אולמרט מחכה להחלטת השחרור: "מקווה לחזור לנכדים"
אחרי שנה וארבעה חודשים בכלא ישמע הבוקר רה"מ לשעבר אם ינוכה שליש ממאסרו. הפרקליטות מתנגדת, על רקע פרשת הספר. "קיבל בתדהמה את עמדתה, הוא חושב שלא מגיע לו להיות שם יום אחד נוסף", אמרו מקורביו
שנה וארבעה חודשים אחרי שנכנס לכלא, ישמע הבוקר (יום ה') ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט אם ועדת השחרורים של הנהלת בתי המשפט נענית לבקשתו לשחרור מוקדם ממאסרו. אם בקשת אולמרט תתקבל והפרקליטות תבחר לא לבקש עיכוב ביצוע, ראש הממשלה לשעבר ישתחרר ביום ראשון הקרוב, עם ריצוי שני שליש מתקופת מאסרו.
הפרקליטות הביעה התנגדות לשחרורו המוקדם של אולמרט, על רקע סוגיית הספר שהוא כותב. "הוא קיבל בתדהמה גדולה את עמדת הפרקליטות והוא סבור שמדובר בעניין שננקט נגדו על רקע אישי, באופן לא ראוי ובלתי מתקבל על הדעת", אמרו מקורבי אולמרט, שסיפרו שהוא מצוי במתח רב.
אולמרט אמר למקורביו כי ננקטו נגדו צעדים דרסטיים ואכיפה בררנית, ואף איש ציבור שכתב ספר לפניו לא זכה לטיפול שכזה. "הוא מקווה מאוד שיוכל להשתחרר הבוקר ולחזור לילדיו ונכדיו. זה כל מה שמעניין אותו עכשיו. הוא לא עשה כלל תוכניות ליום שאחרי וכל כולו מרוכז בהחלמה ובשחרור מהכלא. הוא חושב ובצדק שלא מגיע לו להיות שם עוד יום אחד נוסף". מקורביו ציינו כי אם תידחה בקשתו בכוונתו להגיש ערעור על ההחלטה לבית המשפט המחוזי. "אין שום הצדקה להישארותו בכלא", אמרו.
בדיון שנערך בשבוע שעבר פנה אולמרט אל חברי הוועדה בכאב רב ובין היתר דיבר בהתרגשות רבה על משפחתו. סנגוריו של ראש הממשלה לשעבר דיברו בדיון על התהליך שעבר בכלא ועל לקיחת האחריות שלו על מעשיו. "הפכתם אותי לבוגד", אמר ופנה לפרקליטות שמקיימת הליך בדיקה בעניין הספר. שאלת המפתח היא מה המשקל שתתן הוועדה לאותו הליך בדיקה. בכל מקרה הצדדים יכולים לערער למחוזי על החלטת הוועדה.
ימים ספורים לאחר אותו דיון אושפז אולמרט למשך שבוע בבית החולים תל השומר לאחר שחש ברע. אתמול הוא שוחרר מבית החולים והוחזר לתאו כלא מעשיהו.
כאמור, ברקע התכנסות הוועדה נמצא הליך הבדיקה בעניין הספר שאולמרט כותב בכלא. לאחר שנתפס פרק מהספר אצל אחד מעורכי דינו, בצאתו מביקור בכלא, בפרקליטות טענו כי הוא עוסק באירוע ביטחוני שהצנזורה אסרה כל פרסום אודותיו. נטען כי הפרק כולל, בין היתר, פרטים מבצעיים סודיים שלא אושרו לפרסום בעבר. פרקליט המדינה, על דעת היועץ המשפטי לממשלה, פנה למשטרה בבקשה לקיים בדיקה בחשד לביצוע עבירה פלילית. בעקבות הבדיקה בנושא הזה התנגדה הפרקליטות לשחרורו של אולמרט. בהמשך טענו במשטרה כי יש חומרים נוספים שרלוונטיים לבדיקה.
"החשד שנבדק הוא שאולמרט העביר את הפרק לגורמים בלתי מורשים שונים מחוץ לכלא, בניגוד לחוק ולאזהרות שניתנו לו בעבר", נאמר בהודעת הפרקליטות. "אי הקפדה מוחלטת על שמירת סודות אלה מעלה חשש לדליפת המידע – דבר שעלול היה לגרום נזק חמור לביטחון המדינה". במסגרת הבדיקה נגבו עדויות מגורמים שונים ונתפסו מסמכים שונים. בין היתר, נערך חיפוש במשרדי הוצאת "ידיעות ספרים".
אולמרט, שמרצה את עונשו מפברואר 2016, נידון ל-27 חודשי מאסר. הרשות לשיקום האסיר הציעה תכנית שיקום בעניינו ואם אכן יקוצר שליש מעונשו הוא יעבור טיפול פרטני ויתנדב בעמותות. לפני פרסום פרשת ספרו של אולמרט מסרו הגורמים הרלוונטיים בשב"ס כי הוא נחשב ל"אסיר חיובי".
במכתב סיכום לוועדה של שני אילוז ואלי זהר, סניגוריו של אולמרט, הם כתבו: "המבקש עבר תהליך לא שגרתי, לא רגיל ואפשר לומר - לא אנושי. המבקש פרע את חובו לחברה כמה וכמה פעמים. התנהלותו בכל התקופה הזו - כאשר תפקד תחת חקירות רבות כראש ממשלה, כשהחליט להתפטר עוד בטרם הוגש נגדו כתב אישום והדרך שבה ניהל את משפטיו עד להתנהגותו בתקופת המאסר - הולמת לחלוטין את התנאים המצדיקים כי ינוכה שליש מתקופת מאסרו".
עורכי הדין אילוז וזהר התייחסו בדיון הקודם לפרשת הספר: "יש לדחות מכל וכל, ועל הסף, את כל ניסיונות ההשפעה החיצוניים והבלתי ראויים שהופעלו על הוועדה בימים האחרונים במטרה להטות את דעת חבריה, וחבל שכך נעשה. מעל לכל אנו דוחים בשאט נפש את הטענה משוללת היסוד לפיה אולמרט עמד באיזשהו מעשה שעשה לפגוע בביטחון המדינה".
אולמרט נכנס לכלא בגין הרשעותיו בקבלת שוחד של 60 אלף שקלים בפרשת חברת "הזרע", שהיא חלק מפרשת הולילנד, בעת שהיה שר התמ"ת, והרשעתו בשיבוש מהלכי חקירה בפרשות הולילנד וטלנסקי.