שתף קטע נבחר
 

דוד גרנות ימונה לממלא מקום יו"ר בזק - במקום שאול אלוביץ'

גרנות שימש בעבר כמנכ"ל הבנקים אגוד, דיסקונט והבינלאומי. הוא מכהן כיום כדירקטור בחברות: אלרוב נדל"ן, טמפו משקאות, אורמת טכנולוגיות, סונול ישראל וכלכלית ירושלים

 

צילום: אלי סגל

צילום: אלי סגל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

דוד גרנות ימונה בתקופה הקרובה לממלא מקום זמני של יו"ר דירקטוריון בזק, שאול אלוביץ'. כך נודע ל"כלכליסט". גרנות מונה לדירקטור בלתי תלוי בבזק בחודש מאי השנה.

 

בעקבות חקירת רשות ניירות ערך: שתי בקשות לתביעות ייצוגיות נגד בזק

למה אלוביץ' מממן דירקטורים בבזק? 

עכשיו מותר לגלות: צו איסור פרסום הוטל על החקירה בפרשת בזק

 

שאול אלוביץ' ודוד גרנות ()
שאול אלוביץ' ודוד גרנות
 

 

גרנות (70) שימש בעבר כמנכ"ל הבנקים אגוד, דיסקונט והבינלאומי. הוא בעל תואר ראשון בכלכלה ותואר שני במנהל עסקים מהאוניברסיטה העברית, ומתגורר ברעננה. הוא מכהן כיום כדירקטור בחברות: אלרוב נדל"ן, טמפו משקאות, אורמת טכנולוגיות, סונול ישראל וכלכלית ירושלים. בעבר שימש כדירקטור בחברות: דקלה ביטוח, סקורפיו נדל"ן, המ-לט, הראל השקעות, והראל ביטוח.

 

אלוביץ', יו"ר דירקטוריון בזק ו-yes, נעצר בשבוע שעבר על ידי חוקרי רשות ניירות ערך. הוא שוחרר לביתו בתנאים מגבילים, ביניהם איסור יציאה מהארץ ל-180 יום והפקדת ערבות של 5 מיליון שקל.

 

שני חשודים מרכזיים נוספים שנעצרו הם מנכ"ל yes, רון איילון וסמנכ"ל הכספים של yes, מיקי ניימן. הרשות מייחסת להם ולאלוביץ' חשד לביצוע עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים בתאגיד, עבירות מנהלים בתאגיד וכן עבירות דיווח לפי חוק ני"ע ובכלל זה פרטים מטעים בדו"חות הכספיים והדיווחים של בזק, הכוללים גם את דו"חות yes.

 

מניפולציות לכאורה בתזרים המזומנים של יס

על פי החשד בפרשה, המעורבים "שיחקו" עם תזרים המזומנים החופשי של חברת yes כדי להגדיל אותו. עמידה ביעד תזרים המזומנים בשנים הרלוונטיות לחקירה, 2015-2016, סייעה אלוביץ' לקבל עשרות מיליוני שקלים נוספים מקופת בזק בתמורה למניות yes, שמכר לה בעסקת בעלי עניין במרץ 2015. זאת משום ש-170 מיליון שקלים מהתמורה, מתוך מיליארד שקלים ששולמו עד היום, היו מותנים ביעדי תזרים מזומנים. החשד הוא שאלוביץ', איילון וניימן פעלו להוציא במרמה כספים אלה מקופת בזק, על ידיי מניפולציות שבוצעו בדו"חות הכספיים.

 

כפי שנחשף ב"כלכליסט", חוקרי הרשות תפסו במסגרת החקירה התכתבויות מיילים בין אנשי כספים ובכירים ב-yes, המהוות ראיות לכאורה לכך שהמעורבים פעלו לעוות את דו"חות yes בשלל דרכים – דחיית תשלומים לספקים, דחיית השקעות ואי מתן ביטוי להשפעת נתוני נטישת הלקוחות על התזרים.

 

בהתכתבויות שתפסו החוקרים, כך נחשף, הופיעו התבטאויות כגון "בקצב הזה לא נעמוד ביעד" או "חייבים לדחות תשלומים לספקים". באחד המיילים שהתייחס לעניין תזרים המזומנים החופשי, אף איתרו החוקרים התבטאות בסגנון "אני לא מוכן לדווח את זה לאלוביץ'". על פי החשד, התבטאות בסגנון זה שיקפה את "רוח המפקד". כלומר שבכירים בחברה היו מכוונים להשגת יעד התזרים, שלבעל השליטה היה אינטרס כלכלי מובהק בו, עד שהם חששו לדווח לו שהם עשויים לא להגיע אליו.

 

כפי שפורסם ב"כלכליסט", על פי החשד של חוקרי הרשות התמריץ של בכירי yes להגיע ליעד התזרים החופשי, היה קשור בין היתר לנוסחת הבונוסים שלהם שכללה רכיב של עמידה ביעד התזרים. דירקטוריון yes שנשלט על ידי מקורביו של אלוביץ', כגון בנו וכלתו, היה זה שאישר את שינוי נוסחת הבונוס של הבכירים כגון המנכ"ל רון איילון, כך שהיא תכלול רכיב של עמידה ביעד התזרים. במקרה של איילון העמידה ביעד התזרים הייתה שווה לו בשנת 2016 חצי מיליון שקלים.

 

מלבד הבונוס על עמידה ביעדי התזרים, חוקרי הרשות בוחנים את כל סוגי התגמול הכספי שהדירקטוריון אישר לשלם לאיילון ולבכירים בשנים האחרונים. זאת בניסיון לברר האם אלוביץ', באמצעות דירקטוריון yes שבו מכהנים בנו, כלתו ומקורביו, דאג לתגמל את איילון על מנת שיפעל כזרועו הארוכה בחברה וידאג לאינטרסים הכלכלים האישיים שלו. חלק מהתגמול שנבחן נוגע לתשלומים שלא באו בהכרח לידי ביטוי בדו"חות yes.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים