקיע גם בחברות זרות שיציעו לו טכנולוגיות שיתאימו לצרכיו. שם הקרן שנבחר, "ליברטארד", פירושו בלטינית "חופש", וזה גם שמה של ספינת מעפילים שיצאה מבולגריה בשנת 1940 ועגנה בארץ חודש לאחר מכן.

"היינו מאוד שמחים לטכנולוגיה כזו". מתוך סרטון הקרן לחדשנות ()
"היינו מאוד שמחים לטכנולוגיה כזו". מתוך סרטון הקרן לחדשנות

בתמורה למימון תוכניות מחקר ופיתוח, יקבל המוסד רישיון שימוש בטכנולוגיה שתפותח, ללא נטילת אחזקות כלשהן במיזמים (Equity Free), ללא הטלת מגבלות על ה-IP שפותח וללא לקיחת תמלוגים. החברות לא יהיו מחויבות בבלעדיות למוסד, ויוכלו למכור את המוצרים שלהן גם ללקוחות אחרים בארץ ובחו"ל, אך יידרשו כמובן לאישור האגף לייצוא ביטחוני (סיב"ט) במשרד הביטחון. עם זאת, החברה לא תדע איזה שימוש המוסד מתכוון לעשות בטכנולוגיה שהיא תמכור לו.

המוסד קורא לחברות ויזמים העוסקים במחקר ופיתוח טכנולוגי פורץ דרך להגיש את הצעותיהם. ב"קול קורא" ראשון מטעמו, פרסם הארגון את תחומי העניין הראשונים שמעניינים אותו:

טכנולוגיות רובוטיות חדשניות בתחומי רובוטיקה גמישה, BIOMIMETICS, מערכות ממוזערות, פתרונות עבירוּת ופתרונות השקטה, באוויר, בים ועל היבשה.

טכנולוגיות חדשניות בתחומי Energy Harvesting ו-Self Powered Systems המציעות פיתרונות להרחבת מעטפת ביצועים ו/או הקטנת מימדים.

טכנולוגיות חדשניות להצפנת מידע בקצבים גבוהים (Gbps100 ומעלה), בשיטות לא קונבנציונליות ופורצות דרך.

טכנולוגיות חדשניות לזיהוי אוטומטי של מאפיינים אישיותיים (personality profiling) על בסיס דפוסי פעולה והתנהגות ברשת.

מגוון שיטות אוטומטיות לתמצות מסמכים, קיטלוג, חילוץ ישויות וקשרים סמנטיים, באמצעות למידת מכונה (Machine Learning) ו/או תחומים אחרים, בעברית ובשפות נוספות.

 

לרגל השקת הקרן, ערכו מנכ"ל משרד ראש הממשלה אלי גרונר וא', בכיר באגף הטכנולוגי של המוסד, תדרוך לכתבים המדיניים. גרונר אמר: "לא קורה הרבה שממשלה מפתחת שיטה חדשה לעבוד, וזה גם לא קרה בקלות. התחלנו את המהלך הזה לפני שנה וחצי". לדבריו נבדקו כל מיני חלופות של מודלים שהתבססו על שני עקרונות: "לתת למוסד גישה לטכנולוגיה הכי מתקדמת ורלוונטית לצרכים הדינמיים של הארגון, ולהבטיח שאנו לא פוגעים בפיתוח העסקי של אותן חברות בעיקר כשמדובר בסטארט-אפים. אנחנו מקימים זרוע התעצמות טכנולוגית עבור המוסד באמצעות חיבור לחברות סטארט-אפ וניצול האקו-סיסטם המיוחד של המשק הישראלי".

 

א', הבכיר באגף הטכנולוגי של המוסד, אמר: "המטרה שלנו היא לשמור על עליונות טכנולוגית, ואנו מבינים שבמציאות שבה העולם הטכנולוגי מתנהל אנו צריכים פתרון טכנולוגי יעיל וטוב. אנו מחפשים חברות בתחילת דרכן שיש להן רעיון טוב כדי שנוכל להתקשר איתן, להשקיע ברעיון שלהן כדי שהן יוכלו להשקיע בחלום שלהן - ואנו נקבל את הפתרון הטכנולוגי שאנו צריכים. אין לנו כיום מנגנון מספיק גמיש וזריז כדי לעבוד עם סטארט-אפים, ולכן הקמנו הקרן החדשה".

 

בתשובה לשאלה איך מבטיחים שהמידע לא יזלוג לגופי ביון אחרים השיב א' כי עצם התחומים שהמוסד מגלה בהם עניין אינו חושף דבר על שיטות העבודה של המוסד או תחומי הפעילות שלו: "אלה תחומים שאם הייתה טכנולוגיה זמינה, היינו קונים. אנו רוצים לקדם אותה כדי שיהיה לנו במה להשתמש".

 

לרגל השקת הקרן, פרסם הארגון גם סרטון שבו נראית סוכנת מוסד עוקבת אחרי יעדים, ובשלב מסויים שמה עדשה שקופה על העין שלה אשר מצליחה לזהות את כל האנשים שהיא מסתכלת עליהם ולגלות מייד מי מבוקש ומי לא. א' אמר כי "היינו מאוד שמחים להיות בעלים של טכנולוגיה כזאת, שמתוך עדשות שקופות מזריקה נתונים כאלה ומזהה אנשים".

 

לדברי המוסד, "ליברטאד" מחויבת לסודיות ודיסקרטיות, ולא תפרסם את רשימת החברות שהיא תשקיע בהן. עוד נאמר כי הקרן לא תגביל את החברות בגיוס הון נוסף מגופים אחרים, לצד ההשקעה של המוסד בחברות.

 

לפרטים נוספים והגשת הצעות ניתן להיכנס לאתר "ליברטאד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים