שתף קטע נבחר

 

הגאדג'טים השווים שבארץ לא תראו אותם

מחשבי ה-Surface, סמארטפון ה"פיקסל", רמקולי אמזון - שורה של מכשירים וגאדג'טים של החברות המובילות בעולם מצליחים לקצור שבחים בחו"ל, אך כמעט ולא ניתנים להשגה בישראל. למה זה קורה ומה אנחנו מפסידים

פעם, בעבר הרחוק, כשישראלים רצו לשים את ידיהם על מוצר חשמלי חדש, שנחשב למילה האחרונה, לא הייתה ברירה אלא להמתין עד הטיסה הבאה לחו"ל. מוצרי אלקטרוניקה חדישים היה קשה להשיג כאן.

 

ב-2017 המצב כמובן טוב בהרבה: מותגי הטכנולוגיה המובילים והחשובים בעולם נמצאים על המדפים בכל פינת רחוב. ובכל זאת, עדיין יש לנו סיבה טובה להרגיש קצת מקופחים: בשנה-שנתיים האחרונות, הושקו בעולם שורה של מכשירים וגאדג'טים - מלפטופים ועד טאבלטים, מסמארטפונים ועד רמקולים חכמים - שמצליחים לחולל הרבה מאוד באזז, למשוך תשומת לב ולקצור שבחים ממיטב המבקרים. מאחורי רבים מהם עומדות כמה ממעצמות הטכנולוגיה החשובות של זמננו: גוגל, מייקרוסופט ואמזון.

 

Surface Pro של מיקרוסופט

Surface Pro של מיקרוסופט

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ובכל זאת, למרבה התסכול, בישראל כמעט שאי-אפשר להשיג את המוצרים המצוינים הללו. הסיבה היא שהם עדיין משווקים באופן מצומצם יחסית ובשווקים הבינוניים-גדולים - ואילו ישראל הקטנה לא נמצאת גבוה בסדר העדיפויות. וכך, בהיעדר שיווק רשמי או יבואן מקומי, קשה למצוא אותם בארץ באופן מסודר ובמחירים נוחים.

 

עם זאת, מי שרוצה מאוד, יצליח להשיג את המכשירים האלה גם כאן. את חלקם תמצאו באתר "זאפ", אצל יבואנים או חנויות פרטיות, אבל אפשר גם להזמין אותם ארצה באמצעות אתרי שילוח. ומפני שאנחנו בעיצומה של עונת הנסיעות, יש גם שיטה המועדפת על הישראלים: מי שטס לארה"ב (או לחלק ממדינות אירופה), זוכה להזדמנות פז לרכוש את המוצרים הללו, אם באינטרנט ואם בחנות פיזית, במחירים זולים יחסית. כמובן, צריך לקחת בחשבון את ה"קאץ'" הקבוע ברכישה בחו"ל: במקרה הצורך, לא יהיה מי שיכבד את האחריות על המוצר, בחלק מהמכשירים לא בטוח שקיימת תאימות לעברית, וגם לא בטוח שכל הפונקציות יפעלו כאן כראוי.

 

בינתיים, קבלו את המכשירים הכי מעניינים שעדיין לא נמכרים בארץ בצורה מסודרת.

 

מייקרוסופט - לפטופים וטאבלטים במותג Surface

מייקרוסופט ידועה בתוכנות ובמערכות ההפעלה שלה, אך בשנים האחרונות החליטה להיכנס גם לתחום מוצרי החומרה. ומה שהחל כטפטוף - הפך לאחרונה לשיטפון. החברה מציעה כרגע קו רחב של מחשבים נייחים, ניידים וטאבלטים, תחת המותג Surface. הם אינם מושלמים, אך כנגד כל הסיכויים הצליחו למצב את עצמם כגאדג'טים נחשקים וזכו ללא מעט שבחים ומחמאות.

 

Microsoft surface pro 2017 ()
Microsoft surface pro 2017

 

מה בתפריט שמציעה כיום מייקרוסופט? המנה הראשונה היא ה-Surface Pro, שהדגם האחרון שלו הושק ממש בשבועות האחרונים. מדובר, קודם כל, בטאבלט עם מסך 12.3 אינץ'. אבל יש לו רגלית נשלפת ואפשר לצייד אותו בכיסוי מקלדת - שני אלמנטים שהופכים אותו גם ללפטופ. הוא מצטיין בניידות ובמפרט חזק - אם כי לא בטוח שגודל המסך והרגלית יתאימו למי שצריך מכשיר לעבודה ממושכת. המחירים נעים בין 800 ל-2,700 דולר, עוד 160 דולר לכיסוי המקלדת, ועוד 100 דולר לעט המגע.

 

Surface pro 5 ()
Surface pro 5

 

מי שמחפש לפטופ יותר "מסורתי" שמאפשר עבודה אמיתית, ימצא אותו במנות העיקריות: ה-Surface Book שהושק בשנה שעברה, עם מפרט טכני רב עוצמה, מסך של 13.5 אינץ', ובונוס (שלא בהכרח נחוץ): בלחיצת כפתור אפשר לנתק את המסך ולהשתמש בו כטאבלט עצמאי. המחיר בשמיים: 1,500 דולר עד 3,000 דולר, תלוי במפרט.

 

Surface Book ()
Surface Book

 

והמכשיר החדש ביותר הוא ה-Surface Laptop. זהו מחשב נייד 13.5 אינץ' "מסורתי", בלי גימיקים מיותרים, שאמור לכוון לקהל רחב שפשוט רוצה מחשב נייד טוב, אמין, קל משקל וחזק. המבקרים בחו"ל שיבחו אותו כעומד במשימה הזו בהצטיינות - אך נרתעו ממשטח המקלדת המכוסה בבד אלקנטרה (שעלול להתלכלך עם הזמן).

 

שימו לב: מערכת ההפעלה כאן מעט שונה: חלונות 10S. זוהי גרסה רזה של חלונות, המאפשרת להפעיל רק אפליקציות מהחנות של מייקרוסופט ולא תוכנות רגילות מהאינטרנט. עם זאת, אפשר לשדרג לגרסת חלונות המלאה (חינם עד סוף השנה ולאחר מכן בתוספת 50 דולר). המחירים: 1,000 עד 2,200 דולר.

 

ולמנה האחרונה, המכשיר הכי מיוחד אך גם הכי "נישתי": ה-Surface Studio. זהו מחשב שולחני "הכל באחד" (כלומר, המסך כולל את כלל רכיבי המחשב), שמצויד במפרט מפלצתי ומעבד גרפי מתקדם, והמסך עצמו יכול "להתקפל" בנגיעת אצבע קלה ולהשתטח למצב טאבלט ענקי. הוא מיועד בעיקר ליוצרים, למעצבים ולאנשי מקצוע, ומחירו מתחיל ב-3,000 דולר.

 

גוגל - סופר סמארטפון וגאדג'טים לבית

 גם גוגל החלה לאחרונה לתכנן ולפתח מוצרי חומרה משלה, וגולת הכותרת היא סמארטפוני ה"פיקסל" בגודל 5 אינץ' ו"פיקסל XL" בגודל 5.5 אינץ'. על שניהם הורעפו שלל סופרלטיבים, והמכשיר מוכתר ברשימות שונות, שוב ושוב, כסמארטפון האנדרואיד הטוב בעולם. הוא לא כולל מסך קמור ללא שוליים והוא לא עמיד במים, אך יש לו מצלמה מעולה, הוא חזק, זריז ומהיר, בעל חיי סוללה טובים, ויש לו כמובן אינטגרציה נרחבת עם שירותי גוגל ובראשם הסייעת "גוגל אסיסטנט".

 

פיקסל של גוגל
פיקסל של גוגל

 

עם זאת, ייתכן שחוסר ניסיונה של גוגל עדיין ניכר: באינטרנט קל למצוא גולשים שהתלוננו על בעיות אקראיות במכשיר. למשל שהוא נשבר בקלות וסובל מבעיות קישוריות, סאונד מעוות ושאר ירקות. נכון שאין כרגע בעיה גורפת, ונכון שגם אצל יצרניות אחרות אפשר למצוא תופעות מרגיזות - אבל זה משהו שכדאי לקחת בחשבון, בעיקר מאחר שבארץ אין מי שיעניק אחריות מלאה למכשיר. המחיר: 650 עד 870 דולר באתר הרשמי של מכשירי גוגל.

 

באתר זה, אגב, תמצאו עוד שורה של גאדג'טים לבית מתוצרת גוגל. ה-Google Home, למשל, הוא רמקול חכם המופעל באמצעות הקול, שמשמיע מוזיקה, וניתן לשוחח בו ולבצע חיפושים ופעולות שונות באמצעות הקול; ותמצאו כאן גם את המוצרים המסקרנים מבית Nest, חברה שנרכשה על ידי גוגל, ומייצרת מוצרי בית חכמים כמו מצלמות אבטחה חכמות.

 

מצלמת אבטחה חכמה מבין NEST
מצלמת אבטחה חכמה מבין NEST

 

אחד המכשירים המדליקים ביותר בחנות הוא הכרומקאסט, שעולה בין 30 ל-70 דולר בלבד. זהו מיני-סטרימר שמחברים לטלוויזיה והוא מזרים אליה תוכני וידיאו מהרשת ומהמכשירים בבית. בין השאר, אפשר לצפות באמצעותו בנטפליקס או ביוטיוב על מסך הטלוויזיה, או לשקף לטלוויזיה את מסך הסמארטפון או את דפדפן הכרום במחשב.

 

מחשבים לעבודה

מחשבי הכרומבוק זיעזעו את שוק המחשוב בארה"ב - וכל היצרניות הגדולות כבר הוציאו מחשבים כאלה, שנוגסים מנתח השוק הנצחי של מייקרוסופט. בארץ, למרבה הצער, הם עדיין לא נמכרים באופן מסודר עבור הצרכן הביתי.

 

כרומבוק ()
כרומבוק

 

מה זה כרומבוק? מחשב נייד זול ופשוט, עם מערכת הפעלה Chrome OS של גוגל. הם לא מיועדים לאגירת תמונות וסרטים, להרצת משחקים או לתוכנות כבדות - אלא לדברים הכי בסיסיים: גלישה בדפדפן וגישה לשירותי רשת, כמו מייל ותוכנות מקוונות לעריכת מסמכים. יש הרבה, אבל כמה מהדגמים שהומלצו לאחרונה על ידי אתרי הטכנולוגיה הנחשבים כוללים את ה-Flip של אסוס, Thinkpad chrombook 13 של לנובו, Chrombook R13 של אייסר ו-13 Chrombook של דל. כל אחד מהם עולה כמה מאות דולרים.

 

אמזון - רמקולים חכמים לבית

המכשירים הכי מסקרנים מבית אמזון הם סדרת הרמקולים החכמים הביתיים שלה: ה-Echo, רמקול ביתי שמשמיע מוזיקה ומשמש כמסייע דיגיטלי ביתי, וכולל את הסייעת הדיגיטלית אלכסה, שעימה אפשר לשוחח ולדבר, ולבקש בקשות שונות.

 

אך אמזון מציעה דגמים נוספים של ה-Echo, כל אחד עם גימיק משלו: Echo Dot הקומפקטי יותר, ה-Echo Show, שכולל גם צג שמציג את המידע ומאפשר גם שיחות וידיאו, וה-Echo Look, מצלמה חכמה, שתיתן לכם עצות כיצד להתלבש ולהתאפר. שימו לב: המכשירים לא תומכים בעברית, לא כל הפיצ'רים יעבדו בארץ, ובלאו הכי יקרצו כרגע רק לחובבי גאדג'טים. בין 50 דולר ל-230 דולר.

 

Echo look
Echo look

 

Nvidia ומוטורולה - טאבלט וסמארטפון זולים אך משובחים

לא חסרים בישראל סמארטפונים וטאבלטים עם מערכת ההפעלה אנדרואיד המשווקים בפחות מ-1,000 שקל. אך דווקא שניים מהמכשירים שמעניקים הכי הרבה תמורה במחירים הללו קשה למצוא כאן. למשל, ה-Moto G5 Plus של מוטורולה (כיום בבעלות לנובו), שמוכתר שוב ושוב כאחד הסמארטפונים הזולים הטובים והמשתלמים של 2017. הוא עולה 230 דולר, יש לו מסך 5.2 אינץ', מפרט סביר (2 גיגה-בייט RAM, מעבד ספנדרגון 625) ומערכת אנדרואיד "נקייה", ללא תוספות ממשק מיותרות. הוא לא מלהיב ולא מהודר והמצלמה שלו לא מצטיינת - אך הוא עושה את העבודה: מהיר, עובד חלק ומספק חיי סוללה של יום שלם.

 

Moto G5 של מוטורולה
Moto G5 של מוטורולה

 

ומה לגבי טאבלטים? אלה קצת נעלמו מהנוף, אך אם אתם מחפשים טאבלט אנדרואיד זול, קטן ופשוט מאוד, בחו"ל אפשר למצוא את טאבלט Shield Tablet K1 של Nvidia (חברה שידועה כיצרנית שבבים ומעבדים גרפיים). הוא לא הכי חדש, מפואר או מתקדם - אך הוא כולל חומרה חזקה, שמתאימה אפילו למשחקים כבדים, מסך נאה וגרסת אנדרואיד "נקייה". המחיר? 200 דולר.

 

Shield Tablet K1 של Nvidia ()
Shield Tablet K1 של Nvidia

 

הכתבה פורסמה במוסף "ממון" ב"ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים