שתף קטע נבחר

 

הורי הילדים בהדסה מאיימים לנטוש את הגישור

לטענתם, למרות שתהליך הגישור תקוע, השר ליצמן לא מוצא לנכון לטרוח ולהגיע לדיונים ושולח פקידים במקומו שדוחים כל הצעה. השופט המגשר אליקים רובינשטיין ינסה לגבש פשרה עד יום ראשון ב-16:00

הורי הילדים חולי הסרטן שטופלו במחלקה ההמטו-אונקולוגית בבית החולים הדסה בירושלים מאיימים לנטוש את הליך הגישור. כך הודיע אמש (יום ה') עו"ד אליעד שרגא המייצג אותם למגשר, השופט בדימוס אליקים רובינשטיין.

 

לטענת ההורים, למרות שהליך ההגישור תקוע השר ליצמן לא מוצא לנכון לטרוח ולהגיע לדיונים, ושולח פקידים במקומו שדוחים כל הצעה שעולה על הפרק ואינם מסוגלים לקבל החלטות. "לא ייתכן שילדינו נמצאים בסכנת חיים והשר לא טורח להשתתף בגישור כל כך חשוב", מסרו ההורים.

הפגנה של המשפחות בירושלים
הפגנה של המשפחות בירושלים

 (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
(צילום: אלכס קולומויסקי)

אתמול המשיך הליך הגישור בין הרופאים המתפטרים, משרד הבריאות, הנהלת הדסה והורי הילדים במחלקה. הצדדים נפגשו בחדרים נפרדים בבית המשפט העליון כאשר השופט בדימוס רובינשטיין דילג בין החדרים. על פי הדיווחים, אין פריצת דרך משמעותית והסכמות בין הצדדים. כל המתווים שהוצעו נדחו על הסף.

 

ההורים ביקשו לצרף להליך הגישור את שר האוצר משה כחלון מתוך כוונה להראות שיש יכולת כלכלית לפתוח מחלקה נוספת בשערי צדק. מוקדם יותר הודיע כחלון שהוא מוכן להצטרף להליך הגישור, אולם לאחר התנגדות נחרצת של משרד הבריאות - המגשר דחה את ההצעה.

 

מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב אמר כי "אנחנו לא רואים אופציה של פתיחת מחלקה נוספת בשערי צדק. פתיחת מחלקה נוספת משמעותה שתי מחלקות נכות שכל אחת מהן לא תתפקד טוב ואנחנו לא נסכים לזה בשום אופן".

 

עורך הדין אליעד שרגא שמייצג את ההורים בסכסוך לא הביע אופטימיות באשר לסיכויי הגישור. "המשא ומתן תקוע עמוק בבוץ. אין פריצת דרך ואין משהו שהצדדים מוכנים לקבל בשלב הזה כמתווה לפתרון. אנחנו נמצאים באותו המצב שהיינו בתחילת הדרך", אמר.

הורי הילדים החולים (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
הורי הילדים החולים(צילום: אוהד צויגנברג)

 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)
  

אחת ההצעות שהעלה השופט בדימוס רובינשטיין היא פתרון בשני שלבים למשבר: בשלב הראשון מתן מענה רפואי על-ידי הרופאים שהתפטרו באופן מיידי לילדים החולים באחד מבתי החולים בירושלים, ובשלב השני - לאחר שהצדדים כבר ישובו לעבודה - תיפתר סוגיית הקמת מחלקה חדשה נוספת בבירה.

 

הצדדים חלוקים על פרטי המתווה. הרופאים וההורים טענו שלא ייתכן שהם יחזרו לעבודה, אפילו באופן זמני, בהדסה תחת ניהולו של פרופ' זאב רוטשטיין ואילו הנהלת הדסה ומשרד הבריאות התנגדו למתן מענה אפילו זמני בשערי צדק מכיוון שהם חוששים שהמעבר הזמני יהפוך למעבר קבוע ותקבע עובדה בשטח של פתיחת מחלקה נוספת.

 

השופט רובינשטיין הודיע לשופטי בג"ץ כי המשא ומתן לא התקדם אך גם לא התפוצץ וכי הוא מבקש זמן נוסף להמשיך ולנסות לפשר בין הצדדים. בג"ץ נעתר לבקשתו וביקש ממנו להעביר אליהם דיווח על ההתקדמות של המתווה עד יום ראשון בשעה ארבע אחר הצהריים. המשא ומתן בין הצדדים נמשך עד שעות הערב המאוחרות, ללא הצלחה.

 

"דרישתנו - לקבל טיפול ראוי בירושלים"    (צילום: אלי מנדלבאום)

"דרישתנו - לקבל טיפול ראוי בירושלים"    (צילום: אלי מנדלבאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ההערכה היא שאם לא יקרה משהו דרמטי לא צפוי להימצא עד יום ראשון בשעות אחר הצהריים פתרון שמוסכם על הצדדים וככל הנראה רובינשטיין יודיע על כישלון השיחות. במקרה שכזה, שופטי בג"ץ יצטרכו לדון בעתירה שהגישו ההורים לבית המשפט.

 

ביום שלישי כפה בג"ץ על הרופאים וההורים לקבל את הצעת הגישור לאחר שההורים הגישו עתירה בדרישה לפתוח מחלקה נוספת לטיפול בילדים בשערי צדק. הצעד של ההורים הוא צעד הצהרתי אבל חסר משמעות בפן המעשי. בג"ץ כפה את הליך הגישור הזה על הצדדים למרות שההורים עצמם סירבו להיכנס לגישור.

  

לפי חוק הגישור, זה הליך שהצדדים חייבים להסכים לו ולכן לא ברור בכלל באיזו סמכות בג"ץ כפה את ההליך על הצדדים. אם ההורים לא ירצו להמשיך בהליך הגישור זו זכותם ואז התיק ישוב לשופטים והם ייאלצו לשמוע את הצדדים בדיון ולמסור החלטה. לפי גורמים משפטיים, הסיכוי שבג"ץ יפסוק לטובת ההורים ויורה למדינה להקים מחלקה בשערי צדק נמוך בצורה דרמטית וככל הנראה אין עילה משפטית להתערב אם לא יגיעו להסכמות. על כן השופטים עצמם רמזו להורים כי כדאי להם להתפשר בהליך גישור שכן הם ישיגו כך יותר ממה שישיגו אם ההליך יסתיים בפסק דין.

 

גורמים ששמעו את טענות ההורים הסכימו כי לעת עתה נשמע שהם מבקשים להפעיל לחץ על שר הבריאות יעקב ליצמן ולא לשבור את הכלים ולנטוש את המשא ומתן.


פורסם לראשונה 29/06/2017 23:28

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
הורי הילדים מול מנהל הדסה
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים